Tack Håkan och Per

Gotlandsradion har minsann också sommarpratare och idag var det Håkan Johanssons tur.

Håkan Johansson är vd för Rederi AB Gotland, eller Gotlandsbolaget, som man säger i vardagslag och jag var väldigt nyfiken på hans sommarprogram. Jag tycker att det var väldigt bra, även om jag inte var helt nöjd med musikvalet, men Håkan är själv musiker, så det här var ju hans musik och visst skulle han spela den.

Håkan är dotterson till en av våra grannar, så när han pratade om sin barndom, sina föräldrar och mommo Stina och moffa Sture fick jag nästan tårar i ögonen. Igår kväll satt jag och tittade i ett gammalt fotoalbum och bland annat hittade jag några foton från en skördefest vi hade för cirka trettio år sedan. I soffan i salen sitter just mommo Stina och moffa Sture och mellan dem en 12-13 årig Håkan.


Håkans sommarprat var personligt och han hade många kloka tankar tycker jag. Han är väl värd att lyssna på, även för en ickegotlänning.

Så blev det dags för Sommar i P1 och jag parkerade i solstolen (i skuggan). Per Fritzell uppfyllde verkligen mina förväntningar. Han var lättsam och trevlig och spelade alldeles utmärkt musik, en musik som på ett perfekt sätt vart anpassad till hans berättelser.

Han är väl för alltid förknippad med husvagnar genom Man ska ha Husvagn, men har själv aldrig haft någon. Hans enda erfarenhet av husvagnar är att han har sovit i en en natt, däremot har han båt och är en passionerad seglare, så det blev en röd tråd genom hela programmet.

Vad har jag gjort idag då, utom att lyssna på radio? På förmiddagen fick jag besök av en granne och sen blev det lite trädgårdspyssel och tvättmaskinen har jobbat. I eftermiddag kom en annan granne in och satt och pratade ett tag och sen tog jag en promenad. Det har varit en rätt trevlig tisdag!

Ha en fin kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Musik, Odvalds, Radioprogram och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Tack Håkan och Per

 1. Znogge skriver:

  Då förstår jag att det var riktigt känslosamt att lyssna på det programmet. För visst är det speciellt när det är någon man känner och minnen väcks till liv!

  Kram och ha det gott i sommarvärmen!

 2. Jag får väl skämmas, men jag har fortfarande inte lyssnat på en enda sommarpratare! :mrgreen: Däremot så förnöjer jag mig med att läsa böcker, just nu en gammal av Leif G.W. Persson: Samhällsbärarna. 😆
  Jag är mycket förtjust i både GW och hans böcker. Jag gillar hans underfundiga humor och hans kritiska öga! 😉
  Idag har Rolle vattnat i den blivande parken, jag i alla krukor och så har jag klippt gräs. Inte så kul, det var alldeles för varmt – men vi badade också förstås! 😛
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Inte är det något att skämmas för. 😉 Lyssna på Sommar i P1 är absolut ingenting man är tvungen att göra.

   Det är härligt med pool när det är så här varmt förstår jag!
   Kram, Ingrid

 3. GeddFish skriver:

  Godkväll. Jag skäms inte, och jag har inte lyssnat på en endaste sommarpratare, och jag har en gång i tiden skrivit brev till gotlandsbolaget och beklagat de dåliga förbindelserna Öland-Gotland dagstur. Tvärsom går alldeles utmärkt. Jag fick svar tillbaka, men det gav inget. Nu vet jag inte om det var denne trevlige man som du känner!
  Jag är ute och rör på mig och glömmer bort P1, lyssnar mest på lokalradion. Glömmer TV:n mestadels också, ajaj.
  Njuter av värmen, ha en fin kväll, kram, Gerd

  • Ingrid skriver:

   Jag lyssnar alltid på lokalradion, men på sommaren får jag ju slå om till P1 kl ett varje dag.
   Visst ska vi njuta av värmen och den härliga sommaren.
   Kram

 4. Anne-Lie skriver:

  Finns tydligen mycket bra att lyssna på på radion. Jag har aldrig radion på.
  Sommarkram från Anne-Lie

Kommentarer inaktiverade.