Svensk välfärd?

Torsdag 12 juni 2008 | 11:30 | blåsigt, 13&#176

Kan man bli annat än upprörd när man läser om de gamla pensionärerna som inte tillåts bo tillsammans fast de varit gifta i 63 år. Nu reagerar folk och i GT säger man, att det är En skam att paret inte får bo ihop.
Och visst är det så! Det är en väldigt stor skam att skilja dem åt med den motiveringen att maken, som är 90 år, är för pigg för ett äldreboende. Varför skulle han inte kunna få flytta med sin hustru? Så länge han är pigg och orkar, kommer han ju säkert att hjälpa till med skötseln och tillsynen av henne.

Igår slog kammarrätten fast att Gislaveds kommun gjort rätt när de nekar de gamla makarna att få bo tillsammans sina sista år. Därmed kan man nog konstatera att det är något fel i lagstiftningen när våra husdjur skyddas mot dålig omvårdnad, medan våra gamla får hanteras hur som helst. Hur kan man döma en gammal man till ensamhet i sin lägenhet, medan hustrun ska bo på äldreboende? Det är helt ofattbart, jag bävar för vad som kan komma att hända den dag man blir utelämnad till den kommunala omsorgens godtycke.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentarer, Tråkiga händelser och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *