Tack för hjälpen

Det är den 31 oktober och solen skiner så vackert och det är riktigt skönt ute. Jag har varit ute och kanthuggit rabatterna och nu är höstbruket avslutat för min del. Idag antar jag att man ska fira Halloween, en helg som vi aldrig uppmärksammat på något sätt, men den ser ut att bli större och större även här i Sverige och tillhör nu en av traditionerna i många hem. Fast jag är lite osäker på när den egentligen ska firas, är det idag, eller först i morgon? Hur som helst gäller det att få hem lite godis så att man inte blir utsatt för något bus. 😉

Idag ska jag köpa gravdekorationer också, för Suderviljan står utanför Konsum och säljer idag och dem vill jag gynna. Sedan ska jag åka till gravarna och göra fint där. Ljuslyktorna ska sättas på plats och på lördag morgon åker jag och tänder ljusen.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Tack för hjälpen med kakelvalet! Jag vet väl inte om jag blev så hemskt mycket klokare, men det är helt klart att de flesta föredrog nr 1 och det var ju det jag var inne på själv. Sen vet man inte, det kanske blir något helt annat när vi väl kommer till skott.


      
Här ser du hur de som hade någon åsikt valde
antingen via kommentarer i bloggen och via facebook.

Dagens ordspråk:

Ingen är så lång att han ej får töja sig och ingen är så kort att han ej får böja sig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Allhelgonahelgen och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

34 svar på Tack för hjälpen

 1. Gerd skriver:

  Visst är blogg och facebook bra när man vill ha råd och tips! Man kan fråga och få svar från olika smakriktningar, sedan får man impulsiva gratistips!
  En fin helg till dig, varm kram, Gerd♥

 2. Lambergsfrua skriver:

  Det ska bli spännande att se vilket kakel du slutligen väljer.
  Halloween är idag den 31 oktober, men tyvärr sammanfaller den ibland med vår Allhelgonahelg och firas också ibland just den helgen. Det kan naturligtvis upplevas stötande för dem som vill minnas sina bortgångna anhöriga utan inslag av barn/ungdomar/vuxna utklädda till alla möjliga hemskheter.

  Här i stan anordnar lokaltidningen och museet en spökparad genom stan helgen innan den 31 oktober. På så sätt skiljer man verkligen på Halloween och Allhelgonahelgen, vilket uppskattas av många.

  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 3. Hejsan Ingrid !

  Då får vi se sedan vilken Du väljer,
  den som hade flest, på den kan man ju sätta dit
  lite dekorationsbilder om man så vill.Neutral och bra.

  Tack för hälsningen, jag firar inte Halloween. Men visst kan jag hänga
  upp spöken i gardinen. Men det lockar ungarna att ringa på.
  så det låter jag bli.

  Någon hade slängt en äcklig sop-påse i forsytian utanför mitt köksfönster
  När jag ut, var den borta.Säkert grannarna ovanför, de tömmer även askkoppen
  ut genom fönstret. De gör väl så i Lettland. Får ta ett snack med dom.

  Kram Majsan Mi

 4. wiolettan skriver:

  Jag firar inte Halloween, tycker att det är ett litet märkligt påfund. Detta med att spöka ut sig och skrämmas, till vilken nytta, kan jag tycka?
  Däremot har vi varit och köpt ljus och kransar till våra nära och kära som inte längre finns hos oss.
  Svårt detta med att välja kakel. Det första kaklet på din bild här är ju diskret och fint, lugnande på något sätt i motsatt till de andra. Men, detta är ju en smaksak, verkligen.
  Varm kram till dig.

  • Ingrid skriver:

   Vi ha aldrig firat Halloween. När barnen var i busåldern var det en helg som vi nästan inte kände till.

   I morgon ska sonen och jag gå och se på kakel. Det är han som ska sätta upp det så det är bäst att han får vara med och välja.

   Kram

 5. Margaretha skriver:

  Jag trodde Halloween-firandet var på väg att avta men det verkar som det fått ny kraft med åren. Mina äldsta barnbarn hade Halloweenfest hemma förra lördagen, utklädda till allt möjligt. Jag har inga synpunkter på detta firande. Bara man håller sig inom rimliga gränser. Här förväntas ingen komma och ringa på dörren eftersom vi har portkod. Lite trist det också …
  Ska också förstås till kyrkogårdarna och tända ljus. Det är så otroligt vackert om man kommer när det är mörkt och man ser alla dessa lyktor och marschaller.

