Svenskt sommarväder

Igår kväll gick jag en promenad efter middagen, för det var ganska skönt väder. Det är väl inte så hemskt mycket turister nu och inkastarna var väldigt på hugget.

Jag gick i de spanska kvarteren nere vid hamnen och fick ett riktigt bra bud. En inkastare lovade att ordna ett jättebra bord till mig och om jag ville kunde han hålla mig sällskap också. Jag avböjde, för jag misstänker att det kunde blivit en ganska dyrbar kväll. 😉

Idag vaknade jag till låten Granada, det var alltså mobilen som ringde och då var klockan halvåtta. Det var en bekant hemifrån, som inte visste att jag är bortrest. Tidsskillnaden på en timme gör att hon ju trodde att klockan var halvnio. Så tidigt som halvåtta hade hon aldrig ringt annars. Vi pratade en stund och när vi avslutat samtalet och jag tittade ut kunde jag konstatera att himlen var alldeles klarblå utan ett enda moln, så när jag nu ändå var vaken började jag göra mig redo för en dag vid poolen. Solskyddsmedel i tjocka lager och för säkerhets skull med solskyddsfaktor tjugo i ansiktet. Jag tog på mig bikini under de andra kläderna och tog med mig badhandduk och andra attiraljer när jag gick ner för att äta frukost.

Jag sa adjö till några svenskar som skulle åka hem idag och önskade ett annat svenskt par en trevlig dag, för de hade hyrt bil och skull ut och se sig om på ön och strax efter halvtio låg jag på plats i solstolen och då hade några små vita ulltussar till moln börjat dyka upp över hustaken, men det var väldigt varmt och skönt i solen och jag njöt i fulla drag. En halvtimma senare var himlen helt täckt av moln och så började det stänka med regn, men det blev bara några stänk. Vädret här påminner mycket om svenskt sommarväder. Ena stunden skiner solen och det är 22-23 grader och nästa är det mulet och bara en 17-18.

Jag packade ihop i alla fall och gick upp på rummet och bytte om till andra kläder och gav mig iväg ut på en promenad, men en bit från hotellet finns det ett rundturståg, så då fick jag för mig att jag skulle åka med det.

Sagt och gjort, jag löste biljett, det tog ett tag innan de fått tillräckligt många som vill åka och sedan bar det iväg runt om i stan. Nu var det en måttligt intressant tur, för jag tror att jag har gått på alla de gatorna, men jag fick se var busstationen ligger i alla fall och så körde tåget i utkanterna av byn där man ju aldrig kommer annars.
När jag kom hem igen var det dags för lunch, solen tittade fram och efter ett par mackor och en öl gick jag ner till poolen och låg och solade ett tag de stunder molnen höll sig undan. Jag låg och läste Rappsbaggarna och den är riktig trevlig. Det är ju roligare att ligga vid poolen och läsa även om man är påklädd, för alltid händer det någonting där och det spelas alltid lite skvalmusik som underhållning.

Nu sitter jag här i skuggan med datorn på magen. Det går ju inte att sitta i solen och ”datera” för då ser man ju ingenting. Det har klarnat upp en aning och det har börjat komma lite mera folk igen. Nu ska jag uppdatera det här och sen ska jag gå till poolbaren och ta mig lite kaffe. Det är ju otendag!

Hälsningar från Corralejo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fuerteventura. Bokmärk permalänken.

27 svar på Svenskt sommarväder

 1. Laila Östergren skriver:

  Det kan väl vara skönt att det inte är gassande sol alla dagar. Jag hoppas ändå du får sola tillräckligt. Jag antar att det är bouganvilla som blommar på fotot. Det är fantastiskt att se dem så utomhus.
  Jag hade sol, + 5 grader och lite blåst på min promenad idag så det var ganska skönt. Fick dock gå själv idag för maken var bilmekaniker.
  Ha det skönt.

  • Ingrid skriver:

   Nu har man ju kommit i de åren när man inte ligger och pressar längre, så den sol som har varit har räckt mer än väl. Bara att kunna gå ut och gå utan att behöva klä på sig en massa ytterkläder är jättehärligt.
   Ha det så gott i den gotländska vårsolen!

