Stackars kisse

Katten här på Odvalds som brukat komma och hälsa på hos oss, har varit försvunnen en vecka. Familjen ovanför oss flyttade i söndags och katten brukade komma från deras balkong, så vi utgick ifrån att det var deras och att vi nu inte skulle få se den mer.

Idag när jag tittade ut genom fönstret satt han på vår uteplats igen, med ett stort sår i huvudet. Han tvättade och tvättade det, la sig och sov en stund och sen gick han sin väg igen. Jag undrar vad han varit ute för? Förmodligen har han varit i slagsmål med några andra katter på det nya stället. Det är knepigt det där med att flytta katter.

Jag inbillar mig att det är bra för våra att slippa lämna Stenstugu och att de mår bra av att få bo kvar i sin lugna trygga ladugård, även om de kanske har lite långsamt efter oss.

Solen sken så vackert i morse, sen mulnade det till och det såg nästan ut som om det skulle bli regn, men nu är det solsken igen. Vi har just ätit lunch och i eftermiddag kommer yngste sonen och hans sambo och hälsar på oss.

Ha en trevlig lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Katterna och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

39 svar på Stackars kisse

 1. elisabeth skriver:

  Du har absolut rätt och inbillar dig inte, era katter trivs bäst där de hör hemma…. du ska inte ha dåligt samvete av det. De kommer anpassa sig, katter är duktiga på sånt och är mer klipska än man kan tro. De har ju som du säger ladugården som deras hem och trygghet……. men denna var det synd om….den känner nog att det inte är nåns revir hos er och den känner väl sig trygg där. Det är inte lätt med katter som bor som denna, reviren är inte så stora och de kan inte komma i säkerhet som era vid Stenstugu. Han kommer också säkert för den sociala biten också, jag har en grannes katt som gör likadant, det är så tråkigt när ingen är hemma där helger och annat och då sitter hon och har koll på mig och om hon tillräckligt snäll…..:-) så får hon lite gott
  Förstår dig på flera plan…….denna har du inte själv valt vill att den ska sitta hos dig.
  Kram och ha d gött.

  • Ingrid skriver:

   Jag tycker att det här är en väldigt söt och trevlig katt, men jag vill inte ha in den. På vår uteplats får den däremot mer än gärna komma på besök. Det är gott att sitta och smeka en katt 🙂

 2. Birgitta skriver:

  Till skillnad från hundar, som är personbundna, så är katter bundna till platser. Så det är toppen att era katter får vara kvar på Stenstugu. Så länge nån sköter om dom då och då så trivs de allra bäst där. Det kan du vara övertygad om. Kan tänka mig att den såriga katten sökt sig ”hem” igen.

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag tror också att det är rätt att inte flytta våra katter. De är dessutom väldigt skygga och rädda för andra människor och ladugården är deras stora trygghet. Dit flyr de så fort fara hotar. Vart skulle de ta vägen här??
   Det är nog så att katten med såret sökt sig tillbaka hem igen.

 3. Lena skriver:

  Hej Ingrid!
  På din blogg är jag ny. Katter! Ni gjorde helt rätt som lät era två stanna kvar där de är hemma.
  Grannens katt? Jag antar att du kontaktat de tidigare grannarna och berättat att katten vandrat hem till sig igen. De kanske letar i panik efter den.
  Antagligen har katterna på det nya stället jagat bort nykomlingen. Så brukar det gå till.
  Ge den mat, så att den stannar kvar, och inte flyr iväg innan grannarna hämtar den. Vintern närmar sig och hemlösa katter får det svårt.

  • Ingrid skriver:

   Hej Lena och välkommen hit!
   Grannen är informerad om att katten gått tillbaka hit igen och de har inte flyttat så långt. Jag hoppas att de får tag i katten igen.

 4. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Men stackars Misse 🙁 Det var ett otäckt sår det. Om grannen som flyttat äger katten så har dom väk för 17:on inte bara lämnat kvar katten? Vore ju hemskt. Eller så är det någon som letar efter den. Här sätter dom upp lappar på både stolpar och vid butikerna när katterna försvunnit. Hoppas att någon läser din blogg. Också ett bra sätt att söka ägaren! Foto finns ju också.
  Om inte så har ni fått en ny liten katt som trivs ute 😉
  Dina katter trivs nog bäst där dom är och sedan när sonen flyttar in så blir det ju annorlunda och dom blir så glada sååå över lite sällskap, när dom vill ha det. Katter bestämmer man då inte över, dom gör som dom vill som tur är.
  Önskar dig en trevlig dag med yngste sonen. Alltid trevligt när barnen har tid att hälsa på 🙂
  Jag har fått ett ”lättare” ryggskottm igen.. så det blir till att ligga på värmedynan.
  Trevlig helg!
  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Grannen som flyttade tog katten med sig, men katter är ju så bundna till sina gamla hem, så det har tagit sig hit igen. Nu flyttade de inte så långt, så man kan väl hoppas att katten hittar tillbaka till dem igen.

   Hoppas att ditt ryggskott ger med sig snabbt!

   Krya på dig!

 5. Znogge skriver:

  Nej, katter är verkligen inte lätta att flytta så ni gjorde klokt i att låta era stanna på gården. Där går det ingen nöd på dem.

