Tinas begravning / Dramatisk natt / Karlsöbåten

Lördagen den 23 februari 2008 6&#176 varmt och ganska blåsigt.

Begravningen igår avlöpte lugnt. Kyrkan var alldeles full av folk och med på minnesstunden efteråt var säkert över 100 personer. När en människa mitt i livet går bort finns det många som känner sorg och saknad. På väderleksrapporterna varnades det hela dagen för att det skulle bli storm och oväder, men under själva jordfästningen var solen framme en stund och blåsten lugnade av. Det var som om Herren där uppe höll sin hand över oss alla.

Värre blev ovädret sedan på kvällen. Vi satt och såg “På Spåret” och sedan såg jag andra halvan av “Let´s Dance”, men när det blev paus innan omröstningen gav jag upp och tänkte gå till sängs. Även om man inte är så väldigt personligt berörd av en begravning, så tar det på något sätt på krafterna. Eftersom det blåste så hemskt kokade jag en kanna kaffe och hällde på termos och sedan stängde jag av TV:n och precis då gick strömmen och därmed gick mina planer på en skön lässtund i stöpet. Det var bara att krypa till kojs och försöka sova i oväsendet. Det gick inte alls bra, för takplåtarna smällde som kanonskott och när jag gick upp för att se hur det såg ut ute, fick jag se att vår flaggstång blåst ner. Den har stått i över 60 år, så de här stormbyarna blev för mycket för den. Som tur var brast den mitt på, så ingenting blev skadat.

I morse var det fortfarande strömavbrott och rackar´n så kallt i huset. Ute sken solen och det blåste ännu kraftigt och så här såg det ut i trädgården:

Åke, som mår bättre idag, måste förstås ut och kontrollera förödelsen.

Och naturligtvis måste han röja upp omgående.

Sedan åkte han ner till Klinte för att se hur det såg ut där och efter en stund kom han hem
och rapporterade att Karlsöbåten hade blåst av ställningen där den stått för vinterförvaring, blåst en bra bit iväg på kajen och sedan ner i vattnet på andra sidan. Naturligtvis tog jag kameran med och så åkte vi till hamnen för att dokumentera.

Det blev en tidig sjösättning iår för Karlsöbåten

Det var tur att det inte låg någon annan mindre båt i vägen.

Man har förankrat båten i trossar till 2 lastmaskiner för att den inte ska glida längre ner.


När vi kom hem var det fortfarande strömlöst. Jag sopade av, torkade trappor och köksgolv (solen är avslöjande) och sedan, vid 11-tiden kom strömmen tillbaka. Nu börjar det bli varmt och skönt i huset igen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Tråkiga händelser, Väderprat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.