Stilla veckan

Stilla veckan inleds med strålande solsken och vi är utlovade hela +4° idag, så en promenad ska jag givetvis ta lite längre fram på dagen.

Efter min sena måndagsfrukost står det först dammsugning på schemat, för solen är verkligen avslöjande och jag känner allergin komma smygande när jag ser allt damm som ligger överallt. Jag har nog sagt det förut, men det är sällsynt dammigt här och jag har mina misstankar om att det är ventilationens fel. På Stenstugu var det aldrig på det här viset. Så fort jag dammat och dammsugit här ligger det ett lager med damm överallt igen.

Ett referat från vår påskfest ska in i tidningen, men det får vara tills senare i eftermiddag. Jag måste ju ta vara på det här fina vädret först och främst.

Dagens ordspråk:

Konsten är inte att tala om vad det blir för väder! Konsten är att ha ett paraply när det regnar.

Regn tror jag inte att det är någon risk för just nu i alla fall, så något paraply ska nog inte behövas, snarare en skyffel eller en kvast om det skulle komma mera xxx.

Ha en fin Blåmåndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Påsk. Bokmärk permalänken.

14 svar på Stilla veckan

 1. Skogsnuvan skriver:

  När första takdroppen börjar då vet man att våren inte har frusit in alldeles. Jag tycker du är duktig som går ut varje dag i ur och skur. Igår satt jag och DataFia på verandan och fikade för första gången och solen var riktigt varmt. Kanske vänder det nu

 2. Visst är det ett underbart väder idag, livsandarna börjar verkligen vakna till liv! Vi ska åka till Visby för att shoppa lite (inget direkt roligt, bara en massa nödvändigt) och sen fortsätter vi till Stora Tollby för att köpa potatis (Rolle är potatistokig och dom har den godaste) och luite andra grönsaker. Men…vi hinner säkert med att klämma in både en och två prommisar med Santos också….. 😉

 3. Znogge skriver:

  Kan mycket väl ha med ventilationen att göra. Det blir olika snabbt dammigt på olika ställen har jag noterat. Man för liksom en evig och ojämn kamp…

  Kram

 4. Hejsan Ingrid !

  Stilla veckan, bra då gör jag inte många knop.
  dammsugning närmare Påskafton.
  Annars får jag göra om det.
  Känns redan lite varmare har hela dörren öppen,
  tror jag sätter mig därute senare.Så blir
  Prinsen glad.

  Ha en underbar Marie bebådelsedag och
  Våffeldagen.

  Kram Majsan Mi

  • Ingrid skriver:

   Idag har det gått att sitta ute om man suttit i lä, men jag gav mig ut i snålblåsten ner till hamnen. Det var faktiskt ganska skönt där också.
   Ha en fin dag du också!

 5. Birgitta skriver:

  Tror också det är ventilationen som gör så. Jag har självdrag i mina fönster (ofrivilligt) och har färför stängt de flesta av mina ventilationsuttag. Så jag har inte så dammigt hemma. Men det ÄR dammigt eftersom jag inte har haft ork att städa. undrar hur det sett ut om jag INTE stängt min ventilation?
  Kram

 6. Lambergsfrua skriver:

  Ja så är vi då inne i påskveckan – Stilla veckan och just idag är det Vårfrudagen dessutom. Ordet får mig att mer att tänka på den dröjande våren än på jungfru Maria, men det beror nog mest på vädret och längtan;)
  Visst blir det dammigt fort och hos oss olika snabbt i olika rum. Mycket beror nog på ventilationssystemet och en del kanske på torrt inomhusklimat. Förr hängde man vattenfyllda ”keramikvaser” på elementen för att öka luftfuktigheten i rummen. Kanske något som man skulle prova igen – fast vi har bara tänkt, inte kommit till skott…
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag har funderat på att skaffa såna där keramikvaser för att försöka öka luftfuktigheten lite. Jag känner ju på hud, hår och slemhinnor att det är väldigt torr luft….

 7. Raija skriver:

  Visst är det tråkigt när det blir dammigt direkt efter att man städat. Så hade jag också där jag bodde tidigare och skyllde på att utblåset från torktumlaren kom ut bredvid min balkong.

Kommentarer inaktiverade.