The King´s Speech – Nya datorstölder i Klintehamn

Jag gjorde nog ett rätt bra val igår kväll, när jag bestämde mig för att gå på bio i stället för att sitta hemma i tv-fåtöljen. The king´s speech var jättebra! Bakgrundshistorien kände jag ju till sedan tidigare, så det var inga som helst problem att inse vilka problem nuvarande drottning Elisabeths pappa stod inför, när han tvingades bli kung, trots sitt svåra handikapp som stammare. Colin Firth gjorde en väldigt bra tolkning av den stammande hertigen av York, senare kung Georg VI. Ärkebiskopen, spelad av Derek Jacobi fick mig nästan att dra på munnen, för varje gång han dök upp såg jag hans rolltolkning i filmen I, Claudius framför mig.


Där var det han som hade talproblem.

När jag kom hem tittade jag på det som var kvar av ishockeymatchen och det var fasligt vad Finland tvålade till Sverige. 6-1 är ju rena utklassningen. Det är väl bara att niga och gratulera Finland till WM-titeln.

Nu har datortjuvarna i Klintehamn varit i farten igen. Den här gången är det Donnergymnasiet som drabbats av två inbrott. 6 datorer stals tidigare i vecka och i fredags blev de av med 40 stycken. Datorerna är märkta med skolans namn, på ett sätt så att det inte går att ta bort det. Det är bara att hoppas att tjuvarna får riktigt svårt att avyttra de här datorerna och att polisen ska lyckas få tag i skurkarna.

Nu måste jag sätta lite fart. Det är mulet och blåsigt idag, men jag hade i alla fall tänkt mig att idka bilstädning, jag ska ta några foton till veckans vårtecken och eventuellt skura terrassen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Film, Klintehamn, Nyhetskommentar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på The King´s Speech – Nya datorstölder i Klintehamn

 1. Gun skriver:

  Det är så ledsamt när skolor blir utsatta för sånt, det är ju bort från eleverna:( Regnigt här äntligen, naturen behövde det nog. Blev fast framför Tv:n och det lönade sej ju för oss:)

 2. Ia skriver:

  För mig som hyser ett visst motstånd för historia (fick en överdos av Åke G Sjöberg 😉 ) så kände jag inte till bakgrunden och därmed fick jag en bit historia på ett mer intressant sätt. Filmen är jättebra, absolut men jag är lite förvånad över alla oscars 😉

  Sv; Visst är det svårt detta med omgivningsbeskrivningar, när man känner till omgivningen för mycket kan det också bli fel om de inte är korrekta 😉

  Ha en bra dag 😀

 3. Tina skriver:

  Låter som en film värd att se. Colin Firth är en av mina favoriter.

  Ishockey är jag ju inte sådär väldans intresserad av, MEN visst glider jag lite på vågen idag… ;o)) Tittade faktist på sista perioden. Kände mej bara tvungen till det.

  Buskarna är planterade och tack vare regnet verkar dom må bra. Och nu får dom klara sej själv, jag hinner inte se efter dom för det är dags att börja arbeta.

  Hoppas att du får en trevlig och innehållsrik vecka!

 4. Znogge skriver:

  Visst är det en otroligt bra och sevärd film. Jag gillade den verkligen.

  Trist med stölderna som förmodligen är ett beställningsjoobb. Kanske ska de utomlands…

  Kram

 5. Margaretha skriver:

  Ja, han var toppen i I Claudius. Vi köpte dvd:n så vi kunde se den igen. Mycket bra.
  Trist att man jämt ska vara orolig för inbrott. Och speciellt i skolorna tydligen. Är det särskilt lätt att ta sig in där kan man undra?
  Ha en bra dag.

  • Ingrid skriver:

   Jag fick en box med alla filmer i årsdagspresent ett år. En vacker dag ska jag sätta mig och se dem igen.

   Skolorna står ju tomma hela helgerna och de ligger inte i direkt anslutning till bostäder, så det är väl lätt att slå sönder en fönsterruta och ta sig in. Trist är det!

 6. Corina skriver:

  Jo nog fick Tre Kronor lära sig en del.Och ja man får grattulera Finland och vara glada att Sverige vann ett silver 🙂 Bio har jag aldrig gillat,vet inte varför men jag skaffar hellre filmen på DVD och tittar hemma. Kram

Kommentarer inaktiverade.