Stockholmshelgen

På fredag morgon skjutsade Eva mig till flygplatsen i Visby och klockan tio landade jag på Bromma där min syster Kerstin och hennes man Hassine hämtade mig. Huvudattraktionen på den här resan var att vi skulle gå på Maxim och se Dödsdansen med Mikael Persbrandt, Lena Endre och Thomas Hanzon, men jag såg givetvis fram mot all vacker julskyltning bland annat vid NK och så att få umgås med Kerstin o Hassine förstås.


   
Alla bilder är klickbara!

Hemma hos Kerstin var det adentspyntat och fint och det var ingen dålig lunch hon bjöd på: Ankbröst med råstekta grönsaker och sallad och sedan saffrans-creme brylé med passionsfrukt till efterrätt.

Det var skönt väder, så efter lunchen gick Kerstin och jag ut på en promenad. Då passerade vi bland annat det här huset. Historien bakom området är att man 1911 bildade Föreningen för Konung Gustaf V:s och Drottning Viktorias Stiftelse. Tanken var att få till stånd bra bostäder till behövande medlemmar i Frimurarorden och deras anhöriga.

Dagens bostadsrättsförening bildades 2005 och 2007 övertog man byggnaderna, elva hus byggda mellan 1911 och 1950. Där finns nu 88 lägenheter. Det var ett väldigt vackert områden, men så är det på Lidingö, det finns väldigt många vackra byggnader.

Lördag morgon och nu hägrade en dag i Stockholm och Dödsdansen och en god middag på lokal senare på kvällen. Vädret var helt fantastisk och det var till och med solsken då och då. Hassine skulle hjälpa en kompis på förmiddagen, men Kerstin och jag tog buss och tunnelbana in till stan och gick och tittade på NK:s vackra skyltning. Vi var också i Östermalmshallen och i Hötorgshallen och vid ett-tiden sammanstrålade vi med Hassine och åt lunch på en pizzeria på Fältöversten.

      

Skyltningen vid NK var verkligen fin och i alla fönster var temat tomtar och inne i varuhuset satt det en tomte modell större, som barnen fick lämna sina önskelistor till och det var en strid ström av barn som stod på kö, för att få sitta i hans knä ett tag.

Så började det bli dags att gå till Maxim och det var bara en liten bit att gå, men redan på långt håll fick jag se vita skyltar på fönsterna och började ana att nu blev det nog ett riktigt antiklimax och så var det. Föreställningen var inställd på grund av sjukdom.

Jag ska inte ge mig in på att spekulera över vem som blivit sjuk, men vi drog ju snabbt våra slutsatser och svor ve och förbannelse över en viss person i ensemblen. 😈 Det var verkligen snopet, men det var bara att åka hem till Lidingö igen, för vi var så nedslagna att vi inte kunde komma på något annat att göra.

När det började bli dags för middag gick vi ner till en pizzeria som ligger vid torget precis nedanför lägenheten och där åt riktigt gott. Kerstin och jag åt laxplanka och Hassine valde gös och en flaska vitt vin därtill fick trösta oss.

Söndag och första advent. När vi ätit frukost och kommit i ordning gick vi ut på en promenad igen. Det är backigt på Lidingö och jag är ju van vid slät mark, men det gick bra ändå och vädret var skapligt. Det hade blivit lite kallare och det var faktiskt ett tunt istäcke på vätarna.

Det terrar på


   

Nog är det fantastiskt att det finns blommande rosor 1 december! Statyn som Kerstin o Hassine står vid heter Hästskojare och den är gjord av Sven Lundqvist. Statyn står framför Vasaborgen, ännu ett gammalt vackert Lidingöhus, det här är från 20-talet.

När vi kom hem bjöd Kerstin på glögg


Och på kvällen fick vi lutfisk

Igår åkte vi för första gången i den nya tunneln Norra länken. Jag har ju lite dålig uppfattning om vad den kan komma att innebära, men Kerstin och Hassine var väldigt belåtna med den. Efter lunch och eftermiddagskaffe var det sedan dags att åka till Bromma och ta flyget tillbaka till Gotland.

Jag har haft väldigt trevliga dagar, även om det inte blev riktigt som vi planerat.


Varmt tack till Kerstin o Hassine!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Stockholm. Bokmärk permalänken.

26 svar på Stockholmshelgen

 1. Nämen, vad trist att det inte blev någon föreställning! 😥 Antar att det var min ”favorit” (ja, alltså som Sveriges snyggaste/sexigaste karl) som var ”sjuk”!? 🙄
  Nu verkar ni ju haft jättetrevligt ändå, men det måste ha känts lite snopet!! 👿
  KRAM
  Susie

 2. Znogge skriver:

  Aj då, jag har mina misstankar om vem det var som var dålig. Vilken otur och jag förstår er besvikelse. Men trots det så verkar du ha haft en trevlig tur till huvudstaden!

  Kram och välkommen hem!

 3. Geddfish skriver:

  Nä, fy vad tråkigt! Men jag ser du hade trevligt ändå.
  Marléne kan du se om du har Facebook, på ”Malou efter tio”, finns ett klipp där.
  Kram, Gerd

 4. Karin skriver:

  Spekulera kan man alltid, även om det lutar åt ett visst håll…..Synd för han är ju en fantastisk skådespelare!
  Ha en fin vecka!
  Kram Karin

 5. Tove Olberg skriver:

  Ett härligt inlägg, att ungås med sytern och svågern på det viset! …men trist med inställd föreställning!
  Tröstekram

 6. Kraft´n skriver:

  Välkommen hem ! Ser ut som du haft en trevlig helg med syster o svåger. Synd då
  att själva huvudföreställningen blev inställd. Snopet kan man säga vem som nu än
  inte var passlig. Kram Anders.

 7. Gunnel skriver:

  Jag förstår att du hade det trevligt ändå i Stockholm även om föreställningen blev inställd. Jag har råkat ut för samma en gång min syster och jag flög dit. Det känns aningen snopet. Kram

 8. Hillevi skriver:

  ”på vätarna” – tack, ett nytt uttryck att lägga på minnet! Roligt med lite omväxling, kan jag tro, fast nog känns det som alldeles precis nyss som syster med man bodde på Stenstugu. Tiden rusar!

 9. TantGlad skriver:

  Stockholm är en fin stad att strosa omkring i. Mycket som är sevärt.
  Skönt du haft trevliga dagar fast inte det blev som planerat.

  Må så gott och fin fortsatt vecka önskar jag dig.

 10. Inger Johansson skriver:

  Jag tänkte på Dej när de meddelade att teatern var inställd p.g.a. sjukdom 😐
  Trevligt i alla fall att träffa syrran med make och titta på julskyltning i den STORA staden.
  Några av luvorna på nissarna i skylten på NK har min svägerska stickat (hon bor i Stockholm men har sommarhus på Gotland).
  Borta bra men hemma bäst…eller?!
  Kram Inger
  Ps. Tänkte nog detsamma som Du om sjuklingen 😕 Ds.

 11. Bosse Lidén skriver:

  Vad snopet det måste vara att komma gående där och allt är toppen och förväntningarna höga.
  🙁 Men det hade varit värre om det varit din syster som blivit sjuk eller hennes man och resan blivit inställd. För du berättade på ett bra sätt om många trevliga saker ni fick uppleva tillsammans. NK skyltningen hade varit kul att återse. Det var länge sedan jag såg den. Stockholm är extra trevligt vid den här tiden på året. Borde de inte ha någon stand-in när någon blir sjuk? För stort namn att ersätta? Skulle publiken inte uppskatta? Det har de ju annars i större ensembler. Det är fint på Lidingö. Kram Bosse

 12. Skogsnuvan skriver:

  Såg väldigt trevligt ut och så kul att åka bort en stund i grårusket

 13. Kicki skriver:

  Vilken antiklimax med den inställda föreställningen, men det verkar då inte gått nån nöd på dig under din vistelse i huvudstaden.
  Inga dåliga middagar syrran bjöd på.
  Kram/Kicki

Kommentarer inaktiverade.