SPF Klinteorten och Klintehamns Kläder ordnade mannekänguppvisning

Idag har vår pensionärsförening ordnat en mannekänguppvisning i samarbete med Klintehamns Kläder och samtliga pensionärer från Gotland hade inbjudits. Det var många som var nyfikna på vårens mode, för cirka 160 personer samlades i aulan på Rondo och fick se SPF Seniorerna Klinteortens mannekänger iklädda trevliga vår/sommarkläder.

Klintehamns Kläder Invigning söndagen den 3 april 2011


När modevisningen var avklarad berättade Yvonne Nyström historien om Klintehamns Kläder, som när jag var barn kallades Westbergs och sen Klinte Beklädnadsaffär och Beklädnadsaffären är det nog fortfarande många som kallar den. När Yvonne berättat färdigt dök de upp en konstig figur med stor mage. Det var Johanna Svanborg utklädd till Petter Niklasson (Petternicklas) som berättade om sina vedermödor i äktenskapet med Ulla-Bella och det lockade till många glada skratt.

Så drack vi kaffe, det blev lottdragning, Johanna Svanborg sålde och signerade sin nya bok till hugade spekulanter och halvfyra öppnade hon sedan klädbutiken och då var det många som fick bråttom dit för att fynda något nytt att sätta på sig.

En trevlig eftermiddag tycker jag, men de bilder jag försökte ta från visningen på scenen blev helt misslyckade och absolut ingenting att visa.

Ha en skön lördagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i SPF och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till SPF Klinteorten och Klintehamns Kläder ordnade mannekänguppvisning

 1. Agneta skriver:

  Vilka mysiga sammankomster ni har på er fina ö! Det låter som en sån där riktigt bradag!
  Kram

 2. Ännu en trevlig förströelse hos dig! Så praktiskt att få ett sätt att se kläder som både är moderna och avpassade för oss lite äldre! Det skulle jag också vilja gå på…
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Johanna som äger Klintehamns Kläder bjuder verkligen på sig själv och alla som var på visningen fick en rabattkupong på 20% som man kan få utnyttja ändå till den 16/4.
   Kram

 3. Gunnar skriver:

  Vad trevligt det låter med modevisningen. Nu hittar verkligen på många saker hela tiden.

 4. Anna/notonmusic skriver:

  Låter som att ”alla var där”… Åtminstone lät det så trevligt att jag skulle vilja ha varit där. Jag gillar manekänguppvisningar med ”levande” mannekänger… dvs när kundkretsen själva får presentera plaggen. Vi hade några Grand Old Ladies på bygden, den ena jazzpianist, den andra konstnär som även sydde kläder/batikinspirerat. De ordnade manekänguppvisningar hemma, kaffe med dopp, pianomusik… Ja du kan tänka dig! Den ena lever inte längre, den andra spelar piano varje dag, hon minns inte vem hon fick blomman på bordet av men minns varenda tur i musiken! Nittio plus. Länge leve livet 🙂

 5. Laila Östergren skriver:

  Det låter verkligen som en trevlig eftermiddag. Vi var tyvärr upptagna på annat håll denna eftermiddag och kväll.
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *