Storfrämmande

Det är en mörk och dyster lördagsmorgon och det ser ut som om det kommer att bli så under dagen. Tur att jag var ute igår och fixade till mina rabatter, för nu ska jag bara ha tag i lite granris så att katterna håller sig därifrån.

Idag har det varit storfrämmande vid fågelutfodringen. En vacker hackspett satt på en av talgbollarna. De ser så roliga ut när de klänger sig fast och stöder sig med stjärten. Annars är det de vanliga talgoxarna, blå- och svartmesar, bofinkar och pilfinkar som hittar hit. En skata var och tog sig en titt igår också, men stack kvickt iväg igen.

Den här bilden är tagen på Stenstugu för den där Odvaldshackspetten behagade inte sitta kvar så länge så att jag hann ta något foto av den.

Nu ska jag ta mig en dusch och sen ska jag åka till kyrkogården med nya ljus. Jag har visserligen ett batteridrivet ljus i en av lyktorna, men det är bra mycket vackrare med ett stearinljus och det tror jag att Åke tycker också.

Trevlig lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Djur. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Storfrämmande

 1. Susan skriver:

  Det är allt en mörk och dyster tid….Den här November:( Men hoppas att adventsljusen lyser upp snart. Förstår att du har det extra jobbigt nu till din första jul som änka.
  Varma kramar Susan

 2. Znogge skriver:

  Visst är ett vanligt ljus mycket vackrare… Även om det inte brinner mer än några dagar.

  Grått och mulet här med. Typisk novemberkänsla…

  Ha en fin lördag!

 3. Inget går upp mot äkta ljus, men det är ju tyvärr så att dom brinner upp ganska fort. Köpte dock ett stort hjärtformat gravljus till Pennys grav som brann i 3 dygn, det gillade jag! 😀

 4. Lambergsfrua skriver:

  Jag tror stora delar av vårt land ligger insvept i grått novemberväder. Det gäller att hitta trevliga sysselsättningar – inomhus då. Visst är det mycket vackrare med levande ljus i alla sammanhang och jag förstår att du vill ge Åke det.
  Så fint du har lyckats fånga hackspetten på bild.
  Önskar dig en bra dag.

  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 5. Hejsan Ingrid !

  Tack för tipset, men gran riset. Det visste jag inte.

  Prinsen verkar inte gilla nya liggplatsen i sovrummet,
  det kanske kommer.Sipprar upp värme där med nu, satte på
  men vill ha kallt när jag sover.

  Känner för att gå en sväng bort till Maxi, se lite vanligt folk.

  Ha en fin Lördag, lika fin som spetten.

  Kram Majsan

 6. Gerd skriver:

  Vacker bild. Jag tror Åke gillar ett fint stearinljus. Här sitter jag och tårarna rullar nerför kinderna. November är alldeles för dyster. Nu ska jag ut och köpa lite blommor och glädja mig själv.
  Ha det bra, Ingrid. Kram Gerd♥

 7. Maj B Berggren skriver:

  Oh vilket storfrämmande! Vi har en hel del ”vanliga” småfåglar att glädja oss åt….men en hackspett vore jätteroligt. //M

 8. Suss skriver:

  Din hackspett beter sig precis som våran, hänger kvar länge och äter mängder. De är väldigt fina tycker jag.
  Jag håller med dig om gravljusen, även om jag har långt till kyrkogården nu, jämfört med tidigare, vill jag inte sätta ett batteriljus. Jag tror inte mor och far skulle tycka om det! KRAM!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *