Söndagspromenad runt Varvet – Skadad?

Det är lite grått och blåsigt idag och i morse pratade SMHI om regnskurar senare idag, så jag passade på och gick ut på en promenad på förmiddagen medan det ännu var ganska skönt väder.

Solrosor och höstanemoner

Förr badade man vid alltid på Warfsholmen vid pensionatet, men det går ju inte längre, men enligt skylten ska det finnas en annan badplats. Få se om jag hittar den?

Ännu blommar cikorian

Jag vet inte om jag gick fel, men tyckte att jag följde skylten där det stod ”Naturstig, Badplats”, men den här platsen lockar definitivt inte till något bad.

Warfsholmsbron

Skadad?

Den här svanen blev jag lite orolig över när jag fick syn på den. Inte ska de ha ett ben liggande uppe på ryggen? Jag ville inte stressa den utan stod bara och tittade medan den sakta gled iväg på vattnet, men benet låg kvar uppe på ryggen så länge jag såg den, så det verkar vara obrukbart.

Jag har faktiskt skickat över ett par bilder av den till länstyrelsens enhet för Jakt- och viltvård. Jag känner att det är det enda jag kan göra och de kan säkert avgöra om det är något måste åtgärdas. Jag tänker på att om svanen inte kan använda sitt ben kan den inte heller flyga, för de springer ju på vattnet när de ska lätta. I så fall måste en veterinär titta på benet och avgöra om det finns något att göra, annars kanske svanen måste avlivas.

Nu blåser det ännu mera och mitt försök att ligga ute och ta en middagslur efter maten kom av sig ganska kvickt. Det var inte skönt!

Trevlig fortsättning på söndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Promenader. Bokmärk permalänken.

24 svar på Söndagspromenad runt Varvet – Skadad?

 1. Lambergsfrua skriver:

  Den där svanen ser faktiskt skadad ut. Bra att du kontaktade länsstyrelsens proffs på djur, så de får avgöra om något behöver göras.
  Här hade vi en regning förmiddag, men du skiner solen. Och det blåser!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 2. Geddfish skriver:

  Vad bra att du kontaktade, för svanen såg verkligen skadad ut! Stackarn.
  Här har varit blandat väder och jag har utnyttjat soltimmarna på balkongen. Nu har det blivit skugga där, så då får jag gå ut i stället.
  Skön söndag, kram, Gerd

  • Ingrid skriver:

   På förmiddagen var det riktigt varmt och skönt och jag fick ta av mig den lilla tunna extratröja jag tagit på mig, men sen blev det lite sämre.
   Hoppas din söndag varit fin!
   Kram

 3. Bia skriver:

  Stackars svan! Tur att du kom förbi och bra att du ringde efter hjälp!
  Cikoria har jag aldrig fotat. Visst var det den man använde för att dryga ut kaffet med, under kriget?
  Trevlig söndag! Nu ska jag ta min tantvila! 🙂

 4. Gunnar skriver:

  Cikorian är fin tycker jag. Min svägerska hade sådana i trädgården när hon bodde i Linköping. Stackars svanen! Inte mycket mer du kan göra tycker jag.

 5. Skogsnuvan skriver:

  Cikoria har jag faktiskt odlat i mitt trädgårdsland ett år bara för att ha och växtfärga med. Tror nog att något är fel med svanen så tur att du tog kontakt med någon som kan hjälpa

 6. Cikoria har den mest underbara himmelsblå färg, tycker jag! Den växer mycket i dikesrenar här nere i Skåne.
  Bra gjort av dig att kontakta länsstyrelsen! Jag har sett program på tv (SOS djur?), där de rycker ut och hjälper vilda djur som skadats. Hoppas att din svan får hjälp!
  Soldis här idag och fullständigt vindstilla, lite kvavt. Men inget regn i sikte – det hade behövts!
  Ha det gott, kram, Monica

 7. Znogge skriver:

  Stackars svan. Det ser verkligen inte bra ut med benet… Hoppas på ett lyckligt slut i alla fall!

  Kram och trevlig kväll!

 8. Kia skriver:

  Tror faktiskt att det är normalt att svanar lägger benet på ryggen när dom vilar. Har sett det flera gånger och läst att dom gör så ibland.
  Tittar in ofta då jag tycker dina foton på Gotlands natur är fina, men kommenterar aldrig.

  Ha en fin söndagkväll.
  Kia

 9. Kicki skriver:

  Hoppas att svanen kan få den hjälp den behöver.
  Jag har läst ikapp och ser att du fyllt år. Jag är bedrövligt dålig på att minnas märkesdagar.
  Men jag grattar dig i efterskott.
  Det var fina väskor. Jag var själv på väg att köpa en ny förra veckan. Berra hade köpt en snygg skinnjacka på rea, men dyr nog ändå, försäljaren försökte få mig att köpa en väska, men efter lite övervägande så lät jag bli.
  Den alldeles ovanligt varma hösten pågår för fullt även här.
  Kram/kicki

  • Ingrid skriver:

   Tack för grattiset!
   Det är trevligt med en ny väska då och då och den här gången blev det ju två stycken.
   Hoppas att vi få behålla det fina höstvädret ett tag till!
   Kram

 10. Hillevi skriver:

  Ja, där var lite mycket tång att kliva igenom innan vattnet…

  Håller med Kia: svanar lägger ofta upp ett ben eller båda i vila. Ändå verkligen fint att du frågade länstyrelsen – om ändå fler kunde göra så när de träffar på skadat eller förmodat skadat vilt. Bra där!

 11. Gunnel skriver:

  Hoppas du får svar och att svanen blir hjälpt om det behövs. Hos oss är det rena sommarvädret och ibland är det nästan så jag måste krypa in i skuggan. Kram

 12. Var det dåligt väder hos dig igår!? Jag tog väninnorna och åkte ner till Körsbärsgården på sudret för att få i oss lite kultur efter Kräklingbo i lördags. Då och där var det strålande väder. 😀
  Vad Rolle hade hemma vet jag inte för han hade varit inne och legat och läst – och vilat öronen efter allt vårt tjatter *fniss*. Men när vi kom hem vid tre-tiden så var det strålande sol och jättevarmt så vi satt på altanen och drack skumpa och åt kräftor. Mums! 😆
  Nu blev det ingen kultur. ”Tjejerna” drack istället kaffe, men vi tyckte att det var alldeles för dyrt med 80:- på museet så vi åkte till Holmhällar och tog en gratis prommis. 😕
  Sen så käkade vi lunch där på mitt favoritställe Holmhällars pensionat (alltid färsk stekt spätta 1/2 portion). Men oj vad folk det var där! 🙄
  Nu har väninnorna åkt hem…och det är faktiskt riktigt skönt. Det är ju så att ”färsk fisk och gäster blir skämda efter 3 dagar”….. *fniss*
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Det är alltid mycket folk på Holmhällar. Det är ett härligt ställe och så trevligt att man kan få ½-portioner, det gillar jag som alltid har svårt att äta stora mängder mat. Ibland tappar jag aptiten bara jag ser en överlastad tallrik.
   Det är kul med gäster, men de ska inte stanna alltför länge. 😉
   Kram

Kommentarer inaktiverade.