Tillfällig paus

Idag har sommaren tagit en tillfällig paus. Det är mulet, blåsigt och bara 15°. Som tur är ser det ut att rätta till sig redan till morgondagen, men när det nu ändå är mulet kunde det gärna få regna en skvätt, för det är väldigt torrt och gräset alldeles brunbränt. Utanför stenläggningen på min uteplats har jag tassat omkring så mycket så där är det nästan bara jorden nu.

Jag var ute och kollade vädret för att se hur mycket kläder som behövs för en promenad ut på samhället och det krävs nog en tröja och eventuellt även en jacka.

Jag kollade lite på vad jag skrivit förra året den här dagen och väderläget var ungefär likadant då. Dessutom beklagade jag mig över inbrott och oroligheter i Klintehamn och det är tydligen något som hör sommaren till, för nu har det varit inbrott och inbrottsförsök i bilar och i natt har en familj fått en tegelsten inkastad genom ett fönster. Jag har fått vindrutetorkaren på bakrutan på min bil losssliten, men var det har hänt vet jag inte. Det kan lika gärna ha blivit gjort i Visby eller i Hemse som i Klintehamn. Så meningslös förstörelse! 👿
Häromdagen när jag passerade Donnersparken hade någon brutit loss en papperskorg och slängt iväg den en bra bit och den ena av de här utemöblerna låg upp och ner och den andra var uppvräkt över en av bänkarna. Det är synd att de som har sådan energi inte kan använda den på ett bättre sätt.

Idag har Emma namnsdag och Emma hette Åkes farmor som var änka och när hon dog lämnade hon efter sig en stor barnaskara: Amalia, Reinhold, Hellny, Helmut, Johan, Gustaf, Nanny och Adolf.

Yngst var min svärfar Adolf, som var född 1894. Han var alltså 14 år och han och de andra barnen placerades ut bland släktingar för sin försörjning. Det var den tidens socialvård.

När jag sitter och skriver det här lyssnar jag samtidigt på Sommar på Gotland som idag sänds från Fröjel och just nu är de på Fröjel kyrkogård. De kanske står utanför kyrkporten just nu och ser på den här gravstenen. 😉

Grattis alla som heter Emma!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fröjel, Klintehamn, Nostalgi, Nyhetskommentar, Väder och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Tillfällig paus

 1. Gerd skriver:

  Då har vi snäppet bättre väder i Lidköping! Jag ska cykla ut i kortärmat och kortbyxor för att göra lite ärenden, sedan i em sätter jag mig i bilen och åker 16 mil till Dalsland.
  Så vackra blommor du visar, klart de behöver vatten! Och denna förstörelse, så ledsamt, men det har väl alltid funnits.
  En skön dag till dig, kram, Gerd♥

 2. Kicki skriver:

  Samma här, betydligt svalare idag. Bara 9 grader i morse.
  Men jag tror att det kan vara lämpligt att ta en tur till skogen och se om blåbären vuxit på sig något, men troligen inte i den här torkan och värmen som varit. Ska även kolla hur långt skogshallonen kommit. Dom har inget emot varken värme eller torka, tvärtom.
  Kram

 3. Lambergsfrua skriver:

  Och här fortsätter solen och värmen att vräka ner 😉 Tanken på tröja och varm jacka känns behagligt avlägsen. Även om det faktisk är i varmaste laget gläds vi, så länge den varar. Det finns skugga och fläktar.

  Önskar dig en bra dag och somrigare väder i morgon.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 4. Åsa! skriver:

  Nog kan man önska att dessa vandaler ägnade sig åt en mera meningsfull sysselsättning!
  Men oj så torrt det är Ingrid, vi hade verkligen behövt regn…

 5. Karin skriver:

  Här är fortsatt varmt och torrt. Idag har det nog varit lite svalare, ca 25 gr. 🙂
  Och jag har kunnat gå en eftermiddagstur, annars har det mest blivit morgnar och kvällar.
  Kram Karin

 6. Raija skriver:

  Är det din blomsterrabatt vi ser med alla lila blommor? Jättefin blomsterprakt och de lila gillade jag.

 7. Skogsnuvan skriver:

  Bara 15 grader! Det hade man varit glad om det hade varit en enda dag. Här har det legat under 10 hela förra veckan och med en västlig isvind därtill. Som tur var så har det vänt och sedan i söndags blir detvarmare och framför allt inte så blåsigt. Kinabror och barnbarnen har till och med varit ut och fiskat men fiskelyckan har varit dålig. Det blir så efter blåst

Kommentarer inaktiverade.