Stöd Barnintensiven i Lund

Dagens väderleksrapport:

Solen skiner här på ön idag också, men det har varit -12° i natt också och nu när klockan snart är nio är det -6,5° och marken är täckt av ett tunt lager snö. Vi slapp lindrigt undan här i Klintehamn.

Jag har fått en vädjan från en av mina bloggläsare att stödja Barnintensiven i Lund genom att uppmana mina övriga besökare att skriva på en namninsamlingen för att den ska få vara kvar. Klicka på bilden så kommer du direkt till sidan där du kan skriva i ditt namn.

Det valsar runt så många olika namninsamlingar för alla möjliga ändamål: hundar som far illa, bensinpriset som är för högt, tv-avgiften mm mm och jag måste erkänna att jag inte brukar engagera mig speciellt mycket i det.

Den här namninsamlingen är dock väldigt angelägen, för vem vet, en dag kanske vi har ett barn, barnbarn, eller barnbarnsbarn som behöver vård just där på Barnintensiven i Lund.

Dagens ordspråk:

Visa aldrig vördnad för överheten, men väl för mänskligheten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Väder och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Stöd Barnintensiven i Lund

 1. snawitz skriver:

  Även i Stockholm har det varit en jättekall natt, och jag har haft svårt att sova.
  Just nu skiner solen från en klarblå himmel och vi har -6.
  Önskar dig en fortsatt bra dag, sköt om dig
  kram, susanne

 2. Znogge skriver:

  Det finns så många namnlistor att skriva på men när det gäller skola, vård och omsorg så ligger det mig oftast varmt om hjärtat. Den svenska sjuk. och åldringsvården är inget att hurra för i alla lägen. Vi borde kunna bättre. Kanske läge att jämna ut löneskillnaderna mellan vårdpersonalen…

  Kram

 3. Astrid skriver:

  Ja barn är ju det viktigaste vi har, men jag har också blivit försiktig med allt som skriva på och delas i alla fall på FB

 4. Kraka skriver:

  Precis som du skriver är det många som ber om stöd på nätet och vill att man ska skriva under och/eller lägga upp något på sin sida/blogg.
  Jag känner mig lite dubbel till det här med barnintensiven i Lund. Man har alltså ett riksintag där, man är det enda stället i hela landet som opererar barnhjärtan.
  Här handlar det alltså om att politikerna inte tar sitt ansvar och inser att man måste ge dem som jobbar schysta villkor. Flera politiker har försökt skylla situationen på sjuksköterskorna och spridit rykten om att en sjuksköterska tjänar 80 000:- i månaden. Han har dock bett om ursäkt bland annat i TV (jag såg det) och då sagt att han inte visste och att han trodde att sjuksköterskelöner låg på 70-80 000 kr i månaden.
  Här behövs ett stöd till många (de som arbetar och de som har hjärtsjuka barn) och jag har svårt att tro att man lägger ner den enda enheten i Sverige. Sveriges sjukvård håller på att krackelera och det går allt snabbare. Vill man engarera sig i sjukvårdsfrågorna är politiskt engagemang beydligt effektivare än att skriva på en internetbaserad lista som ingen egentligen bryr sig om. För så är det ju, handen på hjärtat, ingen beslutsfattare bryr sig om dessa listor. Man kan ju börja med att ringa sin politiker (dvs till den i Skånes landsting som tillhör det parti man är med i/stöder/röstar på). Det gäller att bilda opinion, att synas och höras.

  • Ingrid skriver:

   Var och en agerar givetvis som man vill! Att skriva på en lista är ju helt frivilligt och den som inte vill göra det slipper. Jag beundrar alla som orkar arbeta politiskt, men har själv varken kunskapen, lusten eller det engagemang som krävs. Så jag skriver på listan. 😉

 5. Suss skriver:

  Här skrev jag så klart på, varför skulle jag inte? Jag har också barn och barnbarn. Kram!

 6. Pingback: mouse click the up coming post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *