SPF:s årsstämma

Idag har det varit ännu ett årsmöte, eller rättare sagt årsstämma. Det var SPF:s Gotlandsdistrikt som hade sin årsstämma på Toftagården och jag var med som ett av Klinteortens ombud.

Ordföranden för mötet var Hans Klintbom och han körde igenom dagordningen med imponerande hastighet, för valberedningen hade gjort ett bra jobb. Givetvis blev det diskussioner kring den orättvisa beskattningen av våra pensioner. SPF har tagit fram en Pensionärskalkylator där man kan mata in sin lön/pension och se hur mycket mer en pensionär betalar i skatt jämfört med en icke pensionär.

Klickar du på bilden kommer du till sidan där du själv kan mata in din lön och se hur orättvist mycket mer vi betalar i ”pensionärsskatt”.

Vi fick en härlig lunch när årsstämman var avklarad och efter lunchen blev det en stunds underhållning av SPF-kören och sedan kom Hanna Westerén och höll ett föredrag om PRG (Pensionärsrådet Region Gotland) och det arbete som bedrivs där. Hanna Westerén är kommunalråd och ordförande för pensionärsrådet och socialnämnden på Gotland. Frågestunden efter hennes föredrag kom i stort sett att handla om bristen på trygghetsboenden.

Pia Hederstedt från Vuxenskolan informerade om hur föreningarna kan få hjälp genom dem och hon bad oss alla att komma med tankar och idéer om eventuella studiecirklar och utbildningar. Hon vädjade också till de som har kunskap om datorer och surfplattor att ställa sig till förfogande och hjälpa de som ännu inte vågar använda den nya tekniken. Som ett exempel på detta berättade man att SPF Gotland har ungefär 1500 medlemmar på ön och bara cirka 300 av dem går att nå via mejl.

Efter lottdragning, för givetvis hade det sålts lotter, avslutades mötet. Solen har lyst hela dagen och det kändes nästan lite trist att ha suttit inne, men när vi kom ut var det bistert kalla vindar, så det gjorde kanske inte så mycket ändå.

Trevlig torsdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i SPF. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till SPF:s årsstämma

 1. elisabet skriver:

  gillar verkligen din nya gardin jätte mycket

 2. Znogge skriver:

  Det är ett märkligt sätt att beskatta. Blir arg bara jag tänker på det…

  Kram

 3. Hans Klintbom är en duktig och driven föreningsmänniska (han är ju vår ordföranden i Gotland Trädgårdsön) och en väldans trevlig person när man träffar honom privat. Hur han är i offentliga sammanhang vet jag dock inte! 😉
  Håller med om att det är skamligt att vi som har dåliga pensioner fick högre skatt i år och dessutom betalar betydligt mer i skatt än dom som fortfarande jobbar. 👿
  Jag har försökt sätta mig in i hur det här med hemsidan i STA ska kunna fungera (har inte gjort det alls dom sista åren – inläggen var från 2009-2011 och gamla styrelsen stod kvar) men tydligen gjorde jag nån tavla så nu kommer jag inte längre in och kan redigera. Tog väl bort lite väl mycket gammalt antagligen! 🙄 Så nu får jag ge mig tills i morgon kväll, för vi ska till Visby och sen vill man ju gärna spendera lite tid med gubben och så se Let´s Dance förstås! Det kan man ju inte missa!! 😆

 4. skogsnuvan skriver:

  Jag har inte kollat hur det slår för mig men visst känns det orättvist precis som det känns orättvist att vi i Bräcke kommun ska betala högst skatt i landet och få minst tillbaka.
  Ser ju med egna ögon hur mycket bättre ställt folk verkar ha här i Skåne, bättre boende och bättre bilar och man handlar som om det var den sista dagen i livet. Nu bär det av hem och vi får väl se hur det är där. Kylan och isen är i alla fall kvar men en vår är trots allt på väg där också

 5. Suss skriver:

  Vann du inget Ingrid? Jag tycker alltid du har sån tur. Jag visste inte att pensionärer hade fått högre skatt – varför är det så, pensionen är ju inte särskilt hög! Eller är det regionalt för Gotland? Kram och trevlig helg!

  • Ingrid skriver:

   Jag tog fyra lotter, men vann ingenting den här gången.
   Nej det är inget gotländskt fenomen, pensionärsskatten gäller för hela Sverige. Och Sverige är det enda land i hela Europa som straffar pensionärerna med högre skatter än övriga löntagare.
   Trevlig helg själv!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *