Swisha i kyrkan

Idag är det en riktigt mörk dag och här på Odvalds brinner ännu ytterbelysningarna och gatubelysningen. Jag har tvättat håret och snyggat till mig lite, för efter lunch är det ett styrelsemöte med SPF och i kväll ett med bostadsrättsföreningen. Man gillar att förlägga de här mötena till onsdagar, så det blir ofta två på samma dag.

helagotland.se och i GA kan man idag läsa att Klinte Pastorat har en modern och framsynt präst, som ordnat så att besökare till kyrkan kan betala vykort, ljus och även kollekt med swish om man skulle vara utan pengar i plånboken.

Även i Röda Korsets nya secondhandbutik i Klintehamn och på Suderviljan kan man betala med swish och det kanske går på flera ställen som jag inte känner till. Tänk så moderna vi är här i samhället, nu kan man både blippa och swisha, men med tanke på att det snart inte finns någon bank som hanterar kontanter, så vill det till att vi kan använda andra betalningssätt. Vi kanske trots alla tvivel verkligen är på väg mot ett kontantlöst samhälle. 🙄

Nu ska jag sätta en chokladbrödsdeg, för i morgon är jag ”ledig” och då tänker jag baka ett par sorters kakor.

Trevlig onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Nyhetskommentar, SPF. Bokmärk permalänken.

34 svar på Swisha i kyrkan

 1. Veronika skriver:

  Det är en internet baserad värld vi lever i, på gott och ont, allting ska ledas via internet och vi följer med om än motsträvigt i en del fall. Den äldre generationen har ofta pengar i börsen när det betalar i kassan och jag förundras över detta och är stolt över det. Själv när det börjades med betalkort första gången tog det oerhört länge innan jag bestämde mig för att sälla mig till skaran som hade det men det vete sjutton om det här swischet kommer att få mig i sina klor.

  Ha det så gott tösen
  Jag lägger till dig på min blogg om det är okej.

  Kram

 2. Lambergsfrua skriver:

  Ja nu är dagarna så korta att man faktiskt behöver ha lyset tänt hla dagen, även om det inte är helmulet. Här tittar solen fram just nu, men vårt stavtrav skedde i förmiddagens gråmulna väder. +7 känns som riktigt behaglig vinter i alla fall 😉
  Dottern uppmanar oss ivrigt att anknyta oss till Swish och det lutar nog åt det hållet. Det gäller bara att få med Mannen i Mitt Liv på det också. Han är oftast lite mer motsträvig till nymodigheter av den digitala typen.
  Önskar dig en riktigt bra dag med dina möten!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Här klarnade det upp fram mot lunch, men mulet har det varit hela dagen.
   Swish är väldigt behändigt när man vill flytta över mindre summor till nära och anhöriga i alla fall. I affärer har jag ännu inte använt det.
   Kram

 3. Här har vi faktiskt fått en solig fin dag, det är bara att tacka och ta emot!
  I eftermiddag kommer dottern hit och då ska vi baka pepparkakor!
  Ha det gott, kram, Monica

 4. Hillevi skriver:

  Detta swischeriande överallt! Det är bara att foga sig. Du är beundransvärd som så snabbt plockar till dig allt nytt!!

 5. Det har sina för och nackdelar med kontantlöst samhälle.
  Tycker att man blir så kartlagd och får reklam exakt riktad till mig och det jag köper genom att allt man gör med kort registreras. Vet inte om jag tycker om det.
  I övrigt har det faktiskt varit sol här idag, en stund när jag var i Bläse.
  Ha de gott!

  • Ingrid skriver:

   Visst innebär det här med kortbetalningar och butikernas kundkort att man kartläggs. De har total koll på vad man handlar och vart man går.
   Då är det i Bläse solen varit idag, för här har den inte synts till.
   Kram

 6. Gunnar skriver:

  Ja nu är det mörka dagar. Tur att det finns ljus överallt i hus och stugor.Det låter verkligen bra med swish i kyrkan. Jag är revisor i Rädda Barnen och försökt väcka tanken att öppna andra sätt en pengar i bössor för att samla in medel. Har varit lite trögt men kanske kommer det där också.

 7. Gunnel skriver:

  Swish låter onekligen bekvämt. Det går snabbt och ingen kortterminal behövs. Kram

 8. Jag är nog en riktig bakåtsträvare: Har aldrig mobilen som är urgammal på och svischa det har jag aldrig gjort! 😉
  Just nu håller jag dock på att övergå till Windows 20 på min nya dator – och det är inte lätt precis. 😥 Har massor i dom gamla datorerna som jag vill flytta över, men…..det verkar som om en del inte går att flytta så lätt. Bl.a. mailadresser, så jag tänkte då att jag får väl skriva in dom manuellt. MEN jag hittar inte något ställe att lägga in dom på. Hjälp! 👿
  KRAM
  Susie

 9. Ska naturligtvis vara WINDOWS 10:!: ❗ ❗
  Susie

 10. Krister skriver:

  Åhh.. då kanske en får en liiiten födelsedagspresent på söndag…

 11. Anne-Lie skriver:

  Jag tycker det är väldigt praktiskt med Swish..vi har det i vår kyrka också.
  Kram!

 12. Musikanta skriver:

  Jag som inte vet vad swish är ens. Inte blippa heller. Men jag får väl lära mig det en vacker dag. Nu är jag också ”ledig” fram till jul då jag ska spela på midnattsmässa och julotta. Idag har jag gjort min plikt och bakat lussebröd (halva lussekatter.) Annars inga kakor – jag måste gå ner i vikt tills jag fyller jämnt nästa år…
  Kram från Ingrid

 13. Lollo skriver:

  Jag har inte använt Swish så väldigt många gånger, men de gånger jag gjort det måste jag säga att jag tycker det är ett suveränt smidigt sätt att betala för sig. Jag kisar med öronen – om det är möjligt – när man pratar om faran med swish. Jag vill inte att det ska vara riskfyllt med allt som den nya tiden för med sig. Vägrar oroa mig …
  Än så länge kan man ju bara använda swish om mottagaren också har det, vilket betyder att det inte alltid går att betala på det sättet heller …
  Men … smidigt ÄR det. Något annat kan man inte säga … 🙂
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag har inte använt swish så många gånger jag heller, men visst är det smidigt. Vi var ute och åt och då betalade en hela notan och swishade vi övriga vår det till honom.
   Alla betalsätt har sina risker, inte ens att hantera kontanter är ju riskfritt!
   Kram

 14. Kicki skriver:

  Jag har Swish för den som vill till mitt traderakonto. Attan vad dom flesta betalar snabbt när dom har det.
  Får se om vi blåser bort när vi ska ut idag.
  Kram/Kicki

 15. Skogsnuvan skriver:

  Swish ska jag fixa till sommaren när jag ska ha loppis för nu har jag bestämt mig för att lägga lite kraft på att ha loppis så jag blir av med lite grejor.

 16. Veronika skriver:

  jag håller helt med dig att i utbildningssyfte så fungerar årets kalender men julkänslan lyser med sin frånvaro, tror att det kommer att bli mer av dessa kalendrar framöver – tyvärr.
  Mina söner ser årets kalender med mig och vi diskuterar efteråt för och nackdelar.

  Kram på dig

 17. Tony skriver:

  Oj, du är verkligen effektiv. Hoppas att du får en skön ledig dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *