Strandpromenaden och kyrkan

Det regnade i morse när jag tittade ut och det regnade ordentligt och folk skyndade fram på trottoaren med uppfällda paraplyer. Jag kröp ner i sängen igen, men efter en stund gick jag upp, gjorde mig i ordning och gick och åt frukost. När jag kom ut därifrån vid halvtiotiden sken solen, men det var väldigt molnigt över bergen, så det såg inte allför hoppfullt ut inför dagen.

Men här kan man ju inte sitta, så jag beväpnade mig med paraply och gav mig iväg på nya äventyr. Jag hade tänkt ta mig ner till stranden och så skulle jag leta reda på var Vings kontor ligger och kyrkan, som man ser tornet av här uppifrån.

Man kan gå ner antingen via en serpentinväg som är kantad av en bred trottoar, eller via trappor och jag valde vägen. När jag kom ner gick jag via en bred fin aveny kantad av palmer ner mot strandpromenaden och där började det regna, men jag hade ju mitt paraply och det var bara en kort skur.

Det blåste så skummet yrde högt upp i luften vid piren

Jag fortsatte längs strandpromenaden och beundrade de vackra anläggningarna med havsbassänger, som nu låg öde.

Men regnet upphörde och solen tittade fram igen

Undrar vad den här kon har för funktion. Paraply har hon i alla fall

Det var mycket folk i farten trots att det var förmiddag och dåligt väder, för nu började det regna igen, men då var jag precis på ett ställe där det gick att komma under tak och skuren var inte långvarig.

Nu närmade jag mig kyrkan och Vings kontor


Där var ju torget där kyrkan ligger!

Kyrkan är vacker med mycket guld och olika altaren. Jag tände ett ljus för Åke, även om jag tycker att det är charmigare med våra stearinljus än att stoppa 20 cent i en automat, men det är väl tanken som räknas. När jag kom ut från kyrkan sken solen igen. Jag hittade kontoret och tänkte gå in och klaga på vädret, men lät bli och började dra mig hemåt igen.

Halvvägs uppför serpentinvägen började det regna, precis när jag tagit av mig jackan, för bergsbestigningen fick mig verkligen varm. Min kondition är nog inte så god som jag inbillar mig. Det var bara att ta på jackan och fälla upp paraplyet. Nästa gång jag ska gå ner på stan ska jag testa trapporna.

Nästan framme

Har du sett! Ett helt inlägg utan en enda blomma om man inte räknar med fontänen vid kyrkan förstås.

Ha det gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Puerto de la Cruz och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

16 svar på Strandpromenaden och kyrkan

 1. Znogge skriver:

  Synd att vädret inte är helt samarbetsvilligt men miljöombyte är ju inte fel. Skärper det inte till sig kan ju en utflykt vara ett alternativ. Kyrkor är alltid intressanta att besöka så det gör jag gärna när vi är på resande fot.

  Kram och trevlig fredag!

  • Ingrid skriver:

   Miljöombyte är skönt och jag har det bra på alla sätt och vis. I eftermiddag har det varit riktigt fint på balkongen och jag har verkligen njutit!
   Kram

 2. Ann-Marie skriver:

  Nu du Ingrid, nu är jag på väg. Ligger i kup’en och lyssnar på P4+. Tänker du på mig när du tittar på de vackra blommorna? Jag känner igen de flesta som krukväxter.
  Fin lägenhet du blivit placerad i. Tur att du ska vara borta länge så Du får se mera av solen. Ha det så bra. Kram

 3. Så roligt att få se hur det ser ut omkring där du bor! Spänstigt av dig att gå hela den långa serpentinvägen – jag undrar om inte trapporna är enklare? Nåja, du ska ju testa, så då får vi veta!
  Det ser väldigt prydligt och välskött ut där du går.
  Jag fortsätter att hålla tummarna för att vädret ska bättra sig!
  Ha en fin fredagskväll!
  Kram, Monica

 4. skogsnuvan skriver:

  Så härligt även om det regnar. Hur varmt är det där?

 5. Syster Kerstin skriver:

  Ömsom vin och ömsom vatten passar ganska bra för din situation , du har gott om tid och det blir säkert bättre!
  Här är vi inne på vecka två av influensa/förkylning ganska jobbigt må jag säga måendet blir säkert bättre här också!
  Kram.

 6. Laila skriver:

  Det blir ju fina bilder även när det är mulet och fontänen vid kyrkan var jättefin. Vi har haft sol och fint idag. Maken och jag har varit i stan och uträttat ärenden. När vi kom hem kom ordföranden och ville ha pengar så det har jag betalat ut.
  Ha det så bra och hoppas vädret blir bättre. Du slipper kanske solelden när det är mulet nu i början.

 7. Kraka skriver:

  Det är lite fascinerande med de där skurarna som kommer och går. Kortvariga och så så skiner solen igen. Men helst vill man ju slippa även kortvariga regnskvättar.
  Ha en fortsatt skön semester!
  Kram

 8. Elisabeth skriver:

  Fina bilder, även utan blommor. Fotot med vågorna var jättefint!! Norra delarna av Kanarieöarna har alltid sämre väder. På vintern ska man besöka de södra delarna, där det är annan klimatzon. Kramar

Kommentarer inaktiverade.