SPF Kampanjvecka – Medicin

Vilket oväder vi vaknade till idag! Regn och en vind som gjorde att det var riktigt ruskigt, men fram på förmiddagen klarnade det upp lite. Jag tog det med ro på morgonen, men sen måste jag snygga till mig och äta lite tidig lunch för klockan elva skulle jag infinna mig i Klinte Församlingshem medförande 2 mjuka pepparkakor och någon lämplig vinst till ett amerikanskt lotteri. Det var SPF som kallade och det var första gången jag var med i Klinteortens festkommitté.

Vecka 37 har SPF en kampanjvecka och i år handlade det om medicin och problemen runt det. Vi dukade upp till ett femtiotal personer som skulle bjudas på kaffe och smörgås och mjuk pepparkaka. När klockan närmade sig ett började gästerna strömma in. Inte blev det femtio stycken, men väl runt trettio

I Klintehamn har vi, än så länge är det väl bäst att tillägga, ett apotek som tidigare hette Apotek Törden, men som nu köpts upp av Kronans Droghandel. Eva Bendelin, som är chef för droghandeln, var inbjuden för att svara på frågor om mediciner och förklara varför det händer så mycket konstigt på området och hon lyckades nog räta ut många frågetecken. Dels vad själva namnet ”droghandel” kommer ifrån och sedan om varför medicinerna så ofta byts ut och/eller ersätts av andra märken än det doktorn skrivit ut. Det är inte lätt för den som har många mediciner och ska försöka hålla ordning på burkarna och kartongerna med piller när de inte ser likadana ut från det ena uttaget till det andra. Risken för att det blir fel är väldigt stor!

När Eva talat färdigt drack vi kaffe och det såldes lotter. Det var ett imponerande vinstbord, så dragningen tog ett bra tag. Jag hade turen på min sida och vann en burk hemkokt salmbärssylt, en burk konserverad frukt och en förpackning vaniljhjärtan. När alla vinster var utdelade avslutade ordföranden mötet och vi sjöng Gotlands Landskapssång innan vi skildes åt. Den här sången är jag dålig på och kommer aldrig ihåg texten, första versen går väl an, men sen sviker minnet:

  Gotland fosterö i Norden
  gamla bygd du är oss kär.
  Är vår vän om än på jorden,
  vikinglynnet vida bär.
  Nordrets raukar, stup och hällar,
  Sudrets väna lövskogsprakt.
  Havets glans i sommarkvällar,
  vinterstormars vilda makt.
  All den kärlek du är vorden,
  Gotland väna fosterö.

Gotland, sagans ö i havet,
fri Du växe fri och stark.
Aldrig losse vi på kravet;
frie trampa fädrens mark.
Nordbor helt till liv och kynne,
Gutar först som sist ändå,
vi som ärvde fädrens lynne,
fädrens hjärtelag också,
vi Din fana trohet svära.
Hell vår hembygd, Gutars ö.

Sedan återstod disk och städning för oss i kommittén, men det gick som ett huj.

Nu vill vår ordförande att jag ska åka med honom på en IT-kurs i början av oktober, för att kunna hjälpa till med föreningens hemsida och det lovade jag göra.

En trevlig eftermiddag har det varit och nu skiner solen igen…..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Kropp o Själ, SPF och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

14 svar på SPF Kampanjvecka – Medicin

 1. Margaretha skriver:

  Hej igen Ingrid.
  Jag gillar din blogg och ditt sätt att skriva så jag har lagt till dig som en blogg jag bevakar. Hoppas du inte har något emot det.

  Hälsningar Margaretha

 2. Znogge skriver:

  vilken trevlig och tursam dag! Hos oss har vädret växlat från åska till strålande sol. Nästan som april…

  Kram

 3. Tove skriver:

  Inte visste jag att det fanns en Landsskapssång. Hur länge har den funnits och vem har skrivit den?
  Skönt att ovädret försvann fort 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag vet inte hur länge den funnits, men den heter ”Nordrets raukar, stup och hällar” och är komponerad av August Fredin och text av Gösta Storm. August Fredin föddes 1853 och avled 1946. Jag får nog ta och komplettera min Gotlandssida med den här sången.

 4. Skatan skriver:

  Vad roligt att du vann alla de där vinsterna … men jag misstänker att du är en flitig lottköpare också. Och va kul att få jobba med SPFs hemsida och få åka på IT-kurs … jo jag tackar jag. Du ligger inte på latsidan som pensionär inte. Hänger med på det mesta. Men jag skulle också tycka att det var kul. Man kan aldrig lära sig för mycket.

  Kramar!

  • Ingrid skriver:

   Det är helt rätt man kan aldrig lära sig för mycket och så länge man ännu kan ta till sig information och utvecklas finns det hopp om och mening med livet 🙂

 5. Det här blir ingen kommentar. Knöligt värre ta sig in på Din nya, får gå via den förra.Jag kommer in på en annan, som heter Ingrids sida.Den är mer som en tidning.Det står att det finns inget flöde för den.

  Skrev till Rantamor att jag ska önska mig en Norrlandstripp utav min syrra Maud till min 70-årsdag.Säger de nej, tar jag buss eller tåget upp. För upp ska jag, jodå ska åka till Gotland med någon gång i livet.
  Ha det så bra Du kan.
  Kram Majsan !

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Majsan!
   Ingrid Sida som du kommer in på är min hemsida. Du måste skriva http://stenstugu.com/wp
   Du missar nog det sista snedstrecket och wp

   Det blir nog trevlig med en Norrlandstripp, men Gotland är inte helt fel det heller.

   • Hej Ingrid !
    Nu har jag skrivit ett mail, till Dig. Och så la jag till ett / efter wp och kom rätt.
    Nu gäller det att göra rätt.För nu kom jag rätt.

    Jag såg på ett ställe att jag hade över 94 följebloggar, fast en del ligger i viloläge.Där har de inte skrivit på bloggen på flera månader ibland år. Tur jag har mina favoriter.De flesta är för unga, de har andra intressen.Så jag får gallra ut en del, fast många skriver så gulligt till mig.Ja, nu vet Du

 6. LissenTo skriver:

  Vad kul att vinna.
  Men att gå på it kurs för att göra hemsida måste vara ännu roligare.

  Ha en skön torsdag. Kram Lissen

Kommentarer inaktiverade.