Straffet för otrohet

Växlande molnighet, eller kanske snarare mulet, har det varit i dag, men solen har brutit igenom en aning i bland och det har varit varmt och gott väder.

Jag har varit ute och farit nästan hela dagen, för först åkte jag och kollade gravarna både i Klinte och Fröjel. I dag är det 15 år sedan mamma dog, så jag ville sätta en blomma på hennes grav och så skulle jag se om Mårbackorna hos Åke ännu var fina.

På Åkes grav var några blommor i Mårbackabuketten vissna, men den var ännu fin, så det var bara att plocka bort det avblommade. För övrigt kunde jag konstatera samma sak som jag gjorde den 5 juli förra året; det är inte snyggt med paradisblomster till den låga gravstenen. Det är ju synd att minnet är så dåligt, för inte kom jag ihåg det när jag planterade dem. Det måste hur som helst åtgärdas, så jag tog en vända till Hemse.

När jag uträttat det jag skulle där, åkte jag hem och åt lunch och sen for jag iväg igen. Först åkte jag till Fröjel kyrkogård med plantorna som jag köpt i Hemse. Jag var inte helt nöjd med dem (lobelia i olika färger), men det blev i alla fall snyggare än förut. Paradisblomstren tog jag hem och planterade i min rabatt.

Nu börjar dahliorna blomma, först ut är en vit. Jag hade slarvat när jag tog upp knölarna i höstas, så jag vet inte hur färgerna kommer att fördela sig i rabatten.

När jag körde hem igen stannade jag till vid Jörgens Möbler där jag köpte en matta till köksgolvet och sedan åkte jag till Konsum för att handla lite och vem stod där på parkeringsplatsen om inte Jonas från När med massor av fina plantor. Bland annat låga och buskiga rosenskära, precis såna som jag letade efter i Hemse, men inte hittade varken i blomsteraffären eller hos Granngården. De hade varit perfekta till graven i Fröjel!

Så retlig! Förmodligen är det straffet för att jag varit otrogen mot Suderviljan. 😉

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, Utflykter. Bokmärk permalänken.

16 svar på Straffet för otrohet

 1. Ja, du har då verkligen varit i farten, må jag säga! Här har det inte blivit så mycket mer än fredagsstädning och en långpromenad. Lite mulet väder men varmt, vindstilla och fuktigt.
  Ha en fin helg!
  Kram, Monica

 2. Gunnel skriver:

  Det är fart och fläkt kring dig.Så händer det ofta tycker jag att man helt plötsligt hittar det man behöver direkt efter man köpt det näst bästa man fick tag på. Surt, sa räven. Kram

 3. Helena Sandegren skriver:

  Så härlig dag du har haft, tur att du fick i dig lite lunch mellan utflykterna.
  Det var förargligt att du såg blommorna först på slutet av dagen, men du kan väl köpa en ändå..
  Ha en fin helg.

 4. Gunnar skriver:

  Du har koll på blommorna i alla fall. Vi besöker sällan gravar nu. Alltid svårt attvälja tycker jag. Bittes mormor älskade prästkragar så det finns vid hennes grav

 5. Leila skriver:

  Jag har ingen grav att besöka förrutom minneslunden här i Sala där mamma ligger. Men oftast tänder jag ett ljus hemma då jag tycker det oftast känns för tungt att åka till lunden. De flesta av mina släktingar som inte är i livet ligger i Finland och det är lite långt att åka. Tänk så retligt när man hittar det man vill ha men redan köpt nåt annat 🙂 Ha det gott

 6. Anne-Lie skriver:

  Full fart som vanligt hos dig. Visst är det konstigt att minnet är kort. Vi planterar alltid låga tagetes och marguriete vid vår grav. Det brukar vara rådjur på kyrkogården och äta och de gillar inte tagetes.
  Sommarkram från Anne-Lie

 7. wiolettan skriver:

  Du tror att du fick ditt straff, du är ju för rolig.
  Det var mycket som du hann med och fick gjort och jag är säker på att det blev så fint så.
  Jag är inte så bra då det gäller växter utan går mycket efter färger då jag sätter blommor på min förra mans grav.
  Hoppas att du får en trevlig och fin helg. Hörde att det regnade på Gotland nu.
  Kram!

 8. Elisabeth skriver:

  Minnet är bra, men ibland en smula för kort. Det händer mig oftare och oftare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *