Stilla Veckan

Nu har vi gått in i Stilla veckan och inte alls i påskveckan som de flesta kallar den här veckan då påskhelgen inleds. Jag har bland annat hört det på radion flera gånger idag.

Påskveckan inleds först på söndag och startar med påskdagen och annandagen.

Blåmåndagen är det alltså idag, men jag skulle nog hellre kalla den för gråmåndagen, för det har regnat sedan i morse och av dagens aviserade sandupptagning blev intet. Mörkt och ruskigt var det verkligen i morse också. Det där med sommartid är ingen höjdare, speciellt på morgnarna. Trots en lugn och skön natt tyckte jag att det tog emot när jag skulle upp. Fast jag vet att det blir trevligt i kväll när det blir ljust en timme längre än vanligt. Snart tänker man inte på det alls.

Jag behövde gå på banken och sätta in pengar från lördagens fest, för jag vill ju inte ha en massa pengar liggande hemma och så skulle jag göra lite andra ärenden också, så det blev en biltur igen på förmiddagen. Att gå ner till samhället i ösregnet var inte att tänka på. NU är avstämningen, bokföringen och registreringen av en ny medlem avklarad också. Kvar är bara skriva ett referat, men det avvaktar jag med lite.

I stället för att skriva det där referatet har jag börjat påskpynta litet och påskkärringarna är upphängda i köksfönstret. Nu får de övningsflyga, så att de är redo för Blåkulla på torsdag. Jag har annars inte så mycket påskpynt, men några dukar ska jag i alla fall stryka och lägga på. Sen får det räcka.

Trevlig Blåmåndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Påsk, Seder o bruk, SPF. Bokmärk permalänken.

24 kommentarer till Stilla Veckan

 1. Znogge skriver:

  Jag har gula blommor, påskris och min traditionella käring men sedan får det räcka! Påskhelgen är så kort att jag inte riktigt orka pynta för mycket…

  Kram

 2. Lambergsfrua skriver:

  Jag har inte heller riktigt kommit in i de nya tiderna än. Det brukar ta ett par dagar och sen är allt som vanligt igen. Jag njuter av de allt ljusare kvällarna i alla fall.
  Vi hade duggregn här i förmiddags men sedan uppehåll och grått. Jag har påskris med färggranna fjädrar i rummet och ett par kvistar i köket och några söta små kycklingar och påskliljor på balkongen. Jo en påskig duk har jag ocksåm men inga söta små påskkäringar som du har. OBS att jag skrev påskkäringar med flit – kära/rara små tanter fjärran från de där som kallades häxor en gång i tiden.
  Varn kram,
  Lambergsfrua 🙂

 3. Laila Östergren skriver:

  Det är verkligen gråmåndag idag.
  Det blir lite rörigt här till påsk men lite påskpynt ska jag försöka få fram i alla fall. Våra skåpluckor ska monteras på torsdag förmiddag sen ska vi plocka in allt som ska tillbaka i köksskåpen.
  Ha en skön kväll inomhus i regnet.

 4. Tycker sommartid är bra – nu på våren. På hösten kan den kvitta.

 5. Anna/notonmusic skriver:

  Söta små flygkärringar i fönstret! Och instämmer med gråmåndagen. Fy vad trist, nu när det äntligen började ”våras” 🙁

 6. Märtha skriver:

  Gläd dig åt regnet! Här österom Helsingfors har det SNÖAT hela dagen, snötäcket är minst 15 centimeter och termometern visar ingenting = 0. ”Sommaren” på trädgårdsmässan i Stockholm ( mina två senaste inlägg) käns ganska avlägsen. Fira en Glad Påsk, oberoende av väder! Märtha.

  • Ingrid skriver:

   OK, jag är så tacksam över att det inte snöar!
   Sonen var också på Trädgårdsmässan, men jag har inte hört vad han tyckte om den. De har nyligen blivit med trädgård, så det är mycket planerande inför den nya växtsäsongen.
   Kram

 7. Kraka skriver:

  Så mysigt med påskpynt! Men jag avstår i år, orkade inte trycka ner något i resvæskan som jag gjorde till i julas. Det blir fler påskar i mitt liv hoppas jag. Men, om jag orkar, tænkte jag gå på påskbasar på onsdag. Beror lite på hur natten varit på jobbet.
  Kram

 8. Hillevi skriver:

  Är det DÄR dina så nyligen nedklippta pelargoner? 😯 Jisses! Mina står helt still men jag har rätt svalt inomhus – hoppas att det beor på det!

 9. Elisabeth skriver:

  Jag har minimerat påskpynt,men några tuppar kom fram och så doftar det påskliljor. För övrigt har jag fullt upp, då mamma behöver komma till ett äldreboende. Elisabeth

 10. Raija skriver:

  Gulliga påskkärringar du har i fönstret. Här pyntas inget alls till påsk, utom någon påskblomma.

 11. Så fint du har det i fönstret och så grön gräsmattan är! 🙂
  Intressant med namnet på dagarna kring påsk, deras historia osv. Här hos oss blandar många mellan dymmelonsdag och askonsdag.
  Önskar dig en skön väntan på helgen!

 12. Birgitta skriver:

  Väldigt söta påskkärringar du har i fönstret :). Har själv inte påskpyntat alls. Påsken är för mig enbart en lite längre ledighet från jobb. Förra året tvättade jag fönster och gardiner. Strök och donade. Får se om det blir bra väder för sånt i år med.

  GLAD PÅSK!!
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *