Svenskbyborna

Söndagen blev verkligen jättetrevlig med god mat och en fantastiskt fin föreställning på Länsteatern.

Vi var ju bjudna på lunch hos Krister och Thomas och där hade de dukat upp i uterummet. Inte var det mycket sol, men den som fanns hade värmt upp rummet så jag trodde att de hade golvvärmen på. 😉

Foto / Eva

Jag var givetvis tvungen att kolla Kristers odlingar. Tomaterna är på bra väg och gurkan och chilin också. Det här uterummet blir ju som rena växthuset och måste vara idealiskt att driva upp plantor i.

Krister hade gjort en stor smörgåstårta som var jättegod och när vi var mätta och belåtna fick vi en kopp kaffe, innan det var dags för Eva, Claudio och mig att åka till Länsteatern.

Foto / Eva

Svenskbyborna var det verkligen en upplevelse att få se. Jag känner ju sedan tidigare till en hel del om deras öde, men man fick verkligen friska upp minnet om vad de har gått igenom. Man utnyttjade den enkla scenen på ett helt fantastiskt sätt och vi fick uppleva den ena överraskningen efter den andra.

Det var otroligt kreativt uppbyggt och effekterna var verkligen imponerande. Sången och den vackra musiken gjorde givetvis sitt till och Claudio, som inte förstod allt som berättades, tyckte ändå att det var bra.

Första akten var lite lång, nästan en och en halv timme och man fick lite träsmak i baken innan man fick resa sig upp, men det var väl i så fall det enda negativa.

Efter teatern gick vi till Kinarestaurangen på Södertorg och åt Fyra små rätter innan vi åkte hem igen. Och vi kom hem precis i lagom tid för att se Mästarnas mästare. 😉

Ha en fin måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Teater, Utflykter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Svenskbyborna

 1. Kicki skriver:

  Avundsjuk, det är bara förnamnet, när jag ser killarnas odling. Jag har inte sått ens. Ingen idé att börja tidigt när jag inte har nåt växthus 🙁
  Kram/Kicki

 2. Znogge skriver:

  Vilken trevlig söndag på alla vis! God mat i kombination med gott sällskap och en trevlig föreställning var verkligen inte det sämsta!

  Nu önskar jag en bra måndag.

  Kram

 3. Syster Kerstin skriver:

  Jag blir så avundsjuk på din trevliga söndag !

  Fast själva åkte vi in till stan och gick på visning av det på konst helt tomma Nationalmuseet!
  Det var mycket spännande att se, nu väntar en 3år lång ombyggnad, den första som görs sedan huset byggdes 1866!
  Så avslutade vi vår söndag med att hämta mat på ett nytt Thaiställe här i närheten.
  Så jag skall nog vara nöjd med min söndag jag också.
  Klem!

 4. Hej syster!
  Ni verkar haft det mysigt.
  Kramar!!

 5. Kraft´n skriver:

  Verkar ha varit en bra söndag, lite avis på tomaterna blir jag när jag
  tittar på mina. Och Svenskbyborna, visst är det fantastiskt med de enkla
  scenlösningarna och sången och musiken. Ha en bra fortsatt vecka/ Anders

 6. Eva Henriksson skriver:

  Bravo!
  Man har inte roligare än man gör sig…..sa mamma. du gör dig riktigt fina dagar!

 7. Skogsnuvan skriver:

  Så trevligt det ser ut. Att ha ett uterum är en av mina drömmar men man får väl vara nöjd med ett trasigt växthus. Jag var optimist och köpte violer nere i Skåne för 3 kr styck. Här kostar dom runt 10-an . Nu snöar det för fullt så dom står i badrummet och väntar på bättre tider. Ack jag aprilväder är bara förnamnet.

 8. Rigmor skriver:

  Ett sådant uterum skulle jag också vilja ha!! Här är fönstren överfulla med skott och plantor av alla de slag. Rangliga och penliga börjar de bli också…
  Kul att gå på teater, för min del blir det alldeles för sällan tyvärr. Är det sen god mat efteråt, ja det gör ju inte saken sämre!!
  Du skrev något om Bläse kalkbruk i din kommentar hos mej, så nu har jag skrivit upp det inför kommande resa till Gotland…
  Ha en skön måndagskväll där på ön!!
  Kram kram

 9. Gunnar skriver:

  Vilken härlig dag ni hade! Gott att äta och sen en intressant föreställning. Det var längesen vi var och såg på nån teater. Det borde man göra oftare. Intressant historia också

 10. Suss skriver:

  Det var en otroligt härlig söndag du hade med nära och kära, god mat, kultur och sist men inte minst – de ny kandidaterna i Mästarnas mästare. Jag gillar det programmet. Mina tomatplantor är som pygmeér jämfört med dem du visar…… Jag vågar inte ha dem på uterummet än, tycker det är kallt på morgnarna. KRAM!
  P.S. Ursäkta snokinlägget, men jag tyckte jag varnade känsliga läsare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *