Terrasstädning – Ulf Ekman

Det är en solig och fin dag den här måndagen också, men blåsigt och vinden är ganska kylig, men på min uteplats har det varit lä, så jag röjde av terrassen i morse och städade den. De senaste dagarnas blåst och regn har ställt till en hel del och dessutom hade jag lådor med lökar stående där. Nu har jag tagit vara på dem och ställt in dem i förrådet i stället.

Äntligen börjar pelargoniorna blomma igen

I stället för penséer

Penséerna, som jag haft i den här lådan har varit jättefina ändå tills ovädret började och nu var de ingen prydnad längre. Jag började med att försöka binda upp dem och rensa bort visset, men så fick jag se att de hade börjat få bladmögel, så då hamnade de i komposten.

– Har du tagit bort de vackra blommorna, sa min granne lite besviket.

Jag förklarade varför och lovade att det skulle bli nya blommor i lådan, så för att hålla mitt löfte tog jag en promenad till Suderviljan och köpte ett par pelargonior. Hoppas att de kommer att växa till sig och bli vackra.

Så blev klockan ett och det var dags för Sommar i P1 med Ulf Ekman som värd och då parkerade jag i solstolen. Jag måste erkänna att det var skönt att få lägga sig där och räta ut ryggen efter förmiddagens övningar.

Jag tycker att Ulf Ekman var väldigt bra och även om jag inte blev frälst på de här 90 minuterna, kan jag nog förställa mig att han kunde få massorna med sig. Det var intressant att höra honom berätta om sin ungdom och samröret med arbetarrörelsen och kommunismen och att han även arbetat i hamnarna när han pluggade för att dryga ut pengarna.

När han kom in på bildandet av Livets Ord och den framgång rörelsen fick hördes det hur stolt han var över allt de uträttat. Över hur de reste runt i Ryssland efter Sovjetunionens fall och missionerade och om Carolas tv-framträdande i Albanien, ”det sista kommunistiska fästet”.

2014 konverterade han till katolicismen och hur han kom på den idén fick jag aldrig riktigt klart för mig. Han blev av med sitt prästämbete när han bildade församlingen Livets Ord, men han blev inte utestängd från den Svenska kyrkan.

Musiken: Satt som en smäck, för även om jag inte gillade varenda låt, så passade de in i sammanhanget!

Prat: ♥♥♥♥
Musik:♪♪♪♪♪

Och lagom programmet var slut gick solen i moln och jag gick in och tog av mig shortsen och på med jeansen. Nu är det solsken igen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Sommar i P1 2017, Trädgård och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

18 svar på Terrasstädning – Ulf Ekman

 1. leila skriver:

  Hej. Det är ju sådär med Penseer, de är vackra ett tag sen blir de tråkiga. Blev jättefint med pelargoner, såna har jag också hemma. Ulf Ekman, så länge sen jag hörde nåt om honom. Hade gärna lyssnat men är så dålig att lyssna på radion så jag missar allt. Har aldrig radion på hemma fast jag har en i köket. Måste nog bättra mig där. Ha det gott// Leila

  • Ingrid skriver:

   Jag har alltid haft som tradition att lyssna på sommarpratarna när jag haft tillfälle till det. När man jobbade gick det ju inte på vardagarna förstås, men nu sedan jag blev pensionär, är det min ”sommarsemester” att få ligga där i solstolen och slappa i 1½ timme.
   Ha det så bra själv!

 2. Här har jag fortfarande penséerna kvar, men dom behöver verkligen bytas ut! Men här är ruskväder än, så jag väntar tills det blir bättre.
  Jag har lite svårt för sådana fanatiker som Ulf Ekman var, men jag kan tänka mig att det var intressant att lyssna på!
  Må så gott, kram, Monica

 3. Jag har redan förberett för byte av dom småblommiga penséer jag har i stora plåtkrukan vid ingången. Så det är ”bara” att klippa ner och gräva upp – men jag har lite svårt för det så länge dom blommar så fint. Fast dom blörjar bli riktigt rangliga….. 😕
  Idag har vi klippt gräs – igen – båda två och sen har vi klippt vindruvsrankor som tagit sig ut genom takfönstren på växthuset. Det åkte med en hel del vindruvsklasar också, men vi har MASSOR kvar så det gör inget! 😉
  Rolle fotsatte med det ”roliga” jobbet att rensa ogräs och jag med att vattna alla krukor. Så kokade jag polsk tomatsoppa som vi åt till middag. Ja, alltså jag åt soppa – Rolle åt köttbullar med tomatsås. Det är bra med mat som går att variera….. 😆
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Det är nog bra att rensa bort lite vindruvsklasar så blir de som är kvar desto bättre. Tomatsoppa är gott, det var länge sedan jag gjorde det….
   Kram

 4. Helena skriver:

  Han verkar vara en komplicerad man
  Ulf Ekman. Jag visste inte att han konverterat till katoliken. Synd du måste kasta blommorna, men det kom ju nya fräsha istället.
  Oj vilket åskväder vi hade i går kvåll, ett hus blev träffat och brant ned till grunden.

 5. Gunnel skriver:

  En del blommar far riktigt illa av allt blåsande och ösregnande. Igår var det först solsken och sen helt plötsligt blåste det nästan halv orkan och regnet slog ner många blommor. Det varade 10 minuter sen sken solen igen. Det är inte lätt att hänga med i svängarna. Kram

 6. Skogsnuvan skriver:

  Här hade vi tre fina dagar i helgen men nu är det som vanligt igen blåsigt och kallt och blåsigt och kallt. Det har ramlat en björk över vägen och vattnet i sjön är kallt igen så när nästa bad blir vet jag inte. Yllesockar på igen.

 7. Kraka skriver:

  Det är alltid pyssel i en trädgård. Fint med pelargoner!
  Får ta och lyssna på Ulf Ekman, är en person jag är lite nyfiken på. Lyssnade i alla fall på Harriet Andersson härom kvällen. Jag är ju en sån där som lyssnar via nätet och där finns det ju kvar att lyssna på länge.

  Kram

 8. wiolettan skriver:

  Ulf Ekman har jag lyssnat till några gånger och han har verkligen förmågan att tala så man måste lyssna. Hörde förut i en intervjuv med honom att han hade gått över till katolisismen. Men fattade heller inte varför.
  Så fint du har det med alla fina växter och blommor.
  Må så gott och kram till dig.

 9. Elisabeth skriver:

  Pelargonior brukar bli fina om det inte kommer allt för mycket regn. Tyckte Ulf EKmans program var intressant. Har inte följt vad han sysslat med. Ha dé gott!

Kommentarer inaktiverade.