  Kram

 6. Ailas skriver:

  Kissen då! Som tur är har de väldigt bra läkkött, så kissen är nog snart OK igen. I såret, alltså…
  Min är hemma och saknar möjligen matte lite. Befinner mig just nu vid Medelhavet… i underbara Almuñécar och bara njuter av salta bad, havets ständiga brus och den fina miljön i denna gamla stad.
  Kram!

 7. Marianne skriver:

  Jag har precis skrivit om familjens katt som efter många år har varit tvungen att flytta. Men hon blir innekatt och riskerar inte att hamna i slagsmål ♥

 8. Åsa! skriver:

  Åh stackars kissen! Hoppas den hittar hem 🙁 När vi flyttade från Odvalds till huset tog vi med oss vår perserkatt som vi hade då. Det gick förvånansvärt bra, jag var rädd att han skulle gå tillbaka till Odvalds, det är ju så nära.

 9. Lambergsfrua skriver:

  Stackars lilla krake. Jag hoppas ju bara att såret läker som det ska. Inte lätt att flytta en katt. Ni gjorde klokt som lät era stanna på Stenstugu. Kanske ni kan adoptera den här skadade kissen.
  Varma kramar!

 10. Elisabeth skriver:

  Jag tror katter har det bäst i sitt invända revir. Men jag kan ju förstå om du saknar katten.
  Skriver via mobilen, så jag hoppas det fungerar. Ha dé! Elisabeth

 11. Karin skriver:

  Usch det där var ett otäckt sår!
  Hoppas att katten finner sig till ro på den nya platsen.
  Kram Karin

 12. Gunnar skriver:

  Ja det är nog inte lätt att flytta katter. Dom vill gärna vara kvar i kända marker. Hoppas att katten slipper fler slagsmål nu.

 13. elisabeth skriver:

  Ser att det i dag söndag är din namnsdag.. ingen stor firare av namnsdagar, men ser i min lokaltidning ändå varje dag vilka som har, de gånger jag sneglar ditåt… 😉
  Grattis !

 14. Ama de casa skriver:

  Stackarn… Det gör ont i hjärteroten när man ser såna skador… 🙁

 15. Madde skriver:

  Stackars lilla kissen, nä flytta katter är minsann inte lätt…
  Dom vill nästan alltid tillbaka till ”Ruta 1”.
  Kram och ha en underbar, solig söndag! Madde

 16. Sylvia skriver:

  Men så hemskt med lille kissen. Skönt att ägarna inte flyttat så långt. Kanske katten så småningom hittar dit och lär sig trivas och kan få känna sig trygg igen. Katter har ju bra läkkött, vi får hoppas på att det läker fint.
  Kram Sylvia

 17. Hejsan Ingrid !
  Ja idag är det katterna som får den största äran att omtalas.
  Det har gått så långt att jag satt upp kattfoton på ytterdörren.
  Fotot är från en almanacka och en liten stickers.
  Närapå fick jag in Bruna i morse.Men den lilla rackarn lekte med snöret så luckan gick igen, sen stack hon.Fick ju ingen mat av mig, den fanns inne i buren och dit vägra hon gå in.Nu ska Irina och Anna försöka ikväll igen.Jag får stanna inne.Ser ju inte ett smack i mörkret.

  Jo såret läker nog.
  Ser ut att vara en fin katt.

  Hösten är här för att stanna tills den avlöses av Kung Bore.

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Ja du Majsan, det är mycket med katter nu!
   Hoppas ni lyckas få tag i Bruna också!

   • Jag försöker varje morgon lura in henne i trspt.buren.Men nä, dit vill hon inte in.Den är för trång.Men Eva i Mariefred, böt ut min med hennes.Den är större får plats tre katter i den.
    Irina tyckte jag skulle ha den åter.
    Mamma katt har kommit till ett varmt och ombonat hem igår,Annas Mamma öppa burdörren då gick katen in i badrummet gömde sig under badkaret.Vilken katt gör inte det.Där varken ser eller når vi dem.Om vi inte sprutar vatten under.Så hon ställde in kattlåda,bädd och mat.Tid nog kryper hon nog fram.Hon var ju lugn i buren hos mig sov väl halva dagen och hela natten.
    Likadant sår som ”Din” kisse har hade kattmamman.Kan ju vara en parasit.Just att det sitter vid tinningen, där det inte är så mycket päls.
    Jag vill få in Bruna, men vill hon ska gå in själv helst.Utan våld.

    Kram

 18. Inger Maryissa skriver:

  Vad skönt att kissen kom tillbaka, men oj vilket sår den fått på huvudet
  Ja, kanske han varit i slagsmål med några andra kissar
  Här har också solen skinit så fint idag, och hoppas det fortsätter så
  ha en fin fortsatt söndag
  kram

 19. Lena skriver:

  Tror du att katten vågar gå tillbaka och få stryk igen av den katt som behärskar området dit grannarna flyttat?

 20. Suss skriver:

  Åh, den lilla stackaren, vilken tur att du tog hand om den lite och tvättade såret. Det är så jobbigt med katter som ingen bryr sig om. Har de verkligen bara lämnat den kvar? Vår gamla Kosmos – numera kattängel – var också en krake som kom gående en höst, men han fick stanna och det blev i 19 år. (Jag har skrivit om honom förut, det vet jag.) Hoppas den här katten får det bra hos någon. Kram!

Kommentarer inaktiverade.