 2. Gerd skriver:

  Det låter så trevligt och mysigt på alla sätt och vis. Detta fixar du galant, det är strongt gjort. Men visst blir allting lättare i sol och värme?!?
  Nu har du en hel njutarvecka kvar. Kram, Gerd♥

 3. Vonna skriver:

  Tro de eller ej, idag slog första tuvan krokus ut i full blom. Glädje. Resulterade i att jag var på gymmet idag fm. En timmes promenad i solen på efm. Nu sover jag gott i natt.

  Ska bli spännande o se hur dina pelargoner ser ut när du kommer hem, Tror att de är i mycket god kondis ? Ha en skön avslappad sem. Njuter av bilden av bougawillan ( felstavat )? Har varit några gånger i Grekland i ungdomen o minns alla härliga bougawillor.

 4. Elisabeth skriver:

  Det låter som du har det riktigt varmt och skönt, samt får se en del. Fortsätt njut och ha dé skönt! Elisabeth

 5. Znogge skriver:

  Det verkar som om vädret inte är helt pålitligt denna tid. Men samtidigt så är svensk sommar inte det sämsta heller. Svenskt februariväder är väl sådär men snart går vi in i mars. Första vårmånaden känns härligt!

  Kram och ha det gott i solen!

 6. Kerstin skriver:

  NU har jag läst hela din resedagbok. Vad mysigt du har det! Men det går egentligen ingen större nöd på oss heller. Nästan lite aning av sommar igår.
  Kram /Kerstin

 7. Skogsnuvan skriver:

  Låter ju avslappnat och skönt. Här töar det och vägen är spårig och svår att köra på. Jag ska till en stickkurs idag och prata om växtfärgning för dom. Har varit på provtagning på morgonen också så idag blir det fullt upp hela dagen. Så skönt för dig att vara 2 veckor. Då hinner du ju både sola och åka på utflykter. Har man bara en vecka så hinner man ju inte riktigt med. Ha det skönt i solen.

 8. owe modigh skriver:

  Hej Ingrid ! Det är trevligt att läsa vad du gör på din ”semester” verkar vara samma väder som vi har,du kan väl svänga förbi här på vägen till Gotland, ha en bra dag.

  Owe

 9. Linda skriver:

  Det var länge sedan jag var här.
  Men du ser ut att ha det bra!
  skönt att vara utomlands när inte alla andra turister är på plats och trängs 🙂
  Hoppas du får en jättefin dag!

 10. Rigmor skriver:

  Ja det verkar ju inte gå någon direkt nöd på dej…*skrattar*…det är inte utan att man blir lite avundsjuk!! Fast här har vi faktiskt haft några riktigt fina vårdagar nu, med över +10, det är inte illa för att vara februari!!
  Så vackert Bougainville blommar, lite skillnad på de blommor man köper här i kruka, och som i bästa fall överlever några veckor.
  Ha en fortsatt skön semester!!
  Kram kram

 11. Suss skriver:

  Du verkar ha en jätteskön semester som gör precis vad som faller dig in. Jag tror det är så man ska göra för att komma hem utvilad. Vi är helt slut efter vår bussresa, även om vi är 100% nöjda. Vi kommer nog att åka på en till nästa år, men en annan rutt. Kram!

 12. Här i Södertälje är det allt annat än sommarväder, ruggit,mulet 2.6 + grader känns som minus.
  Riktigt motbjudande att ens vilja gå ut, men det måste jag dag. Fär jag har lovat att tvätta åt DENNIS.

  Ser så skönt ut med den blåa himlen..

  Kram

 13. Visst är de där tågturerna intressanta, som du säger får man se utkanterna av platserna där man bor. Vi åkte en sådan på Rhodos i augusti, och några gator var bekanta men vi hittade en strand med en bar som vi inte visste fanns, och så såg vi förstås lite av landsbygden dit vi annars knappast hade gått.

Kommentarer inaktiverade.