Staräurns dag

Redan när jag släckte och gick och la mig igår kväll såg jag att det börjat snöa och när jag vaknade i morse var det gröna gräset vitt igen, men solen lyste så vackert och himlen såg blå ut, så jag tänkte att det skulle bli en fin dag, men pytt vad jag bedrog mig. I dag har den ena snökanonen efter den andra dundrat in över oss och kallt är det också. I förmiddags hade vi -5°.

I Allnakku står det att det är Staräurns dag så det kanske inte är så underligt att det snöat.

I Allnakku kan man läsa: Varje vår diskuteras det livligt om antalet staräurar och om vad som kännetecknar en sådan. Snö, blåst och åtminstone en stare måste i alla fall finnas med.

Sex staräurar ska det vara innan våren är här på allvar, så har i alla fall jag lärt mig och om man kan få räkna alla snöbyar som har rasat ner över oss i dag så borde det antalet vara nått med råge. Problemet är bara att jag inte har sett någon stare. 🙄

När nu vädret
är som det är, så har jag hållit mig inomhus och roat mig med lite strykning och sedan har jag suttit och läst i boken jag köpte i onsdags, Elena Ferrantes Det förlorade barnet. Egentligen hade jag tänkt spara den tills det går att sitta ute, men kunde inte låta bli den, för den är väldigt fängslande. Tänk vilken lyx att få sitta och läsa mitt på vardagen! Att få lata sig! Att inte göra någon nytta!

Nu har jag i alla fall gjort lite nytta och varit ute och borstat och skottat bort snön som lagt sig i vår uppfart. Som synes är det inga större mängder.

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Odvalds, Väder. Bokmärk permalänken.

8 svar på Staräurns dag

 1. Gunnel skriver:

  Vi har också minusgrader, men några starar syns inte till. Trevlig helg.

 2. Laila skriver:

  Ja, vilket väder. Jag som lagom fått se ett par snödroppar i min syrenhäck (från köksfönstret). I dag har det i alla fall blivit städat och ett par tvättmaskiner har också körts. Någon promenad har det inte blivit men jag var och hälsade på en väninna på Åvallegården medan sonen var på Konsum och så blev det en vända på Suderviljan.
  Någon stare har vi inte heller sett men våren kan väl komma snart ändå hoppas jag.
  Ha en skön fredagskväll med din bok.

  • Ingrid skriver:

   Jag längtar efter att få gå på Suderviljan och köpa påskiljor och penséer, men det förutsätter att den här vintern och kylan tar slut.
   Kram

 3. Även här har det blivit kallare med minusgrader och lite vitt har yrt i luften, men inget som la sig.
  Och så blåser det något alldeles förskräckligt! Så idag har jag bara stuckit ut näsan när jag skakat dammvippan! Brrr!
  Vi får hoppas på lite varmare väder nästa vecka!
  Visst är det en lyx att kunna sitta inne och läsa en vardag, men vi ”vuxna” har ju dragit vårt strå till stacken tidigare!
  Ha en fin fredagskväll, kram, Monica

 4. Kollar ofta dina bilder via FB och kommentarerna landar där 😀

Kommentarer inaktiverade.