Stockholm 6-9 september

Onsdag morgon kom Bosse och hämtade mig och i precis lagom tid anlände vi till Visby och färjeläget. Bara för mig att gå ombord, beställa frukost och slå mig ner och läsa en stund. Kerstin och Hassine mötte upp vid Cityterminalen och sedan hade jag en helt underbar dag hemma hos dem. God mat och trevligt umgänge – man kan absolut inte ha det bli bättre.

På torsdagen
fyllde jag en förfärlig massa år! Jag kan inte fatta hur tiden kan ha gått så fort. Inte kunde jag tro att jag skulle bli så gammal och inte har jag vett att känna mig, som jag som ungdom, inbillade mig att en 77-åring ska känna sig. Visst har jag lite krämpor, men ingenting som gör att jag tycker att jag inte hänger med.

Efter frukosten tog Kerstin o jag buss och tunnelbana in till Stockholm och hade en skön förmiddag på Blasieholmen och Gamla stan.

Vi gjorde ett besök i Riddarholmsskyrkan, såg på alla vapensköldarna och tittade på alla gravmonumenten och de vackra kistorna

Gustaf den II Adolf

Vi hittade en skulptur över en Hemlös räv – Konstnär: Laura Ford

Och vi var och hälsade på Evert Taube

Riksdagens Hus med den vackra innergården

De här glada pensionärerna stod och demonstrerade utanför Riksdagshuset. Vi hjälpte till att ropa en stund vi också och fick glada vinkningar från dem som tack.

Nu var vi trötta i benen och hamnade slutligen på en bar i Kungsträgården där vi stärkte oss med ett glas öl.

Klockan 2 skulle vi träffa Hassine på ett hemligt ställe och inte kunde jag ana att det var Grands Cadierbar där vi fick ett helt underbart afternoontea.

Det var verkligen ett födelsedagsfirande som hette duga och vi var så mätta när vi kom hem att vi inte orkade tänka på mer mat den dagen, så Kerstin slapp undan med lite ost och kex på kvällen i stället för laxen hon tänkt tillaga.

Lite grått och disigt var det även på fredagen, men ganska skönt väder ändå och eftersom jag tyckte att det skulle vara roligt att få se Ulriksdals slottsträdgård som jag hört så mycket talas om körde Hassine oss dit. Och det var verkligen helt fantastiskt. Här följer ett bildspel från anläggningen som verkligen var imponerande.

När vi kom från Ulriksdal släppte Hassine av mig och Kerstin och vi gick på Saluhallen på Hötorget och åt lunch och sen tog vi oss en promenad till Svenskt Tenn och gick där och tittade innan vi tog oss ut till Lidingö igen.

Allt roligt har ett slut och lördag morgon var det dags för hemfärd igen och den gick som på räls. Jag fick vänta på bussen en stund i Visby, men jag kunde åka hela vägen hem till Odvalds och det var bra, för det regnade.

När jag kom hem låg det en lapp på golvet från målarna om att de var färdiga här, så jag satte omgående igång med att tvätta fönstret i köket och sovrummet och satte upp gardinerna där och ställde i ordning. Vardagsrummet har jag gjort klart i dag (trots att det är söndag). Nu ska det pustas utvändigt bara och så ska pelargonkrukorna på plats igen.

Tack Kerstin o Hassine för underbara dagar!
Och tack alla vänner
som ringt, sms-at och grattat via facebook!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Stockholm. Bokmärk permalänken.

28 svar på Stockholm 6-9 september

 1. wiolettan skriver:

  Ett stort GRATTIS till dig.
  Visst är det märkligt, åren går och vi borde kanske känna oss gamla, men vi gör det inte, tror att det är en stor fördel.
  Så härligt att du blev så väl omhändertagen i Sthlm. Det finns mycket att se och uppleva och dina bilder visar att du fick se en hel del. Roligt att se de vackra bilderna. En känner jag inte igen och det är den ”hemlösa räven”. Drottninggatan, kan jag tänka mig.
  Tack också för det vackra bildspelet.
  Kram!

