Stora Torget är invigt

I strålande solsken och härlig sommarvärme är nu Stora Torget i Visby invigt. 450 000 nya gatstensbitar har stensättaren Roger Ganström från Visby och hans åtta medhjälpare satt och nu är äntligen den omdiskuterade ombyggnaden av Stora Torget färdig.

När jag kom till Visby med bussen gick jag direkt ner till Stora
Torget. Det var massor av folk i stan och på Adelsgatan, som brukar ligga ganska öde en sen lördagseftermiddag, myllrade det av folk.

På Stora Torget hade det redan samlats mycket folk. Uteserveringarna var fulla och på bänkarna framför estraden, där det varit underhållning sedan klockan elva på förmiddagen, var det också en hel del åskådare.

Yngste sonen Krister och hans Thomas bor precis nere vid torget och jag hade beställt eftermiddagskaffe hos dem. Det är så behändigt att stå och titta ner på torget från deras vardagsrumsfönster, men när det var dags för själva invigningen gick vi ner och sällade oss till de andra som lyssnade på invigningstalen. Det samlades mycket folk och det var hur varmt som helst.

Krister hade förberett middagen och så fort invigningen var avklarad bjöd han på härliga fläskkotletter, potatis och sallad, medan musiken från underhållningen på torget strömmade in genom fönsterna.

Jag skulle åka hem med en buss som gick kvart över åtta, så när vi ätit var det dags för mig att ge mig iväg.

Mina foton från eftermiddagen blev överexponerade och inte så vackra, men här är några i alla fall och så avslutar jag med en bild från webbkameran klockan 22.32 när den nya belysningen tänts.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gotlandsnytt. Bokmärk permalänken.

20 svar på Stora Torget är invigt

 1. Bettan skriver:

  Va härligt att det äntligen är klart.
  Å bilderna är väll ok. Hoppas att allt är bra med dig annars.
  Kramar om <3

 2. Agneta skriver:

  God kväll ( natt), Ingrid!
  Du har varit i farten hela långa dagen och så avslutar du med fina foton från torget. Så bra att du har sonen i närheten så att du får lite att äta och dricka 🙂 Så mysigt att få musik till den goda middagen också!
  Men att bo vid torget är nog ok. innan turisterna anländer, men sedan kan jag tänka mig att Krister/Thomas får uppleva en del oväsen nätterna igenom…
  Nattiskram, Agneta

 3. Fina bilder, tycker jag! vilken tur att Krister och Thomas bor precis vid torget, men jag kan också tänka mig att dom blir lite störda mitt i sommaren. Min väninnas mamma bor 100 m från torget – på nedre våningen – så hon flyttar hem till dottern i Levide under sommaren. Men det är klart, killarna är ju i en annan ålder så dom kanske bara tycker det är kul…..:wink:

  • Ingrid skriver:

   Förr brukade Krister komma hem ibland, för att få sova ut, men nu har de väl anpassat sig.
   De tycker nog inte att stöket på Stora torget nattetid är speciellt kul… 😉

 4. skogsnuvan skriver:

  Din vackra ö och den fina staden. Vad jag är glad att jag fick tillfälle att få åka dit en gång i mitt liv. Jag har alltid längtat dit och det var en härlig vecka och det var så roligt att få träffa dig och din gullige Åke. Tur att det var fint väder också nu när det var invigning.

 5. Ailas skriver:

  Tack, härligt att ha varit på Visbys nya fina torg,… enkelt och snabbt. Fint ser det ut, så ångrar inte min resa.

  Önskar dig en trevlig söndag.
  Kram

 6. Birgitta skriver:

  Vad lycklig du måste vara som har så nära till en av världens vackraste småstäder. Och det var verkligen inte något fel på dina kort. Tack för dom 🙂

 7. Lambergsfrua skriver:

  Vilken trevlig dag det blev för dig, Ingrid! Jag kollade på webbkameran tidigare på dagen och det såg riktigt trevligt ut på Stora Torget. Vad praktiskt att Krister och Thomas bor med utsikt över Torget – och bjöd på middag efter invigningen;)
  Jag tycker dina bilder blev fina och förmedlar feststämningen på ett bra sätt.
  Önskar dig ännu en bra dag!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 8. Kicki skriver:

  Jag är imponerad över din företagsamhet. Du ger dig verkligen iväg på diverse förekomster. Jag tillhör dom som noterar (i bästa fall) att det ska ske nå’t men glömmer eller struntar i, att ta mig dit när det är dags.
  Trevligt att sonen bjöd på mat innan du for tillbaka hem till ditt.
  Kram Kicki

 9. Sylvia skriver:

  Vilken fin dag du haft och så mycket folk det var på invigningen. Bilderna är toppenfina och roligt att se lite av staden Visby. Gotland har jag bara besökt en gång tidigare men önskar jag sett lite mer av ön. Så behändigt att ha sonen boende så nära och kan kila in på en god bit mat men under sommartid håller väl turisterna igång mest dygnet om 😥
  ha en skön kväll!
  Kram Sylvia

  • Ingrid skriver:

   Så roligt att du uppskattade mina bilder.
   Krister och Thomas tycker att sommaren är jobbig, men det är ju så kort tid det gäller och lite roligt är det nog ändå när det händer någonting hela tiden 😉

   Kram!

 10. Eleonora skriver:

  Så fint det blev på stora torget! Och vilken tur att du fick fin middag också med pojkarna.

  Hoppas att juli blir bättre vädermässigt och att du får fina och sköna dagar.
  Stor kram från din vän
  Eleonora

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *