Tårtgeneralen – Påsk på Kupan

Igår kväll var jag på Rondo och såg Filip och Fredriks film Tårtgeneralen. Mikael Persbrandt`s tolkning av Hasse P var otroligt bra. Hasse P; den slarvige och försupne A-lagaren som ilsknar till när han ser på tv hur Jan Guillou uttalar sig om Köping som Sveriges tråkigaste stad. Det ska han ändra på och får för sig att bageriet i stan ska göra en 500 meter lång smörgåstårta och komma med i Guinness rekordbok, allt för att sätta Köping på kartan igen. Filmen är väl inget större mästerverk och det kändes faktiskt som om man satt och såg på en svensk tv-serie och den känslan förstärktes av Filips berättarröst i en del av avsnitten. Sevärd är filmen absolut om inte annat för att få se Mikael Persbrandt i en så annorlunda roll.

Det är ännu en grå och trist måndag och om SMHI får rätt så blir det ännu ett par dagar med plusgrader, sen ska det bli kallt igen och det kan komma snö också. Har vi en ny istid på gång?

I förmiddags var jag på Vallemo på Balansträning. Nu är det bara en gång kvar och sen gäller det att man har sån självdisciplin så att man fortsätter hemma på egen hand. Men jag vet hur det brukar gå med det. Trots att ambitionerna är goda så faller allt sånt i glömska efter ett tag.

Passa på att handla påskpynt!

Jag har just kommit hem efter en eftermiddag på Kupan. I dag har vi haft lite pyssel med att plocka fram påskpynt, för nu är det ju bara ett par veckor till den helgen. Kunderna har inte varit så hemskt många, men en hel del pynt har de burit iväg med och vid kaffeborden var det ganska fullt ett tag.

Ha en skön måndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Film, Röda Korset och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

26 svar på Tårtgeneralen – Påsk på Kupan

 1. Znogge skriver:

  Smidigt när man kan handla pynt begagnat. Oftast är det mesta i gott skick och kan användas många år igen. Lycka till nu med träningen på egen hand!

  Kram

 2. Har läst om filmen Tårtgeneralen. Förstår att det var roligt att se Persbrandt i en så annorlunda roll. Mest har man ju sett honom som den ilskne Gunwald Larsson i Beck-filmerna.
  Det ser så frestande ut att fynda bland ert påskpynt; det hade jag gärna gjort!. Ofattbart att det snart är påsk…det känns ju som vinter än!
  Ha det gott, kram, Monica

 3. Åke skriver:

  Ny istid… den globala uppvärmningen har fått lite förhinder 😉

 4. Anne-Lie skriver:

  Våren är verkligen sen i år. Vi får glädjas över påskhögtiden medan vi väntar på våren. Antar att du skrev fel i din kommentar hos mig. Du skrev att vitsippor och vintergäck blommar, men du menar säkert snödroppar.
  Kram!

 5. leila skriver:

  Hej. Skulle kunna tänka mig att se filmen men bara för att Persbrandt är med i den 😀 men då jag är en usel filmtittare så kommer det nog att glömmas bort. Påsken blev jag påmind om nu då jag såg påsksakerna. Jag jobbar natt hela påsken och det är helt ok för mig då jag inte är så jätteförtjust i den högtiden. Roligt för barn att få påskägg men resten kan vara för min del. Idag har vi ett sånt slask här i Sala. Snöat massor i flera dagar för att regna idag. Man blir dyngsur om fötterna då man går ut av allt slask och de hinner inte få bort det. Usch, vill ha vår, torrt och värme. Ha det gott 😀

 6. Laila skriver:

  Som vanligt hade jag inte en tanke på den där balansträningen och jag lär inte komma iväg nästa vecka heller. SMHI var verkligen inte uppmuntrande när det gäller kommande väder. Snön har dock nästan försvunnit här så jag kan se mina vintergäck igen.
  Ha en skön kväll!

 7. Gunnel skriver:

  Påskpyntet får jag nog plocka fram snart, så jag ser ifall det duger i år med. Det blir aldrig lika mycket pyntat till denna högtiden som till julen av förklarliga skäl. I år kommer alla barnbarnen att vara här och då är det lite roligare att plocka fram sådant. Kram

 8. skogsnuvan skriver:

  Nog ser det härligt ut med allt gult och påskaktigt och liksom vårlikt. Att det bara är ett par veckor till påsk kan man inte tro. Här kom det en dm med snö inatt igen och Kinabror ska ut och skotta och jag också. Tänk sådan tid man kastat bort på skottning. Det enda positiva med det är att man inte jobbar längre och behöver skotta på kvällen när man kommer hem trött och slut. Det är i alla fall ljust och inte så kallt. Tror att det bara är 8 grader kallt idag.

  • Ingrid skriver:

   Ja, ni har minsan fått veta av vad vintern innebär. Men ljuset återvänder mer och mer och till slut ska väl solen kunna värma upp det här frusna landet. Men vilken vårflod det kommer att bli i år!!
   Kram

 9. Märtha skriver:

  Regnhälsningar! Det skvalade ner ordentligt en stund vid åtta-tiden. Snön smälter i fukten. Men, men, tvåsiffriga köldgrader nattetid utlovas till veckoslutet. Jag har inte alls tagit in att påsken är nära förestående, men vad betyder nu den för en pensionär… Det händer och har hänt så mycket annat före…

  • Ingrid skriver:

   Här regnar det inte just nu, men det är dimmigt och mörkt. Vi ska också få tillbaka kölden och mera snö ska det blir. Nog kan man bli trött!!

 10. wiolettan skriver:

  Påsk? Så snart, otroligt så fort tiden går, det var ju jul för inte så länge sedan. Men, det syns på ljuset att det går emot vår och ljusare tider. Vi brukar inte pynta till påsk, någon påskduk kanske. Eller påskris, det kan vara mysigt.
  Jag känner igen detta med gympa eller något och att försöka hålla i och jobba på. Det brukar komma alla möjliga ursäkter emellan.
  Snön har vi också kvar och mer lär det bli.
  Kram!

 11. Kraka skriver:

  Alla säger att den där filmen tårtgeneralen är sååå braaa. Men jag tvivlar på att jag skulle gilla den. Jag kan inte med Filip och Fredrik. Har för mig att jag sett någon av dem i På spåret och att han var väldigt allmänbildad. Det gör mig än mer förundrad hur en begåvad människa kan göra sådan skit som deras filmer och reportage är.

  Tvivlar på att det blir något påskpyntat här hemma. Men påsk ska firas i alla fall. I kyrkan och hemma med katterna.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Filmen var sevärd, inte mera och behållningen var Mikael Persbrandts tolkning av Hasse P.
   Påsken i kyrkan tycker jag om, annars säger den mig inte så mycket.
   Kram

 12. Elisabeth skriver:

  Kul med film och påskpyssel. Det blir det nog inget här, men ett gult ljus har jag!

 13. Lambergsfrua skriver:

  Det var intressant att läsa din uppfattning om Tårtgeneralen. Persbrandt verkar lyckas med alla roller han åtar sig. Jag tror inte att vi kommer att se den filmen på bio, eftersom den är svensk och vi hör dåligt. Ljudslinga finns men funkar inte så bra för MiML. En del svenska filmer textas och går som seniorfilm och det gillar vi. Få se om den kommer på TV så småningom. Det händer ju ibland med svenska filmer.
  Påsken kommer rasande snabbt nu och vi har vårt tuss-ris som lyser upp på balkongen. Påskägg med godis har vi inte längre, men har förstås kokta ägg till påskbordet. Påsken känns inte så viktig längre nu, när barn och barnbarn har vuxit upp.
  Lycka till med balansträningen på egen hand!
  Varm kram 🙂

  • Ingrid skriver:

   Filmen var textad! Jag hör också dåligt, men på Rondo är annars ljudnivån så hög och kvalitén god, så där har jag inga problem.
   Tack för lyckönskningen!
   Kram

Kommentarer inaktiverade.