Tillfällig permanent långtidslösning

I dag har vi haft en riktigt skönt novemberväder med en aning av sol och 8-9 plusgrader. När jag morgonpysslat färdigt samlade jag ihop skräp som skulle på återvinningen, för även om vi har ett bra soprum här på Odvalds blir det mycket man måste åka iväg med. Sen hade jag tänkt mig att städa badrummet när jag kom hem igen, men det blev något helt annat.

När jag satt i bilen på väg dit ut var det något som skavde på insidan av kinden och när tungan gled runt i munnen upptäckte jag att en bit av tanden längst bak ramlat bort. Inte nu igen! Jag fortsatte ut på Återvinningsstationen och körde runt och försökte få var sak på rätt plats och sedan fortsatte jag till Konsum, för när jag städade skåpen igår såg jag att det fattades en hel del.

Men det där med tanden gnagde, så innan jag gick in i affären ringde jag till tandläkaren och de kunde ordna en tid redan kl 13 i dag. Så passande och bra en sån här dag när väglaget var perfekt, så det är klart att jag tackade ja till det. Det var bara att gå in och handla och sedan köra hem med handeln, plocka undan den, borsta tänderna en extra gång och så iväg till Visby.

En fin amaryllis köpte jag på Konsum

Det var inte lätt för Eva att komma åt den där tanduschlingen och jag gapade så jag trodde munnen skulle spricka, för att hon skulle komma åt. Nu är det bara att hoppas att den där tillfälliga permanenta långtidslösningen håller. Det finna inga garantier för det, men skulle den spricka igen hittar de säkert en annan lösning, fast då lär jag inte slippa så lindringt undan som i dag. 500:- tog Eva och då höll hon på bra mycket längre än Jonas gjorde förra gången.

Jag hade lite funderingar på att ta en vända till Östercentrum och gå på Siesta och äta en räkmacka när jag var färdig. Jag hade ju inte hunnit äta någon lunch innan jag åkte, så jag började bli hungrig, men jag åkte hem i stället. Så det var verkligen ett snabbt Visbybesök.

Ha en fin fortsättning på torsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök, Visby. Bokmärk permalänken.

12 svar på Tillfällig permanent långtidslösning

 1. Znogge skriver:

  Vilken otur men samtidigt var det skönt att få det ordnat så pass snabbt. Hoppas det ska hålla nu. Tandläkaren är mitt dåliga samvete just nu tyvärr…

  Kram och god kväll!

 2. Usch, det är aldrig kul när man tappar en bit tand! Ofta är det på utsidan av en plomb, tycker jag. Skönt att du fick det ordnat samma dag – där hade du tur! Jag har också några sådana ”tillfälliga, permanenta lösningar” i munnen och hittills har dom hållit…
  Fint väder här idag också så det blev ett arbetspass i trädgården. Fortfarande mycket löv och vissna perenner som ska städas undan!
  Kram, Monica

 3. Det är jobbigt när tänderna krånglar! 😥 Inte kul alls…och dyrt brukar det bli, men du klarade dig undan bra tycker jag! 😆
  Det blev inga fönster tvättade idag, det fanns annat att göra så det kanske jag kan göra i morron. Fast jag tar det lugnt, det jag tidigare gjorde på en dag tar nu 3-4 dagar! Tur man har en gubbe som gillar att städa!! 😉
  KRAM
  Susie

 4. Kicki skriver:

  Vilken otur med tanden. Men priset för lagningen var ju överkomlig.
  Här har också varit milt väder idag, men inte så varmt som hos dig.
  Kram

 5. Gunnel skriver:

  Du har verkligen otur, men det var ju tur du inte behövde vänta så länge på att få det fixat.

 6. Helena skriver:

  Tur i oturen att du fick den lagad så snabbt. Visst är det skönt när man är färdig hos tandläkaren, då är man värd en present.
  Ha en trevlig helg och hoppas vädret håller sig fint.

Kommentarer inaktiverade.