Det regnade i morse när jag tittade ut och det regnade ordentligt och folk skyndade fram på trottoaren med uppfällda paraplyer. Jag kröp ner i sängen igen, men efter en stund gick jag upp, gjorde mig i ordning och gick och åt frukost. När jag kom ut därifrån vid halvtiotiden sken solen, men det var väldigt molnigt över bergen, så det såg inte allför hoppfullt ut inför dagen.

Men här kan man ju inte sitta, så jag beväpnade mig med paraply och gav mig iväg på nya äventyr. Jag hade tänkt ta mig ner till stranden och så skulle jag leta reda på var Vings kontor ligger och kyrkan, som man ser tornet av här uppifrån.

Man kan gå ner antingen via en serpentinväg som är kantad av en bred trottoar, eller via trappor och jag valde vägen. När jag kom ner gick jag via en bred fin aveny kantad av palmer ner mot strandpromenaden och där började det regna, men jag hade ju mitt paraply och det var bara en kort skur.

Det blåste så skummet yrde högt upp i luften vid piren

Jag fortsatte längs strandpromenaden och beundrade de vackra anläggningarna med havsbassänger, som nu låg öde.

Men regnet upphörde och solen tittade fram igen

Undrar vad den här kon har för funktion. Paraply har hon i alla fall

Det var mycket folk i farten trots att det var förmiddag och dåligt väder, för nu började det regna igen, men då var jag precis på ett ställe där det gick att komma under tak och skuren var inte långvarig.

Nu närmade jag mig kyrkan och Vings kontor


Där var ju torget där kyrkan ligger!

Kyrkan är vacker med mycket guld och olika altaren. Jag tände ett ljus för Åke, även om jag tycker att det är charmigare med våra stearinljus än att stoppa 20 cent i en automat, men det är väl tanken som räknas. När jag kom ut från kyrkan sken solen igen. Jag hittade kontoret och tänkte gå in och klaga på vädret, men lät bli och började dra mig hemåt igen.

Halvvägs uppför serpentinvägen började det regna, precis när jag tagit av mig jackan, för bergsbestigningen fick mig verkligen varm. Min kondition är nog inte så god som jag inbillar mig. Det var bara att ta på jackan och fälla upp paraplyet. Nästa gång jag ska gå ner på stan ska jag testa trapporna.

Nästan framme

Har du sett! Ett helt inlägg utan en enda blomma om man inte räknar med fontänen vid kyrkan förstås.

Ha det gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...