Sveriges Nationaldag

Onsdagen den 6 juni 2007, Sveriges Nationaldag
25-26 grader.

Igår, tisdag jobbade jag inte så länge, utan åkte hem vid lunchtid. Allt gick bra och jag tror inte att jag gjorde några större tabbar. När jag kom hem pysslade jag i trädgården. Man behöver vattna ofta nu när det är så varmt. Mina små asterplantor ligger som slagna soldater i värmen, men en skvätt vatten på kvällen gör under och på morgonen är de så pigga igen. Få se hur många som överlever om solen och värmen ska hålla på.

Fästingplågan är värre än någonsin. Jag har aldrig varit med om att få fästingar på mig när jag är ute i trädgården, men iår har jag redan haft 3 st som bitit sig fast. Nu gäller det att vara uppmärksam och kolla bettställena så att man kvickt märker om man blivit smittad med borrelia .

Den här Nationaldagen har varit helt otroligt vädermässigt. Soligt och varmt och nästan ingen vind, så Åke hissade flaggan, trots att han är nervös över att vår gamla flaggstång ska falla ner. På eftermiddagen kom Krister och Thomas hit och drack eftermiddagskaffe, annars har det inte hänt så mycket. Jag har suttit ute i skuggan och läst mest hela dagen. Idag har jag läst Camilla Läckbergs bok Predikanten, en ruskig historia som verkligen gjorde att jag sträckläste.

Nu snurrar vattenspridaren i trädgårdslandet, potatisen står i knopp och ska det bli något under stånden så vill det nog till att man vattnar flitigt. För att inte tala om jordgubbarna som har massor av kart. Det blir säkert både nypotatis och jordgubbar till midsommar.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Helger, Vardag och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *