Söndagsaktiviteter

Idag är det mulet och lite grått ute, men solen bryter igenom molnen då och då, så vem vet, det kanske blir en fin dag.

Det blev en innehållsrik söndag med flera aktiviteter. Den började ju med ett kattbesök på morgonen och det löste sig på allra bästa sätt. En bekant här i området tyckte sig ha sett den här lilla katten på en gård ett stycke härifrån, så han gick så sakteliga före katten och lockade den med sig och när de var framme, där han trodde katten bodde, sprang den in där på tomten. Slutet gott med andra ord!

Sedan var Eva och Bosse med respektive här på söndagslunch och rådjurssteken som jag bjöd på blev jättebra. Jag hade rödvinsmarinerat den ett dygn, så den var mör och god, till den serverade jag ugnsrostade grönsaker och en rödvinssås. Som efterrätt åt vi saffranspannkaka med salmbärssylt och grädde och en äppelkaka som Eva hade med sig. Sedan satt vi i köket och pratade och så småningom åkte var och en hem till sitt, ..

…men fram mot kvällen kom Eva och Claudio och hämtade mig och så åkte vi till Endre kyrka där Campanakören med orkester framträdde med ett trevlig musikprogram. Temat var Hela kyrkan sjunger och det var alltså inte bara kören som sjöng utan vi sjöng med i många av de gamla kristna sångerna. Bland annat Pärleporten, O hur saligt att få vandra och Ovan där, fanns med på programmet.

Och lagom tills Bron började var vi hemma igen. Jag blev dock en aning stressad när jag kom hem, för jag hittade inte min mobil och trodde att jag lämnat kvar den på bänken i kyrkan. Jag hade haft den uppe flera gånger för att försöka få ett foto av kören. Jag ringde till Eva och beklagade mig, men hon föreslog att den kanske hamnat i något annat fack i väskan och minsann, där låg den, på ett alldeles nytt ställe. Gissa om jag blev glad!

I lugn och ro kunde jag slå mig ner och titta på Bron, som jag gillar skarpt och det är jag inte ensam om, för den har sålts till 131 länder. Björkman på Expressen hyllar Sofia Helins skådespelarinsats som Saga Norén, tv:s bästa krimhjälte och nog är hon en helt osannolik figur.

Dagens ordspråk:

Kunskap är en skatt, men praktiken är nyckeln till den.

Ha en fin måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gäster, Katterna, Musik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Söndagsaktiviteter

 1. Lambergsfrua skriver:

  Men så skönt att det ordnades sig för kattungen. Den hade helt enkelt villat bort sig.

  Din söndag var innehållsrik och verkar ha varit mycket trevlig. Middag med familjen och sen mycket sång och musik. Jag kan förstå din känsla, när telefonen plötsligt inte fanns där den skulle. Lätt panik och rafs, rafs i väskan. Vilken lättnad när du sen hittade den – men hur kan en telefon gömma sig på det sättet? Jag har själv råkat ut för samma sak med e svart telefon i en svart väska…
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 2. Det låter som om du haft en riktigt trevlig söndag – och det är ju precis så det ska vara! 😆 Visserligen är ju helgerna kanske inte riktigt lika viktiga nu när man är pensionär, men lite extra kul och gott vill man fortfarande ha. Eller hur!? 😉

 3. Znogge skriver:

  Vilken trevlig söndag du hade! Skönt dessutom att mobilen fanns där den skulle, om än i fel fack. Men under den lilla stund innan man hittat den hinner man stressa upp sig ganska så rejält 🙂 Men slutet gott, allting gott. Vilken middag förresten 😀

  Kram

 4. Gerd skriver:

  Jag kan också förlägga mobilen… ett tips är att ringa till den! Nu har ju jag ingen fast telefon, men jag har ytterligare en mobil, som är lite vilande.
  Du synes ha haft en fin och trevlig söndag!
  Kram, Gerd♥

 5. Madde skriver:

  Söt liten kisse, HÄRLIGT att den kom hem till sitt igen… 😀
  Ha en bra kväll, Kram Madde

 6. Kraka skriver:

  Skönt att lilla fina kissen kom hem igen!

 7. Suss skriver:

  Härligt med körsång, både att lyssna och sjunga själv.
  Jag gillar också ”Bron” väldigt mycket och eftersom jag arbetat och arbetar med barn, ungdomar och vuxna med funktionshinder, inser jag att Saga Norén lärt sig sin roll otroligt väl. Jag minns att innan jag visste, kommenterade jag till kärestan att hon måste spela att hon har någon form av autism och så är det ju. Hon gör det jättebra måste jag säga och jag ser fram emot varje avsnitt, dock inte bara pga henne. Det är en mycket bra serie. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *