Studentfesten

När jag kom upp till Stenstugu igår kväll slog doften av nypressat hö emot mig när jag öppnade bildörren och den doften väckte massor av minnen till liv. Jag undrar hur många höbalar jag har lastat i och ur balvagnar under årens lopp.

Naturligtvis var jag tvungen att gå upp på höloftet och titta och där höll Bosse på och staplade balar som kom glidande på balbanan och utanför stod en av grannarna och lastade av. Vem kunde tro att det skulle köras in hö på Stenstugu igen?

I köket höll Eva och Alessia på med matlagning. Eva gjorde pizzor och Alessia garnerade en tårta, för nu skulle det ju bli studentfest. Och den skulle göras efter alla konstens regler.

Studenten kom utspringande och blev behängd med blommor och diverse andra prylar, det fanns ett plakat med en bild på och studentmössa satt på svaj och fotograferna fotograferade febrilt. Sjungom studentens lyckliga dar…. och Vi har tagit studenten och vi har tagit studenten… skallade i trädgården, som var dekorerad med ballonger lite varstans. Nu var det visserligen bara studentens mormor som sjöng, men hon skallade så gott hon kunde.

Sen blev det pizza- och tårtfest och efter en stund kom hökörarna också och anslöt till sällskapet, för kvällsfukten satte stopp för höpressandet. Det var ju lite olyckligt att studentfirandet skulle krocka med höbärgningen, men höet måste ju tas vara på när det är lämpligt, så har det alltid varit.

En siste bild på en nöjd Gaetano när det var dags för mig att åka hem. Presenten glömde jag att ta någon bild på, men i paketet låg det ett armband.

Trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Glädje, Nostalgi, Stenstugu. Bokmärk permalänken.

22 svar på Studentfesten

 1. Lambergsfrua skriver:

  Så nöjd och belåten han ser ut Gaetano! Den där pizzan ser verkligen god ut och vilken lämplig festmat för en italiensk-svensk student. Önskar honom all lycka till i den ljusnande framtid.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 2. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Så fina bilder du lagt i din header 🙂
  Förstår att du blev glad över att se höbalar igen, minnen väcks till liv.
  Så duktig han är Gaetano och förstår att du sjöng vackert för honom, det är han värd.
  En upplevelse är det allt när barn och barnbarn firar skolavslutning med vit mössa på huvudet.
  I dag är det två andra som firar sin kärlek i SVT och det ska bli roligt att få en rundtur i vår huvudstad också. Ha en fin dag!

 3. Znogge skriver:

  Grattis till Gaetano på studentdagen! Vilken trevlig present även om vi blev snuvade på bilden 😉

  Kram

 4. Laila Östergren skriver:

  Roligt med studentfest. Duktigt av honom att fixa studenten. Här har jag firat bröllop hela eftermiddagen. Tyvärr är det ju både speedway och friidrott som konkurrerar nu. Jag får väl ta till en spindelharpa i stället.
  Ha en skön kväll.

 5. Vonna skriver:

  Gaetano så fin han är, alldeles förtjusande gör inget att du inte kom ihåg att fota din present,
  något kan ni väl ha för er själva.
  Själv har jag hängt vid TV från kl 15.00 vet inte vad som händer i min lilla hjärna? Måste bara se på alla vackra kläder o glitter o glamor!! Skönt med glamor i bland!!
  Men människorna där har säkert sina bekymmer också!!
  Kramen

 6. Karin skriver:

  Kul med studentfest! Och jag och min dotter sjöng också studentsången i fredagskväll för ”vår” student som jag är gammalmoster till. Inte många unga som kan den fina visan!
  Hoppas att nu Gaetano kommer in i Visby! När får de reda på det?
  Kul att läsa att höbärgningen krockade med studentfesten, men jag förstår att naturen inte väntar.
  Ha en fin söndag!
  Kramar Karin

 7. Skogsnuvan skriver:

  oj vilken snygging och att ta in hö nu låter ju väldigt konstigt för mig när gräset inte ens kommit upp en enda cm Nog är det skillnad på norr och syd minsann. Idag regnar det igen. Igår var en fin dag och Datafia och hennes gubbe och son kom med en vedkap och kapade upp all min ved. Helt underbara vänner man har

 8. Lollo skriver:

  Härligt med studenten! En milstolpe avklarad. 🙂
  Nu är det bara att önska lycka till i fortsättningen också.
  Kram

 9. Raija skriver:

  Ser ut att vara en väldigt nöjd student 🙂 ni firade.

  Höskörd får mig att minnas min mormor och morbror som bodde långt ute på landet i Finland. Varje sommar fick vi hjälpa till med höskörden.

  Fina tulpaner du har i sidhuvudet.

 10. Förstår att det var en underbar dag! Både höbärgning och studentfest…inte dåligt!!
  KRAM
  Susie

 11. Kraka skriver:

  Så härligt med fest! Jag älskar fester och god mat. Att någon avslutat en utbildning är alltid väl värt att fira.

  Kram

Kommentarer inaktiverade.