St Pauli dag – Årsmöte med SPF

Det är grått idag, men milt och snön krymper ihop mer och mer för var dag. Jag sitter här vid köksbordet och tittar ut på småfåglarna, som inte är så många när det är så här milt, men jag har en koltrast i alla fall som låter sig väl smaka av ett äpple som jag kastat ut och några talgoxar och blåmesar sitter och hackar i sig jordnötter.

Det är viktigt med vädret idag den 25 januari, som förr kallades för St Pauli dag. Enligt vår moderna almanacka är det Paul och Pål som har namnsdag. Om det blir så mycket sol den här dagen att man hinner sela på en häst kommer det att bli ett bra år. Blir det regn eller snö kommer det att bli ett medelbra år och om det blir en riktigt mörk och ruskig dag väntar både nöd och död. Allt detta enligt Åke (och Bondepraktikan), så håll tummarna för att solen tittar fram.

Oberoende av hur vädret nu än blir ska jag åka till Stenstugu idag, för Eva bjuder på lunch. Yngste sonen Edoardo och hans fästmö har kommit dit, så då får jag hälsa på dem också.

Igår hade SPF årsmöte och det var rätt många som hörsammat kallelsen. Vi var lite drygt fyrtio personer. Vi började med risgrynsgröt och smörgås, sen blev det förhandlingar och när de var klara blev det kaffe och underhållning.

Det dök upp en ganska konstig dam som berättade om sina problem med vikten och vilka olika bantningsmetoder hon använt sig av. Sedan har vi en medlem som skriver dikter på gutamål och hon läste ett par stycken av dem, det såldes lotter och vid dragningen hade jag turen med mig och vann ett paket kaffe.

Förhandlingarna ja – jag blev omvald till styrelsen, jag fick förnyat förtroende som webbmaster och blev också vald till ansvarig för medlemsregistret. Nu har jag lite pyssel med att uppdatera vår hemsida med programmet för 2015 och så ska jag skriva ett referat från årsmötet. Det är trevligt att ha sysselsättning och att kunna göra lite nytta.

Ha en skön söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, SPF, Väder. Bokmärk permalänken.

30 kommentarer till St Pauli dag – Årsmöte med SPF

 1. Znogge skriver:

  Grattis till omvalet! Något säger mig att du är en klippa i detta sammanhang!

  Så trevligt att Edoardo med fästmö är på besök så att ni får träffas. En lunch på det är inte fel heller 😀

  Kram

 2. Znogge skriver:

  Här skiner solen förresten 😀

 3. Oldmolly skriver:

  Jag funderar vad SPF är. Kan det vara nåt i stil med Svenska pensionärsföreningen? Grattis till förtroendeposten i alla fall. Du är säkert rätt man på posten som webb-master.
  Det där med väderspådommen: Det är bara grått här – än så länge i alla fall – så det låter ju inte så lovande. 🙁

  • Ingrid skriver:

   SPF är mycket riktigt Sveriges Pensionärsförening, som numera ska heta SPF Seniorerna. Vad det nu ska vara bra för?
   Gråväder har det varit här också och inte en enda solglimt.
   Kram

 4. wiolettan skriver:

  Min man heter Paul så honom har jag grattat idag, i dubbel bemärkelse, kan jag kanske tillägga.
  Vi ska inte få någon sol idag, enligt prognosen, hoppas att ni på Gotland har bättre tur. Vi har fortfarande minusgrader och ett par dm snö.
  Roligt detta att du och min man är så engagerade i SPF, på samma sätt. Han har ansvaret för hemsidan och är dessutom sekreterare i styrelsen.
  Trevlig söndag önskar jag dig och en kram från mig.

 5. Musikanta skriver:

  Jag är ju körledare för SPF-kören så jag drar ju mitt strå till stacken också. Vi har inte årsmöte förrän i februari och då är det också parentation som kören ska inrama med några sånger. Det brukar komma ca 100 personer varje gång det är träff – fler går inte in i församlingshemmet. Vet inte hur vädret är här, har inte varit utom dörren än. Men det blir i alla fall en promenad till Mogata kyrka i kväll där jag ska vikariera som kyrkvärd eftersom Kent är i Stockholm på kyrkresa.

  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Idag var det ingen parentation, men det måste vara fint att ha en kör som kan sjunga vid såna tillfällen. Någon kör har vi inte, men vi har ju vår underbara musiker och han är en stor tillgång.
   Kram

 6. Vi skulle få se en glimt av solen idag, men nu blir det nog inte så, 15.38 då lär den väl knappt bli synlig-
  Såg i morse att det var ljusare än på bra länge halv 8 kom jag in och öppnade åt Prinsen.Vi var vakna lite tidigare.Öppnar sovrumsfönstret, så han får lite luft. Han kan vara glad matte inte röker.

  Vet inte om det stämmer med bondepraktikan nu längre, för vädret är inte sig likt så långt bak i tiden mot nu.

  Kull att du fick förnyat förtroende. Du är ju suverän på att skriva sådant.

  Ha en fortsatt fin dag.

  Kram Mi

 7. Gunnar skriver:

  Har inte sett nån häst men solen sken ett par timmar här i alla fall. Kul med föreningslivet!

 8. Ditt namnMia skriver:

  Att ha någon som tar ansvar før sådant i en førening ær guld vært. Det brukar uppskattas.

  Det hær året fyller jag 65, har alltid trott att jag skulle læmna arbetslivet då, men kommer att arbeta något år till. Om hælsan står mig bi, det vet man aldrig på førhand. Men det kænns faktiskt skønt att ha nått så hær långt mot arbetslivets målstolpe! 😉

  • Ingrid skriver:

   Jag slutade jobba vid 62, men min man var så mycket äldre än jag och jag ville inte att han skulle vara så mycket ensam hemma. Sen jobbade jag lite extra då och då och det var roligt det med.

 9. Kraka skriver:

  Jag har ingen aning om ifall de var sol eller inte. Kanske lika bra att inte veta…. Kom mig aldrig för att gå ut, har ägnat mig åt Stalker (boken alltså, inte av att förfölja någon) och att vila inför mina tre kommande arbetspass.
  Föreningsliv bereder en mycket glädje, i alla fall om man sitter med i styrelsen eller har uppdrag i dess närhet. Jag har ägnat i stort sett hela mitt vuxna liv åt aktivt föreningsliv, men gör lite paus just nu.

  Kram

 10. Karin skriver:

  Du är duktig på att skriva, och du är duktig på hemsidor. De kunde inte valt en bättre person!
  Kramar Karin

 11. Lisbeth M skriver:

  Hej!
  Oj va du är aktiv Ingrid,duktigt!!!
  Vi har ännu inte gått me i nån pensionärsförening,finns ingen tid till de.Barnbarnen får gå före ,vi har så himla kul ihop,2 st 18 åringar som vi ofta lunchar me,går på biblioteket,shoppar både på kupan o katthemmet m.m. Och så 15 åringen som jag pluggar me b.l.a. Och så vännerna förstås.
  Denna vecka har jag varit i Klinte på lunch,och även en tur till Klädesbutiken som hade 50% på det mesta.En av oss hittade en klänning,men halt va det,så vi körde försiktigt.
  Denna helg har det varit 3 hockey matcher i ishallen mot Faslandslaget Järna,både vinst oavgjort och förlust,men det är så himla kul att se dessa 15 åringar som kämpar på.
  Jag har även en födelsedagslunch kvar att få och det blir på tisdag och jag har önskat den på Joda och sen fika efter hemma hos en av vännerna.Mys Mys.
  Ha en fin vecka
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Du verkar ha fullt upp, så jag förstår att ni inte har tid att vara med någon pensionärsförening. Annars så har vi det faktiskt ganska trevligt.
   Jag var också i klädaffären och köpte mig ett par byxor med den fina rabatten.
   Hoppas att det blir en trevlig födelsedagslunch!
   Kram

 12. Elisabeth skriver:

  Grattis till omvalet! Då är det ingen risk att du blir sysslolös. Ni verkar ha trevligt på era träffar.Ha dé gott!

 13. Hillevi skriver:

  Då blir det ett bra år här! Söndagen avslutades i sol och hade jag haft en häst hade jag alla gånger hunnit sela den. Eller… 😳 så ohändig som jag är kanske det inte hade räckt med två timmar, förresten! 😀

 14. Skogsnuvan skriver:

  Då kommer det att bli en riktigt fin tid framöver då för igår var nog den finaste dagen på hela vintern här. 10 grader kallt mitt på dan och solsken och inte en vindpust. Vad mer kan man önska Idag snöar det igen och är bara någon grad kallt. Ett konstigt väder upp och ner hela tiden

 15. Raija skriver:

  Visst är det kul att känna sig lite behövd och få uträtta något vettigt. Samtidigt får man en hel del socialt umgänge som förhoppningsvis är trevligt. Nu har du lite att stå i när du även fick hålla i medlemsregistret 😀 .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *