Söndag på Kupan i Hemse

Idag har vi varit på Röda Korsets Kupa i Hemse. De hade inbjudit till lunch med underhållning. Ett gäng under ledning av ”kokarmor” Tora var där redan tidigt på förmiddagen, för att duka och plocka fram och för att de skulle få gå hem efter lunchen, behövdes några till eftermiddagspasset, så när de ringde från Kupan lovade jag att komma och hjälpa till.

Tyvärr kom det inte så många gäster, trots att det i princip var gratis, fast bössan för världens barn-insamlingen var framsatt förstås 😉 Vi som var där njöt i alla fall av den goda soppan, som Tora kokat och brödet som hon bakat och så blev vi underhållna av Bengts trio som spelade massor av musik från svunna tider, både gotländska, schlagers, dansbandslåtar och mer jazzigt och naturligtvis blev det allsång också.

När festligheterna var slut vidtog disk och städning och det var snart av klarat, så innan vi lämnade Hemse var vi på Sudergläntan och hälsade på Åkes 90-åriga kusin. Hon har varit så pigg och pratsam, men har blivit bra mycket sämre sedan vi såg henne senast. Jag har en känsla av att hon var neddrogad med något lugnande. Hon svarade på tilltal, men verkade alldeles apatisk och satt bara och smålog åt allting och tog inga initiativ till samtal. Det var riktigt tråkigt att se och jag påmindes om mammas sista tid på Åvallegården.

När vi kom hem gick vi en liten promenad i det vackra solskenet. Åke gick inte så långt, men jag fortsatte ner till Konsum, för jag var så hemskt godissugen och har varit det i flera dagar. Nu har jag tryckt i mig diverse smågodis, så nu klarar jag mig ett tag.

Nu när höstrusket närmas får man frossa i blomsterbilder och visst är det här pelargoniorna fantastiska. I det här huset bodde förr min älskade småskollärarinna Helena. Det var hon och hennes man som hade den ännu mer älskade hunden Bonnie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Utflykter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Söndag på Kupan i Hemse

 1. Znogge skriver:

  Synd att det var dålig uppslutning när det var så trevligt ordnat.

  Trevlig kväll!

  Kram

 2. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Så mycket du hunnit med i dag, inte illa 🙂 Så trevligt med samvaro, goda mat och musik. Gott för många att komma ut en sväng. Alltid lika trist när åldern förändrar människor, men sån´t är ju livet för många.
  Tänk ändå så kul att huset finns kvar där din lärarinna bodde, inte illa. En idyll som har bevarats. Förstår att minnen dyker upp.
  Här blåser det halv storm och löven irrar runt som bara den…Brrrr.
  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hej Agneta!

   Ja, idag har vi varit i farten en hel del och vädret har varit helt strålande. Egentligen alldeles för fint för att sitta inne. Det var väl kanske därför uppslutningen på Kupans tillställning var dålig.

   När det gäller Åkes kusin är det väl med henne som med de flesta av oss när vi får ett långt liv, till slut kommer demens och annat som gör att man blir förändrad.

   Det är få förunnat att ha ett klart intellekt högt upp i åren.

   Hoppas vinden lugnar ner sig!
   Kram och trevlig kväll!

 3. Gunnel skriver:

  Trist att så få kommer när det anordnas något. Visst känns det sorgligt när människor på äldre dar blir så fullständigt förändrade. Min mor fick mycket morfin mot slutet och var då en helt annan människa. Tur att man ändå har många glada minnen att plocka fram. Kram

 4. Sofia skriver:

  Ville bara säga grattis på namnsdagen idag, Ingrid! Kram på dig!

 5. Gun skriver:

  Synd att ni inte blev flera, när ni hade fixat till allt. Vad fina pelargoner! Tyvärr drogas många äldre, lättare att sköta för personalen:(

  • Ingrid skriver:

   Jag känner igen det där sedan mamma var på pensionärshem. Så fort hon blev orolig fick hon piller så att hon satt där som en zombie sen. Det var så deprimerande att se 🙁

 6. Eleonora skriver:

  Visst blir det trivsamt när det ordnas något (dessutom gratis) för oss äldre. Synd bara att det oftast blir så få som kommer. Trevlig musik- och sångstund hade ni i alla fall.

  Stackars lilla kissen. Hoppas den snart blir bra igen. Kanske blir det något som du får ärva? Skönt att era katter har det så lugnt och gott i sin lada.

  Kram kram

Kommentarer inaktiverade.