Söndagspromenad

Det var mulet i morse, men varmt i luften, så jag satt ute och drack mitt morgonkaffe i alla fall och efter en uppfräschning i duschen åkte jag en sväng upp på Fröjel kyrkogård, där jag var inne i kyrkan och tände ett ljus för Claudios bror Pippo, som avled igår.

Blåeld och rosa malva mot en kalkstensmur – Kan det bli bättre?

Sedan åkte jag till Stenstugu och pratade med Eva ett tag. Bosse var också där, för hästarna skulle flyttas till nytt bete och stängslet skulle ses över. Jag ställde bilen på gården och gick ut på en promenad.

Jag gick genom Daléns hage och det var nästan som att gå i en djungel, grönt, grönt, grönt….


Mulde backe bigård – Ägare Thomas Pettersson – står det på skylten

När jag kommit genom hagen och ut på backen fick jag se de här bikuporna och dem höll jag mig på behörigt avstånd ifrån. Sen fortsatte jag Strandkvior ner till stranden. Som tur var kom det ingen bil, så jag slapp bli nerdammad.

Mulde Djauviks samfällighet

I snåren längs stigen höll ”näktergalningarna” konsert från flera håll och över åkrar drillade lärkorna. Jag brukar gräma mig över min tinnitus och att jag hör dåligt, men fågelsången kan jag ännu njuta av i alla fall.

Vallmon blommar

Det är lågt vattenstånd nu

Det var väldigt svalt och skönt så länge det var mulet, men nu skingrades molnen och det blev allt varmare och det var nästan vindstilla. Vindkraftverkens vingar rörde sig inte alls.

Inte finns det mycket blommor nu, men kaprofolen är ännu fin på sina ställen

Vid stranden träffade jag släktingar som jag inte pratat med på ett bra tag, så där blev jag kvar en stund innan jag fortsatte en liten bit söderut, för att sedan ta vägen hem igen genom Härjes hage.

Överallt skuttade det omkring rabbisungar och överallt var det hålor grävda i marken; både i Daléns hage, vid stranden och i Härjes hage. Rabbisen måtte verkligen ha fått ett uppsving igen.

Mulde Fritidsgård har imponerande häckar av nyponrosor

När jag var tillbaka på Stenstugu efter min sköna söndagspromenad, kom Eva ut och ropade på mig att maten var klar. Det var Bosse som varit på Kustgrillen och inhandlat en massa godis. En härlig hamburgare hamnade på min tallrik och mätt och belåten åkte jag sedan tillbaka till Odvalds.

Trevlig söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fröjel, Promenader, Stenstugu. Bokmärk permalänken.

28 svar på Söndagspromenad

 1. wiolettan skriver:

  Det är jobbigt då någon man känner väl lämnar detta jordeliv. Fint att du tände ljus till hans minne.
  Härliga bilder du visar ifrån din promenad. Det ser så grönt och fint ut och blommar gör det också.
  Jag tänkte också på det i morse om tinnitus som jag har, men jag hörde fåglarna som kvittrade så glatt.
  Bin, dom kanske inte anfaller men jag brukar ofta vilja hålla ett bra avstånd. De surrar så förfärligt och därför brukar jag bli osäker.
  Trevlig söndag.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Ännu finns det lite som blommar, men man kan undra om det kommer att finnas några blommor till midsommar om det inte kommer lite regn snart. Blomsterängarna öde och bruna.
   Kram

 2. Härligt att få följa med på din promenad och se blåelden, gläntorna, vallmofält och en fantastisk rosenhäck, kaprifol och ett stilla vatten, jag längtar och svettas. Hoppas veckan blir fin, hälsningar Britta

 3. skogsnuvan skriver:

  Tänk att ni har både näktergalar och lärkor. Det är två fåglar som inte finns här tyvärr. men vi har många andra svalor och koltrastar och massor med sjöfdåglar

 4. GeddFish skriver:

  Tack för den fina vandringen! Näktergalningar har jag upplevt i massor på Öland. Jag säger som du, tinnitus och dålig hörsel, är ingen hit. Bra att distrahera bort.
  Kram Gerd

