Svanarna idag kl 10.03

Precis när jag kom pågick vändning av äggen, men när jag klev ur bilen sjönk svanen ner på boet igen. Man vet inte om det är honan eller hanen som ruvar, för de hjälps åt och det går inte att se någon skillnad på dem.

Fortsättning följer….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Djur och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Svanarna idag kl 10.03

 1. Annette skriver:

  Så otroligt spännande det måste vara, jag skulle gärna vara med och se.
  Nu ska jag läsa vidare på din blogg, har ju varit lite off när det varit så tryckande värme, i dag har vi ett lätt regn som är välbehövligt.

  Kram,
  Annette

 2. Hejsan Ingrid !

  Jag tror Fru Svan är något mindre än herr Svan.Vi kan nog via natur fotobloggarna få reda på, kanske något på näbben skiljer dem åt.

  Svanfamilj hör sommar´n till.

  Kram Majsan

 3. Agneta skriver:

  God kväll, Ingrid!
  Oavsett om det är herr eller fru som ruvar så är detta fotografiet helt ljuvligt vackert. Förstår att du inte kan/ska gå för nära och störa dom utan att du har zomat ordentligt.

  Så fint det blev med svanen till höger som lyfter på foten för att ta ett steg och det ser nästan ut som den ska tippa åt sidan 🙂
  Och den som ruvar får en vacker form. Ser ut att vara gjord av bomull. Redet är ju riktigt stort och högt ser jag nu. Inte illa med bostad med havsutsikt 🙂
  Havet är lite grönt vid stranden för att sedan övergå till blått. Det ser verkligen riktigt härligt ut och så med en liten bit av bryggan.
  Detta foto borde framkallas och förstoras till 20×30 och ramas in. Finns säkert någon förening/tidning som vill ha det på väggen! Superläckert!
  Nu gäller det att inte missa finalen….ungarna….!

  Funderar över vem som kan tänkas vilja komma åt dom för äggen hårdbevakas ju. Någon fiende fr. havet som flyger in och snor äggen…ungarna? Men vem?

  Vilket jobb du har fått Ingrid, vi är ju alla så förväntasfulla så det borde bli en följetång i HelaGotland eller någon naturtidning inkl. alla dina foton. Ta bra betalt 🙂
  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Så roligt att du tycker om fotot av svanarna. Det kanske är lite tjatigt med alla bilder av dem, men snart må väl äggen vara färdigruvade och då hoppas jag ju på att kunna avsluta den här serien med små fina svanungar.

   Hot finns det nog mot dem, för häromdagen såg jag, vad jag tror var en mink eller en iller, som slank förbi boet och då väste svanen åt den. Sen har vi ju tvåbenta ligister och det har vi rätt gott om i Klintehamn, men de kanske inte ids bråka med ett svanpar.

   Kram Ingrid

Kommentarer inaktiverade.