Söndagen före påsk/Palmsöndagen

Söndagen den 5 april 2009 | 18:00 | 8,5°

En riktigt skön promenad tog jag mig efter lunch idag. Solen syntes inte till, men vi har haft behaglig temperatur och det har varit nästan helt stilla.
Blåser det inte kan jag vara ute i nästan vilket väder som helst.

Jag gick genom hagen ner till Muldestranden och det var så fint vid stranden. Jag slog mig ner där på badbryggan, som ännu ligger uppdragen på land,
och där satt jag och mediterade en stund. Havet var nästan helt stilla, det rullade bara några långa dyningar och en bit ut simmade ett par svanar och några andra sjöfåglar.
Ute på revet stod en massa stora svarta skarvar med utfällda vingar. Kameran stod kvar här hemma på skrivbordet, men mobilen hade jag med mig och innan jag fortsatte min vandring tog jag det här kortet. Kvalitén är väl sisådär …..

Sen fortsatte jag Strandkviorna upp och hela vägen ackompanjerades min vandring av lärkor som stod i luften och drillade. Det var massor av dem och de verkar då rakt inte ha minskat i antal. Vad jag saknade var tofsvipan, inte en enda en syntes till. I en glänta låg det ännu snö kvar, så vintern har inte lämnat oss riktigt trots att det är den 5 april.

När jag kom hem kokade jag kaffe och så satt vi ute på terrassen, det var väl inte så märkvärdigt varmt, men med jacka på så gick det bra. Det är så härligt att sitta ute och lyssna på fågelsången. Jag är så tacksam för att jag ännu kan höra den. Åke hör ingen fågelsång alls och det måste kännas väldigt konstigt. Det är många fågelarter som jag inte känner igen på sången, men bland de jag känner igen har vi, förutom lärkor, bofinkar och koltrastar och så naturligtvis alla talgoxar och blåmesar. I förmiddags såg jag en rödhake också, men den vet jag inte hur den låter. Lite senare brukar vi ha näktergalar ute i täppan bakom ladugården och de sjunger nästan dygnet runt. Jo förresten, Åke hör ett par fågelarter, som jag har svårt att uppfatta, det är duvor och gök. Jag har lite defekt hörsel när det gäller dova ljud.

smiley Nu har jag pratat med vår dotter, Eva på Sicilien, ett bra tag, hon var jätteförkyld, men annars var allt bra med familjen. Det är tråkigt att ha henne och barnbarnen så långt borta, men det är ju ingenting vi kan göra något åt. Åke har motionscyklat några kilometer medan han sett en fotbollsmatch på TV.

Nu är det dags att fixa till lite söndagskvällsmat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Helger, Påsk, Promenader och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *