Sovmorgon, Månadsbilden, Tema fredag – Spretigt

Det var mulet i morse och jag vaknade väl till någon gång på morgonsidan och trodde att det var väldigt tidigt, men när jag blev så pass vaken att jag orkade titta på klockan, var hon nästan halvnio. Jag vet inte när jag sov så länge senast!

Det har varit några sena kvällar i rad nu, för jag har suttit och sett en italiensk serie, Aldrig ska vi skiljas, som gått i fyra avsnitt fyra kvällar efter varandra och programmet har inte börjat förrän klockan tio. Serien har varit jättebra och den finns att se på SVTPlay om du missat den.

15 juni är det ju idag och dags för månadsbilden, så efter en sen frukost och lite dammtorkning tog jag mig en promenad ner till Torget för att ta månadens kort.
De gröna fina gräsmattorna på majfotot har försvunnit och nu är allt gräs alldeles upptorkat och brunt. Till och med ogräsen i grusgångarna torkar upp och dör. Vill du se utvecklingen från årsskiftet kan du klicka HÄR.

Spretiga bilder tycker Carina, som rattar Fredagstemat, att vi ska visa idag och då passade jag på att ta ett foto av den här Nepetan som jag också hittade på Torget.

Vill du se flera spretiga bilder hittar du dem HÄR

Jag gillar ju att gå och titta i Botaniska trädgården i Visby, men nu finns det så mycket vackert överallt, så det är rakt onödigt att ta sig till stan. När jag gick Åbrogatan fram idag blev det en fotopaus nästan med en gång.

Den här rosenhäcken är inte bara otroligt vacker, den doftar helt gudomligt gott också.

Och den här buddlejan (tror jag att det är) på andra sidan vägen, blommar jättefint den också. Färgen på kortet gör faktiskt inte blommorna riktig rättvisa, de är rödare i verkligeheten.

Också här på Odvalds finns det hur mycket vackra växter och planteringar som helst.

Titta bara på den här underbara pionen!

Om du klickar på bilderna så blir de ännu större!

Ha en fin fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Månadsbilden, Odvalds, Tema fredag, Trädgård. Bokmärk permalänken.

28 svar på Sovmorgon, Månadsbilden, Tema fredag – Spretigt

 1. Mormor skriver:

  Nydelige bilder på sprikende blomster. 🙂
  Ha en fin dag.
  🙂
  http://www.starbear.no/mormor/2012/06/15/fredag-og-tema-og-slikt/

 2. llhertz skriver:

  Torrt så att gräset blir brunt hos dig. Alltså jag säger bara det; olika falla ödets lotter eller åtminstone regnet. Här i Närke är det frodig grönska, blött och kallt. :mrgreen:
  Jättefina blomsterbuskar!

 3. Ja – vansinnigt torrt är det! Och det trots att jag vattnat så mycket. 🙁 Men nu skulle vi KANSKE få lite regn i morgon och på söndag. Jag håller tummarna, annars har jag massor av vattningsjobb i morgon. 😛
  Nepetabilden var otroligt vacker, det är så man blir sugen på att plantera lite. Har inte gillat dom tidigare, men ser dom ut så där här på Gotland så kanske man skulle satsa på ett antal. Dom är ju så bra ”marktäckare” eller ”utfyllare”!
  TREVLIG HELG – med många blomupplevelser!! 😆
  Susie

 4. Znogge skriver:

  Vilken fantastisk pion! Sådana praktexemplar hade vi i mitt föräldrahem men själv har jag aldrig lyckats. Inte en endaste liten blomma…

  Fortsatt trevlig fredag!

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag har också misslyckts med en pion. Efter några år kom det en blomma, nästa år tre och året därefter ingen. Då gav jag upp och tog bort den 🙁

 5. Maria skriver:

  Härliga och fina bilder!
  Trevlig helg!

 6. Lisbeth Öhlin-Petersson skriver:

  Jag såg också den italienska serien. Det var så bra att det var fyra sena kvällar irad för då behöver man inte passa en viss veckodag. Serien var ju så bra. Man undrade ju hela tiden hur det skulle gå för familjen. 😆

 7. Anne-Lie skriver:

  Rosorna och pionerna blommar så rikligt. Här är det så torrt och det får följden att jag får ohyra på alla mina växter, måste blanda en omgång bekämpningsmedel och ge mig ut på sprutjakt.
  Kram!

 8. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Pioner älskar jag och här visar du ett praktexemplar! Även jag såg sista avsnittet i går kväll/natt men hade missat de andra 🙁 Kanske är en god idé att jag tittar på Play .Tack för tipset! Hade jag inte ens tänkt på…
  Nu börjar snart matchen mellan Sverige-England men det verkar vara en bra film också
  på SVT1 21.00 i regi av ”Clintan”. Börjar med fotbollen nu och så över till filmen sedan tror jag.
  Önskar dig en trevlig helg!
  Varm kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Jag har zappat fram och tillbaka mellan filmen och fotbollen.
   Det gick inte Sveriges väg den här gången heller, så nu är det slutspelat för Zlatan och Co för den här gången.
   Kram!

   • Agneta skriver:

    Samma här! Filmen var ju hemsk så då gick jag över till fotbollen och den var riktigt bra, men…vi föll på målsnöret. Men av den där Zlatan ser man inte så mycket alls ju. Alla de andra springer som galningar men han står mest still. Kanske han börjar bli gammal..?
    Nattiskramen

 9. Raija skriver:

  Härliga blomsterbilder som alltid hos dig. Så fin den där nepetan var och en härlig lila färg. Min är mer tunn och mer blå och inte alls så fin. Ser att jag måste skaffa gula rosor, för det har jag inte. De var helt bedårande fina. Hos mig blommar än så länge bara de mörkt röda pionerna, men jag har knoppar i de ljusare.

 10. skogsnuvan skriver:

  Här är det minsann inte torrt. Det enda som vräker upp är gräset. Så fina dom gula rosorna är. Jag har köpt en sådan buske men här blir det blad med enstaka blommor och hos er blommor med lite blad. Pionen var ju otroligt vacker. Samma här . Jag kan bara se ett par knopper på min pion. Mycket blad och lite blommor. Så ä’r det men vilda blommor finns det minsann.

  • Ingrid skriver:

   Pionen växer hos grannen snett över gatan och den är verkligen maffig. Jag ska ha den under lite bevakning, för jag tror att den kommer att bli ännu stiligare.
   De vilda blommorna är minsann nog så vackra, vår Herre han kan minsann få till vackra rabatter 😛

 11. Rigmor skriver:

  Allt verkar blomma på en gång hos er!! Pionen är fortfarande i knopp här, fast det kan bero på att vi ar lite skog runt oss, den får inte sol riktigt hela dagen. Å rosorna kan man först nu börja ana knopparna på, det är bara honungsrosen som snart slår ut, översållad med knopp dessutom!!
  Nästa gång det regnar (och det är väl snart…) ska jag skicka över lite till er ö också, så ni slipper få så uttorkade gräsmattor…
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Rabattrosorna har inte börjat blomma ännu, men den här gula rosenhäcken var verkligen helt otroligt fin.
   Vi tar så gärna emot en och annan skvätt regn om ni skulle få något över 😉

 12. hejsan Ingrid !

  Du har verkligen tjusiga blomsterfoton. Kan faktiskt förnimma doften från rosenbusken.
  Pioner är ju nästan finare än stora rosor.Minns vi hade röda på Långgatan, det kröp jämt myror på dom.
  Lustigt att det är ljust än och klockan är 22.30,Hade det varit en mulen dag, hade det nog inte varit så ljust. Så mycket gladare man känner sig när solen är framme.

  Ha en fin helg !

  Kram Majsan

 13. Kerstin skriver:

  Vilka vackra bilder, särskilt den där Rosenhäcken var ljuvlig! Ja nu blommar väl Gotland och Visbys rosor för fullt. Önskar dig en trevlig helg och att vädret blir bra. Ni tycks inte haft så mycket regn, så torrt som gräset var, här har vi fått blötan ovanifrån så det blommar i naturen så det står härliga till. Rikligare än förr om åren tror jag blommningen är.

  • Ingrid skriver:

   Ännu är nog inte rabattrosorna i sitt flor. Jag var i Botaniska trädgården för någon vecka sedan och då syntes ingen blomning till.
   Kanske får vi en skvätt regn i natt……

 14. Marit Johansson skriver:

  Många fina bilder som passar till temat!

 15. Jah Hollis skriver:

  Fin bild till det spretiga temat. Och i övrigt verkar Gotland bjuda på mycket blomsterfägring just nu. Men jag antar att ni har ungefär lika halvdant juniväder som vi har i Skåne.

Kommentarer inaktiverade.