 2. Znogge skriver:

  Vilket härligt födelsedagsfirande! Visst går åren och man kan knappt förstå att man är så gammal som man är…

  Kram

 3. Åh vad roligt att du kom till Ulriksdal också, hoppas du var inne bland krukväxterna och såg alla grunkor man inte behöver men som det är så upplivande att titta på. Hälsningar Britta

 4. Stort grattis i efterhand! Ja, nog går åren fort, även om en dag kan vara lång! Och inte kan man förstå att man har blivit så här gammal. Men min mamma blev 99, så jag har väl att brås på…
  Vilka härliga dagar du har haft i Stockholm och vilket skönt sätt att fira sin födelsedag på!
  Så mycket ni hann titta på på den relativt korta tiden, men ni verkar ju väldigt aktiva, både du och din syster (som ser väldigt bra ut, tycker jag!). Ni är så nätta båda två!
  Roligt att se ett inlägg från dig igen!
  Kram, Monica

 5. Helena skriver:

  Grattis från mig!
  Vilken härlig resa och firande du har haft. Jag gillar dina bildspel, och jag har också hört mycket fint om Ulriksdal. Afternoontê är verkligen trevligt, vilken överraskning att dom hittade på det.
  Nu är det väl inte länge till du ska ut och resa igen?

 6. Gunnar skriver:

  Grattis! Vilken fin resa du var på! När man läser din blogg så känns det som du är en aktiv pensionär!

 7. Skogsnuvan skriver:

  Vilken trevlig resa du verkar ha haft och inte regnade det heller. Här har det varit regnigt i flera dagar nu. Tänk att du är 77 det kan man då aldrig tro. Jag längtar efter att få åka någonstans för jag har inte varit iväg någonstans på hela sommaren

 8. Musikanta skriver:

  GRATTIS! Det var ett hejdundrande födelsedagskalas som de hade ordnat för dig. Har aldrig varit inne i Riddarholmskyrkan – en upplevelse som återstår för mig. Inte har jag sett Evert Taubestatyn heller – den kanske står där i närheten, eller? Får ta mig en runda där när jag är i Gamla Stan nästa gång. Du är så duktig som kan lägga in bildspel så där mitt i inlägget. Men det kanske går i WP? Mycket vackra bilder överhuvudtaget!
  Kram från Ingrid

 9. Laila skriver:

  Du har verkligen haft några fina dagar i Stockholm. Kul att få se alla bilder från Ulriksdal som man hört mycket om.
  Kram

 10. Karin skriver:

  Gratulerar i efterskott! Så kul att fira födelsedag med sin syster!
  Kramar Karin

 11. Gunnel skriver:

  Stort grattis i efterskott. Vilket härligt sätt att fira sin födelsedag på. Jag tror att vi som unga hade lite förutfattade meningar om hur det skulle bli när man blev äldre.Nu märker vi att det stämmer inte alls. Kram

 12. Beppan skriver:

  Ser att jag missat din födelsedag! Grattis så här i efterskott!
  Vilket trevligt firande du haft. Skoj att du delar med dig med alla fina foton.

 13. Kicki skriver:

  Det var väl ett födelsedagsfirande som hette duga. Du hann se och uppleva mycket i huvudstaden.
  Vilket vackert och imponerande bildspel från Ulriksdal.
  Du tvättade fönsterna efter målarna. Där väckte du mitt dåliga samvete, våra fönster har nog aldrig varit skitigare än de är nu, men jag fortsätter att prioritera skogen ett tag till 🙂
  Kram/Kicki

 14. Elisabeth skriver:

  Ett stort grattis i efterskott! Vilket härligt firande med trevligt umgänge och utflykter i Stockholm! Vi har en vacker huvudstad, där det finns mycket att titta på.
  Vad skönt att fönstren är klara och ordningen i det närmaste återställd!! Ha dé fortsatt bra. Kramar

Kommentarer inaktiverade.