Tack Kerstin och Hassine för en jättetrevlig helg!

Nu är jag hemma igen efter en härlig helg i Stockholm. Vädret var jättefint, om än lite kallt, men solen lyste och vi var minsann ute på promenader även om vi var förkylda alla tre. Jag sliter ännu med min gamla förkylning och Kerstin och Hassine var snuviga och hostade och kraxade de också.

Jag flög till Bromma på söndag middag och där mötte Kerstin och Hassine mig. Annars brukar jag ju åka båt, men det är verkligen bekvämt och känns riktigt lyxigt att bara behöva sitta i 35 minuter i ett flygplan och sen är man framme!

Vi har inte träffats sedan i somras, så det var verkligen roligt att få sitta och prata med dem och så bjöd Kerstin på en en massa god mat, som vanligt. Visst har hon ett vackert köksfönster? Hur ska det bli när all adventsbelysning också kommer upp, för Kerstin är som jag, man ska inte tjuvstarta!

På måndagen tog vi en promenad till Lidingö kyrkogård, där jag aldrig varit förut. Det var en solig och fin dag då också, men så pass kallt att det var is på vätarna och det blåste rätt bra.

Kerstin o Hassine utanför Lidingö Kyrka

Här ligger Gösta o Cera Arkinger begravda. Gösta var min morbror, men honom har jag aldrig träffat

Hassine vid Ernst-Hugo Järegårds grav

”Han skapade en tonrik väv av ystra visor spunnen”
Så vill jag
man ska minnas mig-
ja, så vill jag bli munnen!
Povel

Tage Danielsson

Släkten Dalén har ett stort eget område på kyrkogården

När vi tittat färdigt på kyrkgården tog vi buss och tunnelbana och åkte in till Stockholm för att se på NK:s julskyltning och den var verkligen speciell och väldigt vacker.

Skyltningen gick i fantasins tecken

Naturligtvis gick vi in och tittade oss omkring också

Nu började det bli dags för mat och då åkte vi tillbaka till Lidingö och gick på en trevlig restaurang där vi åt en god lunch innan vi åkte hem igen.

På kvällen var det så den stora begivenheten – Svansjön på Operan. Vi enades om att det var lika bra att lämna mobilerna hemma och det var lite knasigt, för då blev det ju inga foton tagna. Visserligen får man inte fotografera under föreställningen, men det fanns ju pauser och det är ett enormt vackert hus. Guldfoajén skulle man kunnat tagit en bild av och ett foto av oss tre, när vi satt och drack bubbel i en av pauserna, skulle det kunnat vara roligt att ha, men det får vi klara oss utan. 🙁

Föreställningen var i fyra akter med tre pauser på vardera 20 minuter. Att dansarna behöver ha pauser förstår man mer än väl, för det måste vara väldigt fysiskt krävande. Salongen var i stort sett fullsatt, dansarna enormt duktiga och musiken är ju helt fantastisk. När vi såg Svansjön när vi var barn var det i en uppsättning från 1953 och dagens är från 1964. Nu är ju minnet väldigt kort och inte kunde jag se att det var någon skillnad, men en expert hade säkert gjort det. Det var hur som helst en stor upplevelse och den gav verkligen mersmak. 😉

Så blev det tisdag och då åkte vi till IKEA, för där har jag aldrig varit tidigare. Nu börjar jag bli en riktigt erfaren IKEA-besökare, för nu har jag sett ett i Malmö och ett i Kalmar och så nu den här runda IKEA-byggnaden i Kungens kurva. Vi snurrade runt där på de olika avdelningarna, åt lunch och fortsatte snurrandet. Kerstin köpte lite ljus och jag köpte en röd lykta, som jag ska ha utanför ytterdörren, så lite shopping blev det i alla fall innan vi åkte hem till Lidingö igen.

På kvällen bjöd Kerstin på en god kyckling marengo och så satt vi och tittade på TV och pratade.

Igår morse var det så dags att åka hem igen, Bosse mötte mig på Visby flygplats och sedan tog jag bussen hem och på eftermiddagen var jag på ett styrelsemöte med SPF. Sen var det egentligen en film på Rondo, som jag skulle ha gått och sett, men det fick vara. Jag kände mig ganska mör och gick och la mig tidigt.

Idag skiner solen och det är 7° varmt, men det blåser. Jag ska gå ut i förrådet och inventera jullådan. Det är stakar som ska fram och det är dukar som ska strykas……

Dagens ordspråk:

Det som göms i snö kommer upp i tö.

Trevlig torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Kultur, SPF, Stockholm, Teater och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

27 svar på Tack Kerstin och Hassine för en jättetrevlig helg!

 1. Gerd skriver:

  Oj, glömde att kommentera. Försjönk i drömmar i dina tidigare inlägg från åratal tillbaka, så det kan bli! Det finns ju något ”kanske gillar du” som jag klickade på.
  Vilken härlig resa som du har gjort, fina minnen! Varm kram, Gerd♥

 2. Astrid skriver:

  Vilken trevlig tur ni har varit på
  Intressant att få se gravstenarna också
  Ja jag är inne på åttonde veckan när det gäller förkylning så jag börjar bli less
  Trött är jag också
  NK brukar ha fin julskyltning… har sett det en gång och då var det otroligt vackert
  Sköt om dig det är kul med alla fina foton

 3. Skatan skriver:

  Vilka underbara dagar du haft med Kerstin och Hassine (Kerstin är väl din syster om jag inte minns helt fel?). Lidingö kyrka ligger mig varmt om hjärtat. Där gifte sig Håkan och jag för 44 år sedan, där ligger min mamma och en av mina bröder begravd och begravningsgudtjänsterna hölls förstås också i Lidingö kyrka. (Pappa och mamma bodde på Lidingö). Och Svansjön har jag också minnen av från Operan i Stockholm när Bolsjojteatern hade ett gästspel och det var helt fantastiskt. Det var under mina tonår. Tråkigt att ni skulle vara förkylda men det lät er ju inte hejdas och det var ju bra.

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Tyvärr var kyrkan låst, så jag fick inte komma in och titta, men jag förstår att du känner dig hemma på ”ön”.

   Så länge man inte får feber tror jag inte att man far illa av att var ute i friska luften.
   Kram

 4. Inger Johansson skriver:

  Vilken härlig Du verkar ha haft med både kultur och shopping 😀

  Intressant att se de fina gravstenarna men jag hade hellre haft de, som ligger ”six feet under” i levande livet. Dahlén, hm, men de andra ❗

  Förstår att Du blev lite mör efter stockholmsbesöket, det får man vara 😉

  Sol, +5 och blåst här. Förkyld ff och går inte ut idag!

  Kram Inger

 5. Laila Östergren skriver:

  Kul att se dina fina bilder och höra att du haft en trevlig stockholmsvistelse. Vi är utan vatten idag, fram till 17.00 och jag kommer inte igång med att göra något klokt kom dock iväg på en promenad som blev lite kortare än vanligt men ändå. Det var rätt skönt även om det tog emot. Får hoppas på bättre energi i morgon. Ha en skön kväll.

 6. Lambergsfrua skriver:

  Tack Ingrid, för att jag fick följa med på din res till Stockholm och uppleva allt trevligt och intressant som du sett och gjort tillsammans med syster och svåger. Tänk så smidigt det är med flyget, bara 37 minuter mellan Visby och Bromma.
  Önskar dig en skön kväll.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 7. Kicki skriver:

  Vilken trevlig hästljusstake Kerstin hade i köksfönstret.
  Det var en väldans massa celebriteter som låg på den kyrkogården.
  Ja, det måste ju vara perfekt att flyga i.s.f. att sitta på blåsiga havet i flera timmar, (jag blir sjösjuk av blotta tanken) och dessutom ha en bra bit kvar till Stockholm sen..
  Kram Kicki

 8. Gunilla skriver:

  Vilken trevlig och händelserik resa du har haft. Nu har du många fina minnen att plocka fram och må gott av. Jag har sett Svansjön för länge sen och det var mäktigt. Fina foton från ”kändis” gravarna och julskyltningen på NK. Här i Göteborg har vi Östra Kyrkogården (jag tror det är den) där det finns många kända personer begravda. Vi har gjort spännande promenader där när min dotter bodde i grannskapet. Jag har alla stakar och stjärnor på plats så i morgon startar jag advent 😀 Ha en riktigt fin torsdags kväll. Kram Gunilla

  • Ingrid skriver:

   Det är fascinerande att gå runt på kyrkogårdarna och titta på alla gravstenar och se om det är någon man känner igen.
   Nu är stjärnor och stakar på plats och tända. Det är advent på Odvalds!

 9. Vonna skriver:

  Välkommen hem till gotland. Efter din resa till ”storstan”

  Ta det lite lugnt med alla julbestyr! Ta din promenad varje dag, då blir du nöjd o glad.

  Kram

 10. Malin N. skriver:

  Vilken trevlig resa. Trivsam läsning också. Fick riktigt lust att ta mig en stockholmstur själv, men det får vänta.

 11. Gunnel skriver:

  Förstår att du har haft trevligt på din resa. Och så mycket du har hunnit med! Det var väldigt originella gravstenar, men de passa på nåt vis in till just den personen. Det är verkligen bekvämt med flyg, snabbt och lätt går det. Jag har åkt båt till Gotland ett par gånger, men jag tycker det gungar alltid så förskräckligt….eller det kanske bara är jag som har haft otur. Kram

  • Ingrid skriver:

   Nu går det bra att åka båt tycker jag, åtminstone om det är den stora färjan och inte tar de så lång tid heller, men visst är det härligt att flyga i stället.
   Kram

 12. Skogsnuvan skriver:

  Så bra att det finns en sådan bra förbindelse till Stockholm nu. Det var ju väldigt behändigt att flyga från Sundsvall till Gotland också annars har jag nog aldrig kommit dit. Jag har aldrig sett en enda förställning med dansare i verkligheten bara på tv och jag förstår att det blir en helt annan sak. Skulle nog vara kul att ha upplevt det en gång i livet. Här har det återigen varit storm och det tar på krafterna och ger en stor oro inför vad man ska möta när det blir ljust och man får se skadorna utomhus

  • Ingrid skriver:

   Det var verkligen en fantastisk upplevelse att få se Svansjön en gång till. Och det gav mersmak….

   Hoppas att skadorna efter stormen inte blev alltför stora.
   Kram

 13. Raija skriver:

  Fin julstämning i fönstret har du hunnit få. Här har vi inte börjat än och ska fixa det i helgen.

  Tage Danielssons gravskylt var härlig och en sån skulle jag lätt kunna tänka mig själv, när den dagen kommer.

Kommentarer inaktiverade.