När jag kom upp till Stenstugu igår kväll slog doften av nypressat hö emot mig när jag öppnade bildörren och den doften väckte massor av minnen till liv. Jag undrar hur många höbalar jag har lastat i och ur balvagnar under årens lopp.

Naturligtvis var jag tvungen att gå upp på höloftet och titta och där höll Bosse på och staplade balar som kom glidande på balbanan och utanför stod en av grannarna och lastade av. Vem kunde tro att det skulle köras in hö på Stenstugu igen?

I köket höll Eva och Alessia på med matlagning. Eva gjorde pizzor och Alessia garnerade en tårta, för nu skulle det ju bli studentfest. Och den skulle göras efter alla konstens regler.

Studenten kom utspringande och blev behängd med blommor och diverse andra prylar, det fanns ett plakat med en bild på och studentmössa satt på svaj och fotograferna fotograferade febrilt. Sjungom studentens lyckliga dar…. och Vi har tagit studenten och vi har tagit studenten… skallade i trädgården, som var dekorerad med ballonger lite varstans. Nu var det visserligen bara studentens mormor som sjöng, men hon skallade så gott hon kunde.

Sen blev det pizza- och tårtfest och efter en stund kom hökörarna också och anslöt till sällskapet, för kvällsfukten satte stopp för höpressandet. Det var ju lite olyckligt att studentfirandet skulle krocka med höbärgningen, men höet måste ju tas vara på när det är lämpligt, så har det alltid varit.

En siste bild på en nöjd Gaetano när det var dags för mig att åka hem. Presenten glömde jag att ta någon bild på, men i paketet låg det ett armband.

Trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...