  • Ingrid skriver:

   Det är väldigt stämningsfullt med alla levande ljus på kyrkogårdarna på Allhelgona. Annars är det ju GGN som drar till sig mycket intresse på ön den här helgen.
   Kram

 6. Kraft´n skriver:

  Var vid tandhygienisten i dag och där var det uppsatt vanlig vit kakel i ”vanlig” storlek men så var det insprängt bland de vita en helsvart här och där. Ganska snyggt det också, jag tänkte på dig och hur mycket val man måste göra. Kram/Anders

 7. Anders ovan hade en bra idé för kaklet tycker jag! Enkelt, smakfullt, snyggt och mycket dekorativt!! 😆
  Vi har också varit ute och jobbat lite. Det blev ju inget räfsat igår eftersom det regnade (skönt), så idag tog vi ”förträdgården” och infarten. Sen tröttande vi….. 🙄
  Nu har vi bakom garaget samt framsidan kvar, sen är det väl förmodligen dags att börja räfsa från början igen för då har väl resten av barren och löven kommit ner. Jag gillar inte att dona i trädgården på hösten alls. 👿

  • Ingrid skriver:

   Jag har alltid tyckt om att jobba i trädgården på hösten, att gör fint inför vintern och veta att sen är det flera månader tills man behöver tänka på trädgårdsarbete. 😉

 8. Znogge skriver:

  Du får återkomma med rapport i form av bild när kaklet väl är uppe.

  Här åkte allt undan med anledning av stormen så i helgen får vi få lite bättre ordning i trädgården. Men visst är det snart klart inför vintern.

  Vi firar inte Halloween men det är helt klart en generationsfråga för helgen ökar i popularitet. Om ett antal år så är den en självklarhet även här. Har för mig att Halloween alltid firas den 31/10 så man får väl se upp i dag 😉

  Kram

 9. Gunnar skriver:

  Vi hade besök av ”busungar” förra helgen. godiset är slut så jag hoppas att det inte kommer nån ikväll. Blir aldrig klok på när det ska firas. Och bortsett från ”godisberedskapen” så går den helgen spårlöst förbi.

 10. Kraka skriver:

  Halloween är den 31 oktober alltid. Men oftast förlägger man väl festandet till närmaste helg. Jag hade en halloweenfest året innan det slog igenom i Sverige och det var lite roligt. Funderar på att fira nästa år, borde väl vara en lördag då.
  Barnen har väl skollov den här veckan så den kan nog tänkas dyka upp både idag och hela helgen.
  Ha en fin helg oavsett om och hur du firar!
  Kram

 11. Laila Östergren skriver:

  Idag är mitt trädgårdsarbete också avslutat, i vart fall rabatter och trädgårdsland. Det känns bra. Det finns väl lite mer att klippa, tex björnbären ska tuktas om det blir av.
  Ska bli kul att se vad du väljer för kakel.
  Ha en skön kväll!

 12. Vonna skriver:

  Önskar dig en skön kväll, o en skön morgondag. Kram

 13. Gunilla skriver:

  Jag visst är vi nästan synkade! 😉 Men du är mycket flitigare på din blogg – jag har för tillfället alldeles för mycket annat att göra. Dotter och barnbarn som flyttat till Sverige och behöver hjälp med lite av varje innan allt fallit på plats för dem. Nu ska vi ut och storhandla så barnen slipper leva på mackor och äggröra. 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag har precis som du dotter och barnbarn som flyttat till Sverige efter 30 år i Italien. Det är en ganska svår omställning och lite av en kulturkrock.
   Kram

 14. Gunilla skriver:

  Nu blev det visst lite fel! För mycket i huvudet som sagt… Min förra kommentar var ämnad åt en annan blogg men det passar delvis bra hos dig också! Jag ska försöka skärpa mig framöver! 😉

 15. Annika skriver:

  Hej. Så nu kan snön komma för din del. Här har vi haft årets första halka nu på morgonen. Så broddarna på. Det kommer att bli så fint med det nya kaklet, vad du än väljer.
  En Fredagskram till dig

 16. Bosse Lidén skriver:

  Ska bli spännande att se vilket av de tre alternativen det blir. Tänk om det blir ett fjärde som vi inte fick vara med och rösta på . 🙂 Jag känner mig gammal. Har aldrig gillat detta med bus eller godis. Det urartar så lätt och jag tycker synd om ensamma äldre människor som ska råka ut för elaka hyss av främmande ungar. Jag har hört och läst så mycket genom åren så jag blir arg. För mig är helgen förknippad med tankar om människor som betytt något för mig men som inte finns här längre på jorden. Alla fina ljus som tänds. Tid för eftertanke. Kram på dig Ingrid.

  • Ingrid skriver:

   Det blir nog inget av de tre alternativen. Jag har varit och sett dem ”live” idag och de passar inte.
   Vi har ingen rutin alls på Halloweenfirande. Första gången jag såg barn som var utklädda till spöken och skelett var i Spanien för många år sedan.
   Här står det en och annan pumpa med grinande gap, det är väl det häftigaste..
   Ha en skön helg!

 17. Skogsnuvan skriver:

  Jag har inte heller helt klart för mig vilken dag det ska firas med godis och häxor och hemska saker men ärligt talat bryr jag mig inte för hit kommer det nog inga ungar och knackar på. Däremot ska Kinabror och jag åka på en massa gravar och tända. Hoppas bara att det slutar regna innan dess.

Kommentarer inaktiverade.