 5. Naturen är ändå bäst på att visa upp vackra blommor: Blåeld och rosa malva, såå vackert!
  Fint att du tände ett ljus för Pippo! Och mindes en stund, som man gör.
  Här blir det bara promenad till stranden i den här värmen; något moln har vi inte sett på länge.
  Men havet är lagom uppvärmt och svalkar skönt!
  Tänkte på Zarah Leanders ”Jag kan inte längre höra syrsor, det är trist”, när jag läste om att du hör fågelsången. Det gör jag också än så länge, men maken har hörapparat och det är ju fantastiskt!
  Ha en fin söndagskväll, kram, Monica

 6. Znogge skriver:

  Vilken fin promenad du kom ut på och det var trevligt att få hänga med via dina bilder. Vattenståndet är verkligen lågt nu noterade jag när vi cyklade till stranden. Vångarna där korna betar och som vanligtvis består av många dammar är i princip helt uttorkade vilket jag aldrig har sett tidigare.

  Så smidigt att maten serverades lagom till du var tillbaka igen!

  Kram och ha en härlig söndagskväll!

 7. Kraft´n skriver:

  Jag håller med de andra som kommenterat, vilken fin promenad du har
  gått i dag. Och jag fick även svar på att det inte kom nåt regn i Klinte.
  Var så svarta moln söderut när jag tittade ut i morse, (förmidags).
  Kram, Anders

 8. Laila skriver:

  Vilken härlig promenad. Här har vi firat sonens årsdag med förmiddagsfika eftersom det var då alla kunde komma. Hade tänkt vi skulle sitta ute men så var det mulet och det kom några stänk i ett par omgångar och störde planeringen. Det blev så att de vuxna satt i uterummet under tak och barnen ute. Funkade jättebra. Sen kom solen och vi blev tvungna att gå ut och sätta oss i skuggan och njuta. När alla åkt så diskade jag och sen gjorde jag ingenting, satt ute i skuggan o löste korsord och hade det skönt.
  Kram

 9. Kraka skriver:

  Åh, så många fina bilder!
  Kram

 10. Det är hemskt med sorgebud – även om dom är väntade! Ni får glädjas åt alla fina minnen!! 😐
  Det är konstigt men här har jag inte hört några näktergalningar, däremot under alla 30 år i Stockholm där vi hade dom i en dunge på ängen mitt emot vårt hus i Örby (som låg precis mitt emot Stockholmsmässan i Älvsjö). Personligen är jag därför inte SÅ imponerad av dom, var t.o.m. glad när dom slutade att spela efter midsommar. Vi hade sovrumsfönstret åt det hållet. Jag tycker koltrastens sång är vackrare…..men näktergalningarna hörs otroligt långt och det är svårt att komma på var dom är exakt. Men det var ofta fågelskådare som kröp i dungen….. 🙄
  KRAM/Susie

 11. Lambergsfrua skriver:

  Vilken vacker promenad i rogivande natur! Och visst fanns det blommor, om än inte så många som i våras. Vallmo med sin eldröda färg är en stor favorit och jag njuter av nyponrosens väldoft. Här börjar nyponrosorna precis slå ut och den varma vinden sänder stråk av väldoften.
  Vår söndag var riktigt varm och kvalmig. Vi fick ett par åskskurar på eftermiddagen med lite svalka. När solen tittade fram blev det ännu kvalmigare…
  Idag känns värmen acceptabel.
  Ha en fin dag!
  Kram,
  Lambergsfrua 🙂

 12. Anne-Lie skriver:

  Hm, jag tycker du är lite oroväckande nära bikuporna. Men du kanske har bra zoom på din kamera.
  En fin promenad fick du i naturen, som bjuder så mycket vackert just nu.
  Kram!

 13. Musikanta skriver:

  Roligt att få följa med på din promenad – underbara bilder. Önskar bara att vi får lite regn här snart annars torkar blommorna bort.
  Kram från Ingrid

Kommentarer inaktiverade.