Söndagspromenader

Söndag 6 april 2008 | 16:30 | 9&#176

Idag har det varit ganska grått, men solen har brutit igenom molnen då och då. Åke startade tidigt i morse och var ute och brände högen med grenar och kvistar som jag samlade ihop när jag var ute i trädgården i torsdags. Han ville passa göra det på morgonen medan det ännu var stilla och lite fukt i gräset runt omkring. Efter vår sedvanliga söndagsfrukost, som består av kaffe och rostat bröd med ost och marmelad, åkte Åke på Klinte för att hämta tidningen och jag gick ut på en förmiddagspromenad. Jag gick i Värsendekvior och då fick jag se de här lammen, som gick i en hage precis ute vid vägen.


Det här är Gutefår och att det är den rasen, ser man på att tackorna har horn.
Fler foton av lammen kan du se i Ingrids Foto/Vårtecken 2008

Vid Köpmansgården var det auktion som vanligt och där hade Åke och jag stämt träff. Vi var inne och tittade en stund, men sedan åkte vi hem. Det började bli dags för lunch.

Efter lunchen skulle Åke se fotboll på TV, så då gick jag ut igen. Jag var lite nyfiken på om vitsipporna hade börjat blomma ännu och det hade de.


Här kommer det att vara en enda vit matta av vitsippor om någon vecka.


Blåsipporna finns i alla färgschatteringar från blått till rött.

När jag ser de olika färgerna så tänker jag alltid på när man gick i skolan och fick doppa lackmuspapper i vatten med olika PH-värde. Pappret fick precis samma färgskiftningar som blåsipporna har. Det kanske är så att de har så olika färger beroende på surhetsgraden i jorden.

Nu har vi druckit eftermiddagskaffe och jag har läst av min stegräknaren, hela 15416 steg fick jag ihop idag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Promenader och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.