Storsvansad frukostgäst

Jag har länge misstänkt att vi har haft besök av rävar om nätterna, för det har synts spår av dem i snön och det hände en del konstiga saker med kablarna till julbelysningarna när vi hade dem igång. En kabel blev avbiten/avsliten och kopplingar och transformatorer, som jag hade dolt i en glugg i stenfoten, har två nätter i rad varit utdragna på gården. Nu har vi plockat in allting, så det finns inget mer för en lekfull räv att rusta med.

Idag när vi satt och åt frukost fick Åke se en räv som kom springande över gården. Vi gick ut och tittade på den där den stod vid mitt växthus med någonting i munnen och då försvann den över vägen in på grannens åker. Så synd att jag inte hade kameran med!

Vi gick in och satte oss att äta igen och helt plötsligt när jag tittade ut var räven tillbaka och gick och nosade under fågelhuset. Då hämtade jag kameran och fick ett par bilder på den.

Den hade funderingar på fågelmaten som hänger i äppelträdet, men talgbollarna sitter ju alldeles för högt upp, så efter en stund gav den upp och sprang iväg igen. Jag tycker allt lite synd om räven, för den måste vara väldigt hungrig när den söker sig in i trädgården så här på morgonen när det är alldeles ljust.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Djur och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

23 svar på Storsvansad frukostgäst

 1. Znogge skriver:

  Ja, den är nog allt bra hungrig när den står och spanar mot fågelmaten. Vintern har varit tuff för både två- och fyrbenta.

  Kram

 2. Pia skriver:

  Har ofta tänkt på de vilda 4 benta denna vinter Kan inte vara roligt med all denna snö Fina bilder 😀

 3. Janne skriver:

  Hej! Det är ju det jag har förstått att du och Åke har en räv bakom örat. LER ! Ha en fin dag nu !

 4. anki skriver:

  fina bilder du fick på räven 🙂 här springer det också räv men än har dom inte gjort något bus……

  soligt och vackert här, ska ut en sväng med hundarna, kallt är det så jag hoppas hundarna inte får kramp i benen.
  Sen ska vi gratta min mamma som fyller år idag, men det blir på eftermiddagen..

  ha en skön dag

 5. Skatan skriver:

  Vad väcker den är, räven … och, som sagt, vad hungrig den måste vara. Du är flink du, Ingrid, med kameran. Låg den alldeles bredvid dig?

  Kram!

 6. Margaretha skriver:

  Vilka fantastiska bilder på räven! Tur att han/hon kom tillbaka så du fick fram kameran (man borde alltid ha en kamera hängande runt halsen …).
  Javisst är det synd om de fyrbenta vännerna i naturen. Men hörde av bonden i vår by i Småland att snön är så pass lös att rådjuren går igenom helt och därmed kan krafsa fram ätbart från marken. Men nu har det ju frusit på och då är det svårare för dem. Och ju senare på säsongen desto svagare är de. Så sorgligt att tänka.

  • Ingrid skriver:

   Här är inte så mycket snö, så rådjuren har nog inga större problem att komma ner till maten. Vi har haft några stycken här utanför på åkern där de stått och krafsat bort snön för att komma ner till stubben.

 7. elisabeth skriver:

  Tycker rävar är fina om de låter bli höns eller andra husdjur i fred…….
  Javisst är det så att den är hungrig. Men min personliga erfarenhet hemma hos oss, gav mig tanken att de har nog blivit så att en del också har blivit mindre rädda, kanske de utvecklar mindre rädsla av hungern och att de måste söka sig till våra hus. För några år sen blev grannens ungkatt 1 år, efter att varit lekfull och oförståndig att en räv kan vara farlig blev han rävmat, räven var hos mig flera kvällar, envis till tusan, han gav sig inte iväg efter att mitt oväsen, jag försökte skrämma iväg den, kasta nåt efter den, den katten var så fin, hade önskat den var min….. en mycket sorlig historia, katter ska ha kunna komma in i skydd kvällstid, denna hade det inte då :-(………. Dina bilder från gården. Åke, dig och promenader m m är alltid så välkomna inslag Ingrid. Ha en bra dag !
  kramar elisabeth

  • Ingrid skriver:

   Förra sommaren hade vi ungrävar här, men dem jagade Grållen iväg, det här var en vuxen räv och den undrar jag om han vågat sig på.

   Så roligt att du gillar mina bilder från omgivningarna 🙂

 8. Ia skriver:

  Du måste ha väldigt välputsade fönster 😉

  Rävar kan vara väldigt busiga…en sommarnatt när vi gick och la oss så glömde vi att plocka in krocketspelet och på morgonen var ett par klot borta och vi misstänker starkt att det var räven 😀 De rä dessutom itne rädda av sig ute i torpet….trots att Kajsa gör vad hon kan för att skrämma bort dom 😛

 9. Lambergsfrua skriver:

  Vilken tur att den kom tillbaka så du fick de fina bilderna. Rävar är så fina djur tycker jag – men han var nog hungrig, som du skrev. Äter rävar talgbollar eller såg den inte vad det var kanske.

  Ha en bra dag!
  Varma kramar!

 10. Berth Häglund skriver:

  Det var starkt gjort av dig att kunna fånga upp bilder av räven. Vi har ofta besök av densamme i Hablingbo på sommaren och han gillar verkligen att slita upp plastsäckarna (speciellt de gröna) för att hitta något matnyttigt. Kul att läsa dina välskrivna texter i din blogg.

 11. Hejsan Ingrid !

  Hur har dagen varit efter rävbesöket ?

  Längesedan jag såg en vild räv.Ända sedan vi bodde i Pershagen,då det gick skabbrävar både här och där. Kan ha varit på -80talet. (ej säker)

  Tyckte jag såg en varg när jag körde hem och förbi Fågelsången, som området kallades för.För tjock svans för att vara en hund.Vilken rysning.
  ( intill Pershagen.)

  Fick aldrig en chans att fråga om någon mer sett den.Kanske svansen sväller som på katter vid rädsla.Vet ej ,vet Du ?

  Kram Majsan

 12. Inger Maryissa skriver:

  Men vilka fina bilder du till slut lyckades få av räven.
  Ja säkert den var hungrig eftersom den kom så nära huset
  Det är nog jobbigt för många djur denna vinter
  kram

 13. Chris skriver:

  Häftigt att få in en räv i trädgården. Hoppas den hittade lite mat

Kommentarer inaktiverade.