Tidig morgonutflykt

Eva efterlyste bilder på hur mycket snö vi har och det är inte så mycket att skryta med, men här är i alla fall en bild när pappa Åke är igång med snöröjning nu på förmiddagen.

Idag gav vi oss iväg till Klintehamn redan vid 8-tiden för Åke skulle till vårdcentralen och lämna prover. Det snöade igår och det har snöat i natt, men temperaturen har legat runt nollan, så snön har sjunkit ihop en hel del. Stora vägen var plogad, men inne i samhället var det drivor på vägen och väldigt slirigt. Allt gick dock bra och vi var hemma igen vid 9-tiden och då smakade det gott med frukost. Åke skulle lämna fasteprover, så han fick inte äta någonting på morgonen och jag är ju lojal, så jag åt ingenting jag heller innan vi gav oss iväg.

Egentligen hade jag planer på att köra till Hemse idag, men jag tror att jag avvaktar, för just nu fick jag höra att det är väldigt halt och att två lastbilar gått i diket vid Bönders Backe. Vi behöver i och för sig inte köra den vägen, men det låter oroväckande att vägarna är så besvärliga. Även om man anpassar hastigheten och kör försiktigt, så kan man ju råka ut för andra som inte tänker på samma sätt. Det snöar fortfarande och det är blidväder, så det lär bli ännu värre väglag.

Uppdatering 12.30 Nu rapporteras om en ny bilolycka på Gotland med tre bilar inblandade. Det var nog bra att vi inte gav oss iväg på någon bilfärd. Jag håller på med koppar- och silverputsning i stället, det är lugnare och ska ju också göras.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Stenstugu och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Tidig morgonutflykt

 1. Frogprincess skriver:

  Ja måste man inte åka någonstans så är det bättre at vara hemma när vädret och vägarna inte är det bästa.
  Ha en bra dag!

 2. Ailas skriver:

  Vi har nog betydligt mer snö än vad ni har hos er. Trots att det inte snöade så mycket i går, så var plogen här nyss och skapade en hård kan vid min infart. Grrrrrr, det är alltså bara att gå ut och försöka se glad ut och slita!

  När det annars gäller dåliga vägar, så är det klokt att hålla sig hemma så länge det går. Även om man själv är försiktig, så kan man ändå råka illa ut.

  Hoppas att du/ni får en bra dag, det ska jag försöka ha! Blir lite finsk musik nu…

  Kram

 3. skogsnuvan skriver:

  Håll dig inne. Det är bara dumt att ge sig ut om man inte absolut behöver.

 4. barbro hurtig skriver:

  hoppas det blir bättre och kallare till torsdag då jag skall till besiktiningen, hur det går får jag redapå då
  men vilken fin hund det var på bloggen för igår…..
  angående hälsa så kan jag ju tillägga att jag nu i år för tredje gången fick en tumör i hjärnan , fasen skall det aldri bli slut på eländet..
  ha en fin dag och fortsatt bra vecka…vet vem ni är men kanske int ni vet vem jag är haha
  ha det gott iallfall allihopa

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Barbro!
   Jag kan tyvärr inte komma på vem du är, men du vet hur man säger -Alla känner apan, apan känner ingen 😉
   Hoppas att det ordnar upp sig för dig och att läkarna lyckas få bukt med din tumör.
   Krya på dig!

 5. Znogge skriver:

  Det var klokt att du stannade hemma. Är det så halt och ärendet inte är livsviktigt så får man tänka mer än en gång.

  Kram

 6. Skatan skriver:

  Mannen hade tänkt ta bilen i morse till Arlanda för han är i Norge tills i morgon men tog tåget. Det är bra onödigt att vara ute på vägarna om man inte behöver.

  Här har vi nog liiite mer snö än ni därute på ön. Och det kommer hela tiden mera. Så här skottas för fullt. Vi har julveckan på vår lott och då hoppas vi att det snöat ”färdigt”.

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Tur att tåget funderade, när läser i tidningarna och ser på TV verkar det som rena kaoset överallt.
   Du är allt en optimist du! Jag tänker på förhoppningen om en snöskottningsfri julvecka 🙂

 7. Agneta skriver:

  Hejsan, Ingrid!
  Jodå, jag har allt kikat i din fina adventskalender, men minnet är uselt och att leta efter svaren på nätet är liksom inte lika roligt samt ärligt, så jag får avstå, tyvärr.

  Varför ge sig ut om det inte är nödvändigt? Det är bara dumdristigt, anser jag,
  En olycka händer så lätt, oavsett hur aktsam man är.
  Man vet ju inte vad som döljer sig under snön..IS, kanske.

  Hoppas att Åkes prover är bra ! Håller tummarna för honom!

  Jag var inom Sylvias blogg för en stund sedan och kikade på hennes EFIT och den första som skrivit där, Annika, ska vara med i TV nu i kväll, 19.00 i ”Vem vet mest”, och det måste man ju bara kika på. Repris i morgon på TV24 bl.a. Kul!

  Läste att du lagat till pannbiff med lök, en helsvensk jättegod maträtt som står sig, oavsett alla trender 🙂
  Kul med lite sällskap av sonen/svärdotter. Skönt att han mår bättre så att han orkar med att ge sig iväg ut, glädjande 🙂

  Så får vi väl hoppas på att den eländiga kärnkraften kan tas i bruk fullt ut någn gång, för såhär kan vi ju nte ha det med ockerpriser på El i denn kyla/mörker.
  Mera snö är på ingång här nere i Götet, har dom lovat oss!

  Ha det så gott i kylan !
  Kramen, Agneta

  • Agneta skriver:

   Sorry, jag hade för bråttom.
   I kväll ska Annika inte vara med alls. Det är inspelning som går av stapeln i dag, men när just det programmet visas ska hon berätta om på sin blogg!
   /Agneta

  • Ingrid skriver:

   Visst är det underligt att de inte kan få kärnkraften att fungera så att elleveranserna kan komma igång för fullt ut.

   Jag var inne på Annikas blogg, men jag blev inte helt klok på när det där programmet skulle gå. Vi brukar titta på reprisen ibland på söndagarna. Då kör de flera på raken.

   Du är så välkommen att titta in i kalendern och öppna luckor och man måste absolut inte svara på frågorna, man kan ju nöja sig med att se vad jag har hittat på för något.

   Själv tycker jag inte att det är fusk att googla för att hitta svar. Jag är med i Cecilia och Elins kalenderar och googlar vilt för att få fram svaren på vad de hittat på 😉

 8. Lambergsfrua skriver:

  Det var allt bra att du stannade hemma. När väglaget är besvärligt är det klokt att inte ge sig ut med bilen om man inte absolut måste.
  Kan förstå att er dotter Eva gärna vill se, hur mycket vit nederbörd ni har nu. Nästan lite exotiskt, när man bor söderut.
  Ha det gott!
  Varm kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *