Talgoxar i grindstolpen

Måndagen den 23 maj 2005

Idag har vi fått smaka på den första sommarvärmen. Det har varit mulet och ibland litet halvklart, men stilla och runt 20 gr varmt. Det har verkligen kännts skönt. Förmiddagen ägnade jag åt strykning och mangling, men på eftermiddagen var det trädgården som gällde. 

I trädgårdslandet har potatisen piggnat till efter regnet och sallad, dill, spenat och rädisor börjar bli färdiga att skörda.

I äppelträden sitter det en talgoxe och skriker.  Jo, jag lovar, den skriker! Jag har aldrig hört en så högröstad talgoxe förut. Till och med Åke hör den. Vi vet inte om han, för det är en han, ropar efter en partner, eller om han har en hona som ligger och ruvar och därför försöker hålla andra på avstånd. Vi har grindstoplar av ihåliga rör och i ett av dem  flyger han ner ibland. Det är möjligt att de har ett bo där. Det är inte första gången talgoxar har byggt där. När vi hör ungarna pipa brukar jag ta en ficklampa och lysa ner och titta på dem. Men nu vill man inte störa. Vi undrar bara litet hur ungarna kommer upp, men rätt vad det är är de  borta.

Förutom trädgårdsarbetet har jag också roat mig med litet "daterande". Mina nätvänner börjar bli riktigt många och det gläder mig mycket. Jag kunde aldrig tro att det skulle vara så roligt att pyssla med en hemsida och att man kunde få sån fin kontakt med en massa trevliga männinskor via nätet. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Förvånande, Trevliga händelser och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *