Stainplukkardagen

Mulet och grått är det den här tisdagen, som av Gutamålsgildes allnakku utnämnts till stainplukkardagen. Oändligt många timmar har vi tillbringat på åkrarna varje vår och gått och plockat sten. Barnen blev utkommenderade de också och när de vill få oss att känna dåligt samvete skyller de sina ryggbesvär i vuxen ålder på att de blev knäckta redan barndomen med en massa stenplockning. Nu tror jag väl i och för sig att de inte överansträngde sig, men det är klart att de tyckte det var trist, för det tyckte vi också, men det var ett jobb som skulle göras. Nu slipper vi det!

Idag väntar vi på målaren, som jag trodde skulle dyka upp tidigt i morse. Jag gick upp redan 6.30 för att var klädd och i ordning ifall han skulle komma vid 7.30-tiden, men tji fick jag, för han har inte kommit ännu. Hantverkare är ett opålitligt släkte!

Igår blev det ganska bra väder och vi satt ute ett tag, men det var ganska mulet så i stället för att sitta och småhuttra, så gick jag en promenad ner till stranden. Nere på stranden såg jag de första sädesärlorna för året. De hoppade omkring i resterna av vinterns tång. Jag skulle försöka ta kort på dem, men kom inte nära nog. Jag har dem med på foton, men de försvinner i allt det andra grå/svarta, så det är nog bara jag själv, som vet att de är där, som kan se dem. Längre upp i Strandkvior såg jag en trana i en vät, men även den föra alltför långt borta.


I Strandkvior är det alldeles fullt av rosa blåsippor


Här har jag kommit ner till Muldestranden


Jag tar vägen upp genom hagen till Mulde Fritidsgård


Kräftdammarna vid Mulde Fritidsgård

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *