Sparvhöken slog till i dag

Idag när vi satt och åt lunch fick jag se sparvhöken när den just tagit en koltrast. Det yrde en massa fågelfjädrar över snön och när jag skulle se var de kom ifrån satt sparvhöken där och slet i trasten. Det fanns ju ingenting att göra, så det var bara att låta den vara ifred. Den var väl hungrig den också. Efter en stund blev höken rädd, för Grållen kom smygande i snön och då tog den trasten i klorna och flög iväg med den.

Grållen ja, han är så uppjagad över allt folk som kommer och går här, så han vågar inte vara inne. Han kommer in en stund på morgonen, men så fort han fått mat går han ut igen och sedan är han ute så länge det finns någon bil på gården. När han kommer in räcker det med att det ringer i telefonen, så störtar han sig på dörren och ska ut igen. Det är bara på kvällen han vågar koppla av lite. Igår kväll låg han i mitt knä och sov ett bra tag och det har nog aldrig hänt förut. Vanligtvis vill han inte ligga i knä, utan föredrar att ligga och trängas bredvid mig i fotöljen. Svarten däremot är fullkomligt oberörd av vad som händer i huset och ligger tryggt inne som vanligt hela dagarna.

Det är en gråmulen dag idag också, som vanligt får man väl nästan säga. Lite lätt snö singlar ner då och då och det är ett par grader kallt. Åke har varit på fotvård efter lunch och medan han var där tog jag en titt in på Klinte Beklädnadsaffär, för att se vad som fanns kvar av deras rea, men jag gjorde inte några fynd. Däremot fick jag en trevlig pratstund. När Åke var klar hos fotvården passade vi på att gå och titta på den där utställning på bibilioteket som jag skrev om häromdagen. I måndags när vi hade tänkt gå var jag så förkyld och snuvig, så vi ställde in det. Det är en utställning om gamla skutor och historien omkring dem.

Folk från Arriba har varit här idag och börjat ta bort tapeten i det brandskadade rummet och det var inte det lättaste. De har ett specialmedel som ska lösa upp tapetklistret och sen får de skrapa och dra bit för bit. De säger att det måste göras för att få bort resterna av brandlukten. Det hjälper inte att måla eller tapetsera över, för lukten kommer att gå igenom och kännas så fort det blir varmt i rummet igen. Större delen av dagen har det varit en tjej här, men på eftermiddagen kom det en kille till hjälp också. Som syns på bilden blev de inte färdiga, så det kommer tillbaka i morgon också.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *