Teneriffa runt

I dag har jag varit på en tur runt Teneriffa. Man kan i stort sett följa den gröna linjen. Enda avsteget från den är att vi besökte Masca.

Vi startade i Puerto de La Cruz vid niotiden och körde sedan till Garachico där vi hade ett stopp för att ta en liten titt på staden, fortsatte sedan till Masca och Mascadalen, åkte ner mot sydkusten och passerade Los Christianos, Los America mfl turistorter. Lunch fick vi hos Purowool strax utanför Las Americas. Sedan gick färden norr ut på östra kusten med ett stopp i Candelaria och så tillbaka till Puerto de la Cruz.

I Garachico fick vi besöka en liten museipark med ett nedlagt vinpresseri där man tidigare gjort vin på druvan Malvasia.

Vi fortsatte promenaden till torget där kyrkan låg till vänster, baren mitt i…….

…och klostret till höger.

Här fanns även stadens offentliga toalett, men den var så snuskig, så de som hade behov av ett besök där nekade att gå in. Katastrofplan upprättades och det blev ett stopp vid närmaste bensinmack, där de som hade trängande behov fick gå in. Övriga fick vänta tills nästa stopp som skulle bli i Masca.

Vägen till Masca var en serpentinväg utan dess like, men i dag hade vi en lugn och duktig chaufför, som kunde konsten att ratta en buss. Först gick det upp, upp, upp och när vi kommit upp låg Masca som en lite prick långt nere i dalen. Nu började det regna! Färden gick ner, ner, ner och väl nere stannade bussen utanför ett café där man kunde gå in eller också kunde man välja att följa med guiden nerför en backe till en restaurang, där man skulle kunna få provsmaka och köpa diverse specialiteter.

Jag stannade vid caféet och den här barska damen ordnade upp kön till toaletten. 1€ ville hon ha och när hon fått slanten låste hon upp dörren och man fick komma in.

Att jag druckit en cappuccino var ingen som helst förmildrande omständighet. Det var bara att betala.

Utanför regnade och regnade det.

José passade på att skrapa av vindrutorna

Så började färden upp från Masca och det var ett äventyr, med mötande trafik på de smala serpentinvägarna. José skulle inte bara hålla kontroll på sin buss, utan han skulle dirigerade de mötande bilarna också och vifta och tuta dem framåt eller bakåt så att mötena gick att genomföra. Till slut var vi äntligen nere på motorvägen och passerade alla de kända turistorterna och nästa mål var ett besök hos Purowool där vi skulle få lunch och lite reklam för deras produkter.

Lunchen; skinka, legymsallad och smör och bröd, vin och vatten smakade gott och reklamen var uthärdlig och efter den fick vi kaffe och likör innan vi fortsatte.

Sista stoppet var i Candelaria där vi skulle besöka katedralen med den Svarta Madonnan.

Teneriffa är uppdelat i nio kungadömen och här utanför katedralen står alla de nio kungarna uppradade.

Katedralen var vacker även om Madonnan var så liten och satt så högt upp att man inte kunde urskilja dragen speciellt bra och när vi kom ut därifrån fick vi oss en överraskningen. Det kom en ordentlig regnskur!

Promenaden på egen hand i Candelaria blev att stå och trycka under någon balkong eller i en butiksingång, för det var inte måttligt vad det regnade.

I dag lär det ska ha varit sol i Puerto de la Cruz och när vi närmande oss stan sjöng José för oss – Oh sole mio!

Tilläggas kan att jag hade en väldigt trevlig kvinna som busskompis och träffade fyra gotlänningar. Så det kan bli!

Få se vad som händer i morgon!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Puerto de la Cruz och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

18 svar på Teneriffa runt

 1. Laila skriver:

  Vilken utflykt! Skönt att det var en vettig chaufför. När vi var på Mallorca var vi också på en utflykt där man gjorde reklam för Purewool.
  Njut nu av de kvarvarande dagarna. Jag hoppas du får sol nu.
  Kram

 2. Elisabeth skriver:

  Vilken tur att det var en bra chaufför den här gången och en trevlig tur, trots regnet. Ha det fortsatt bra! Kramar

 3. Kicki skriver:

  Jag är hos sonen i Trollhättan just nu och igår kväll tittade vi på bilder via tvn från deras veckolånga vistelse på Teneriffa, dom hade hyrt bil och åkt runtomkring på hela ön. Dom
  Kom hem i söndags. Jag kände igen en hel del nu från dina bilder.
  Thomas hade varit rätt svettig när han körde uppför serpentinvägarna.
  Kram

 4. Helena skriver:

  Ja tur at chauffören var duktig, och lugn, så ni kunde känna er trygga. Vilka äventyr du är ute på, så roligt att du skriver lite historia runt bilderna. När reser du hem?

 5. Lambergsfrua skriver:

  Vilken fantastisk rundresa du gjorde! Teneriffas natur är så vacker och man missar mycket om man stannar nere i söder eller i Puerto de la Cruz. För många år sedan var vi några reskamrater o Puerto de la Cruz, som hyrde en minibuss och körde runt på öns smala slingriga serpentinvägar. Nog kändes det i magen vid flera tillfällen, men samtidigt var det så vackert.
  Toabesök på resor kan vara knepigt och när man väl kommer till en toa spelar det ingen roll vad det kostar – bara det är hyfsat rent.
  Njut nu av de här dagarna som är kvar på din resa och med lite tur har Våren anlänt tikk Gotland, när du kommer hem.
  Varm kram! 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag skulle då inte vilja köra där, men det var ändå en upplevelse att ha åkt den turen.
   Jag misstänker att det är vinter på Gotland när jag kommer hem på onsdag. 😉
   Kram

 6. Znogge skriver:

  Vilken trevlig tur. När det gäller serpentinvägar är en bra chaufför A och O!

  Kram

 7. Geddfish skriver:

  Ön runt, är alltid en trevlig upplevelse. Vi åkte också runt och lite andra utflykter.
  Synd att det ska regna så oförbarmligt. Men du har fått många godbitar ändå och nya människor. Det sociala är viktigt.
  Ha det så gott! Kram, Gerd

  • Ingrid skriver:

   Det har inte varit så mycket regn att man inte kunnat vara ute i alla fall. Den första ordentliga regnskuren var faktiskt igår. I dag har det varit riktigt fint väder.
   Kram

 8. skogsnuvan skriver:

  Så trevligt trots regnet. Regn är bättre än snö och här har det snöat hela dagen som vanligt

 9. Det var ju en äventyrlig rundtur du gjorde den här dagen! Det måste ha varit ganska långt och både upp och ner! Såå skönt med en bra chaufför, det uppskattar man verkligen. Att det var bergigt där visste jag, men inte att det var SÅ bergigt…
  Ha det gott, kram, Monica

Kommentarer inaktiverade.