Stora Karlsö

Vilken fantastisk dag det blev den här måndagen. Vi fick plats på båten till Stora Karlsö och halv tio gav vi oss iväg. Först gick den in till Lillön och släppte av några gäster där och sedan fortsatte turen till Storön. Solen sken, det var nästan trettio grader varmt när det var som varmast och det var alldeles kav lugnt.

Den guidade turen tog nästan två och en halv timme och bjöd på ett för oss nytt inslag. Vi fick gå upp i fyren och se på utsikten därifrån! Här följer några bilder från dagen:

//utflykter.stenstugu.com/#!album-37
Starta bildspelet med pilen i mitten och klicka på den nedre vänstra symbolen då det startat, så blir bilderna väldigt stora och förhoppningsvis vackra.

När vi kom iland i Klintehamn vid fyratiden fick vi se att arbetet är i full gång med det nya Hamncaféet. Det ska bli spännande att se hur det kommer att fortskrida. Jag tror jag får ta och göra en ny månadsbild av det.

Ha en skön måndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Utflykter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

26 svar på Stora Karlsö

 1. Vonna skriver:

  Vill bara säga att jag gått igenom den porten några gånger, men märkte ingen skillnad!! Hoppas du hade bättre tur?
  Tack för dina fina sköna bilder. Idag blev värmen outhärdlig för mig,maken o jag har badat o badat i Sjauster idag det svalkade skönt.
  Ha en fortsatt skön kväll.
  Stor Kram

 2. Znogge skriver:

  Vilken trevlig och intressant utflykt på alla vis! Förstår inte varför vi inte blir färdiga att ta oss till Gotland?

  Kram

 3. Charlotta skriver:

  En månadsbild på café-bygget är ju en riktig kulturgärning. Kul att följa under tiden och intressant att titta tillbaka på för intresserade i framtiden, när eller fjärr.
  Ha det gott!

 4. Kraka skriver:

  Tänker alltid att jag borde göra fler utflykter… Men när jag
  är ledig behöver jag oftast vila. Får väl vänta tills jag blir pensionär 😀
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Som pensionär är det trevligt att göra utflykter, för att få ett avbrott i dagarna, som annars tenderar att bli en enda lång räcka av vardagar.
   Kram

 5. Charlotte skriver:

  Vilken fin tur Ni fick. Inga vågor på sjön. Och som vanligt: så fina bilder. Kram

 6. Skogsnuvan skriver:

  Så härligt med en sådan utflykt i värmen. Såg ut att vara ett spännande ställe och har man med sig någon som kan berätta blir det dubbelt så spännande. Här har det klippts gräs hela dagen och badad i 20 gradigt vatten. Varmt så in i norden har det varit idag och jag gillar ju värme men bromsen har varit hemsk och har bitit en så man hållit på att bli galen.

 7. Det såg helt underbart ut! 8) Måste försöka ta mig dit nån gång – fast jag vet inte om det är något för mig egentligen. Jag är ju så enormt höjdrädd….. 🙄
  Men jag ska inte klaga på dagen. Vattnade som en galning, hade en liten privat trädgårdsvisning och så badade jag tre gånger. Underbart! 😉
  KRAM
  Susie

 8. Hillevi skriver:

  Så vackert! Tänka sig att detta är Sverige också, vilken omväxlande natur vi har!

 9. Rigmor skriver:

  Åhhh…så vackert!! Så fina bilder, och särskilt den du tagit genom fönstret…Så nu vet jag vad jag ska göra nästa gång jag kommer till Gotland…
  Spännande med nytt café, alltid populärt när det ligger vid en hamn dessutom.
  Här har vi en riktig sommardag igen, termometern pilar snabbt upp mot +30 så det gäller att förse sig både med vatten och skugga om man ska vara utomhus. Tyvärr ska jag jobba på eftermiddagen, så det blir till att njuta nu en stund.
  Ha det så gott!!
  Kram kram

 10. Eleonora skriver:

  Det var många fina bilder du visar. En så trevlig tur du har gjort och Gotland är bara sååå vackert! Sommarkram

 11. Laila Östergren skriver:

  Man kan inte säga annat än att ni hade tur med vädret. Det är ju så fint därute. Hoppas ni inte brände er, det blir lätt för mycket sol när man är där en hel dag. Satt själv här i skuggan hela dagen och orkade inte göra något i värmen. Ha det gott!

 12. Beppan skriver:

  Härligt att få följa med dig på utflykt!
  Så vackra bilder du bjuder på.
  Äntligen har solen parkerat över moder Svea 🙂

 13. Raija skriver:

  Så många vackra bilder och jag önskar att jag någon gång får se detta på riktigt. Har flera vänner som är på Gotland just nu.
  Kul med lite besök och sällskap. Ha en fin dag.

Kommentarer inaktiverade.