Vilket oväder vi vaknade till idag! Regn och en vind som gjorde att det var riktigt ruskigt, men fram på förmiddagen klarnade det upp lite. Jag tog det med ro på morgonen, men sen måste jag snygga till mig och äta lite tidig lunch för klockan elva skulle jag infinna mig i Klinte Församlingshem medförande 2 mjuka pepparkakor och någon lämplig vinst till ett amerikanskt lotteri. Det var SPF som kallade och det var första gången jag var med i Klinteortens festkommitté.

Vecka 37 har SPF en kampanjvecka och i år handlade det om medicin och problemen runt det. Vi dukade upp till ett femtiotal personer som skulle bjudas på kaffe och smörgås och mjuk pepparkaka. När klockan närmade sig ett började gästerna strömma in. Inte blev det femtio stycken, men väl runt trettio

I Klintehamn har vi, än så länge är det väl bäst att tillägga, ett apotek som tidigare hette Apotek Törden, men som nu köpts upp av Kronans Droghandel. Eva Bendelin, som är chef för droghandeln, var inbjuden för att svara på frågor om mediciner och förklara varför det händer så mycket konstigt på området och hon lyckades nog räta ut många frågetecken. Dels vad själva namnet ”droghandel” kommer ifrån och sedan om varför medicinerna så ofta byts ut och/eller ersätts av andra märken än det doktorn skrivit ut. Det är inte lätt för den som har många mediciner och ska försöka hålla ordning på burkarna och kartongerna med piller när de inte ser likadana ut från det ena uttaget till det andra. Risken för att det blir fel är väldigt stor!

När Eva talat färdigt drack vi kaffe och det såldes lotter. Det var ett imponerande vinstbord, så dragningen tog ett bra tag. Jag hade turen på min sida och vann en burk hemkokt salmbärssylt, en burk konserverad frukt och en förpackning vaniljhjärtan. När alla vinster var utdelade avslutade ordföranden mötet och vi sjöng Gotlands Landskapssång innan vi skildes åt. Den här sången är jag dålig på och kommer aldrig ihåg texten, första versen går väl an, men sen sviker minnet:

  Gotland fosterö i Norden
  gamla bygd du är oss kär.
  Är vår vän om än på jorden,
  vikinglynnet vida bär.
  Nordrets raukar, stup och hällar,
  Sudrets väna lövskogsprakt.
  Havets glans i sommarkvällar,
  vinterstormars vilda makt.
  All den kärlek du är vorden,
  Gotland väna fosterö.

Gotland, sagans ö i havet,
fri Du växe fri och stark.
Aldrig losse vi på kravet;
frie trampa fädrens mark.
Nordbor helt till liv och kynne,
Gutar först som sist ändå,
vi som ärvde fädrens lynne,
fädrens hjärtelag också,
vi Din fana trohet svära.
Hell vår hembygd, Gutars ö.

Sedan återstod disk och städning för oss i kommittén, men det gick som ett huj.

Nu vill vår ordförande att jag ska åka med honom på en IT-kurs i början av oktober, för att kunna hjälpa till med föreningens hemsida och det lovade jag göra.

En trevlig eftermiddag har det varit och nu skiner solen igen…..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...