Tårarna rann…

…när jag läste en artikel om språkgrodor i DN. De rann inte för att jag var ledsen, utan för att jag skrattade åt alla dråpligheter. Stefan Löving och David Stark har skrivit en bok om just språkgrodor. Visst kan det bli mycket tokigheter när inte korrekturläsaren är uppmärksam. Det ser man om inte annat här i bloggen också. Jag vet ju precis vad jag menar och läser ibland ord som jag missat att skriva ner och det kan jag upptäcka efter någon dag, trots att jag kollar och kollar både före och efter att jag har uppdaterat ett inlägg. Konstigt va! Däremot tror jag inte att jag har hemfallit åt särskrivningar.

Just när jag hade som roligast åt alla knasiga avstavningar och konstiga särskrivningar kom Eva och hälsade på, så jag blev tvungen att snabbt förklara anledningen till mina rinnande ögon.

Det blåser idag, men det är i alla fall ett par plusgrader och grannen har plockat fram grillen. Det doftar nästan sommar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentar. Bokmärk permalänken.

25 kommentarer till Tårarna rann…

 1. Du har helt rätt, ibland kan man stirra sig blind på det man skrivit men man ser inte felen ändå! 😯
  Fast jag har en (jag, när det gäller skrift alltså – för övrigt har jag MASSOR) dålig egenskap, jag skriver så fort ibland att bokstäverna blir fel – och trots det så läser jag inte igenom det jag skrivit utan skickar iväg det ändå. Mycket dumt! 🙄
  I morse när jag var ute med Santos så var det jättefint, men oj vad det blåste märkte jag när jag kom ut till ängen bakom. Så vi gick snabbt hem igen….. 8)

  • Ingrid skriver:

   Jag läser igenom, men ser inte mina fel, förrän dagen efter ibland……
   Det har blåst hemskt, men på något sätt har det faktiskt känts som vårvindar.

 2. Titta – i parentesen så har jag börjat med JAG istället för JA! Typiskt mig!! 😆

 3. Znogge skriver:

  Ja, ibland blir det fel. Men som lärare kan jag se att särskrivningar är ett vanlig fenomen och att många inte reagerar nämnvärt på dem…

  Önskar en fin långfredag!

  • Ingrid skriver:

   Vi äldre håller oss nog i schack när det gäller särskrivningar, men den nya generationen och våra nysvenskar kommer nog att göra att de blir allt vanligare.
   Kram!

 4. Ett gott skratt förlänger livet så du blir nog allt gammal du 🙂

  För att ta NÅGRA exempel på många språkgrodor, stavfel vi haft i tidningen Östra Nyland :
  – krogboll (om en Luciakandidat som gillade korgboll)
  – hororkester (i annons, skulle vara hornorkester)
  – sörjes av två bräder (en dödsannons, skulle stå bröder – och om detta inte var påhittat så råkade det vara ägaren till en såg som hade avlidit…)

  GLAD forts på påskhelgen!

 5. Pia skriver:

  Jag har fått mig några goda skratt =) Tack!

 6. Bettinas blad skriver:

  Ahahahaha, underbart! 🙂

 7. Corina skriver:

  Jo det kan verkligen bli galet och man kan verkligen skratta åt tokiga texter lite titt som tätt 🙂 Jo denna arbetsdagen var verkligen ingen höjdare kan jag säga 🙁 Hoppas resten av helgen blir lite bättre i alla fall för attans så knäckt jag var efter bara fem timmars arbete idag. Kram !

 8. Stellan Löfving skriver:

  Kul att du gillar boken! :mrgreen:

 9. Verkligen kul att läsa! Hoppas grannen bjuder från grillen 🙂

 10. gitsan skriver:

  Jag bara älskar grammatik 🙂
  När jag gick ut 8:an eller 9:an fick jag en bok som hette ”Purres Stilblommor och grodor”. Tänk att jag kommer ihåg den än trots att den försvann ur min ägo för länge sedan.
  Några syftningsfel kommer jag fortfarande ihåg, trots att det är drygt 45 år sedan:
  ”vantar finns för damer med avklippta fingrar”
  ”metspö borttappat av herre med blyklump i ändan”
  Översättningsgrodor:
  ”The farmer resolved to kill his fat pig. – Bonden beslöt att kela med sin feta piga.”
  Googlade på Purre och hittade denna länk: http://inarcadia.bbtj.se/Purre/Purre.html Hoppas du hittar mer du kan skratta åt 😀
  Lägger in en länk på min blogg till dig, för jag vill gärna följa dig framöver.

  • Ingrid skriver:

   Visst är det hemskt roligt med språk. Min farbror var lärare och han samlade utvalda uppsatser och skrivningar och hade uppläsning när han ville roa sina gäster. Tyvärr försvann de med honom så de finns inte kvar.
   Så trevligt du vill följa min blogg, det gläder mig!

 11. Lambergsfrua skriver:

  Särskrivningar och syftningsfel är nog de två saker, som jag skrattar mest åt i svenska språket. Själv har jag ofta lite för bråttom, när jag skriver och slänger då om bokstäverna – ibland blir resultatet roligare än vad som var avsett.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 12. Raija skriver:

  Det kan bli hur tokigt som helst med särskrivningar och ge många goda skratt. Det där med att läsa inlägget i bloggen några gånger och ändå missa fel, känner jag igen 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *