Tänk dig för vad du skriver!

Lite blåsigt är det, men solen är framme efter en ganska mulen morgon och idag ska vi ut i trädgården och klippa gräsmattorna. Man måste ju få lite fint till helgen. Igår kom det 10-11 mm regn, så vi får avvakta lite, så att det får torka upp i gräset.
Igår läste jag hos KajsaLisa ett inlägg med rubriken Du är alltid övervakad . Hon har råkat illa ut för att hon engagerat sig som miljörådgivare för ett rengöringsmedel medan hon varit sjukskriven. Hela hennes verksamhet rör sig bara om några futtiga timmar, men Försäkringskassan hade genom att läsa hennes blogg fått reda på det och drar nu in hennes ersättning.
Idag kan man läsa i Gotlands Allehanda om en arbetslös kvinna på Gotland som skrivit en bok medan hon uppburit arbetslöshetsersättning. Hon har, sedan det kommit fram, fått krav på återbetalning av 112 000:-. Hon har dock överklagat beslutet och fått rätt.
Jag tänkte på KajsaLisa när jag läste om den här kvinnan och inser att är man sjukskriven eller arbetslös, vill det verkligen till att man tänker sig för vad man skriver i sin blogg. Det ska man i och för sig alltid göra, men just i de här fallen är det extra viktigt. Vi är ju många pensionärer, sjukskrivna och arbetslösa som finner lite glädje och mening i tillvaron genom de kontakter vi får via nätet och som trivs med att blogga. Ska man verkligen inte kunna göra det ostraffat?
Storebror ser oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentarer, Tyckt o Tänkt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Tänk dig för vad du skriver!

 1. Pysen73 skriver:

  Jag tycker det är helt otroligt!! Kvinnan du skriver om fick ju knappast in ett rött öre under tiden som hon skrev på sin bok. Ska man nu inte få sysselsätta sig med något alls medans man går hemma av en eller annan anledning? Jag kan förstå att om boken ges ut och ger en inkomst att hon inte kan fortsätta att få samma summa från a-kassan, men man tjänar ju inget på att bara sitta och skriva hemma på sin kammare…

 2. Berit skriver:

  Hej Ingrid!
  Ja, man slutar aldrig att förvånas över alla dumheter som finns här hos oss och det är konstigt det är alltid dom små vanliga människorna som jagar, dom med massor av pengar och status går fria.
  Idag sommaren kommit till oss efter två dagar med blåst och kallt. Ser ut att bli en härlig Pingshelg och Mors Dag.
  Jag önskar dig och Åke en Härlig Pingshelg!
  Kramar
  Berit

 3. Sylvia skriver:

  Detta är ju helt otroligt.Tänker på alla gubbar med sina saftiga pensioner de får fast de i stort sett fått sparken från sitt jobb.Vad är det för värld vi lever i.Är det tänkt att man helst ska sitta och två sina händer och bli mer och mer deprimerad för att man inte kan eller har något arbeta.
  Ja,storebror ser oss verkligen.
  Så önskar jag dig en fin och härlig Pingsthelg.
  kram Sylvia.

 4. Henry skriver:

  Hej!
  Mycket skall man höra innan öronen trillar av!
  Allt väl här nu!
  Kram!

 5. Bia skriver:

  Ja det där känner jag till, jag friskförklarades till 100 %
  av f-kassan (men ej av min läkare…) när handläggaren hittat min hemsida och läst att jag promenerade dagligen. ”Orkar du gå en timme varje dag så orkar du jobba” meddelade han mig.
  Ha en skön pingsthelg!
  Kram/Bia

 6. Doris skriver:

  Ja, det är rent otroligt !!Man känner sig ju faktiskt liite övervakad och vågar kanske inte skriva vad som helst …
  Önskar dig en skön Pingsthelg, här är den fortfarande långhelg, tycker att det är väldigt mysko att man bara kan ta bort högtidsdagar på det viset …
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 7. Annette skriver:

  Hej Ingrid.
  Ja du, det har blivit hårt i samhället med tiden, de med s.k. utanförskap har skuffats utanför mer än nånsin.
  När det gäller EU-valet så har jag försökt informera mig mer även fast jag bestämt mig,info kan man inte få för mycket av. Eller det kanske man kan.
  Nåja, det är en vecka kvar och till dess ska vi koppla av och njuta av sommarvädret, eller hur;)
  Må så gott.
  Kram
  Annette

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *