Tisdag – Kupan

Det var mulet och regnade lite lätt när jag vaknade till vid 6-tiden i morse, så jag kröp ner under täcket igen och när jag tittade upp nästa gång sken solen. Sedan har det varit lite växlande hela dagen och i kväll när jag gick hem kändes det nästan lite åskkvalmigt.

Vackert på ditvägen

I dag har jag som vanligt på tisdagarna varit och jobbat på Kupan. En trevlig eftermiddag med många kunder som fyndade kläder till 50% rabatt. Det lockade uppenbarligen! Trots rabatten blev det en bra dagskassa som dessutom stämde perfekt. Det känns alltid lite nervös när man står där och räknar och räknar och ska försöka få pengar och kontokortsslippar att stämma överens med dagsrapporterna från kassaapparaten och terminalen. Jag hatar för övrigt de nya en-och tvåkronorna. 👿

Vackert på hemvägen

Nu blir det en lugn och skön kväll i tv-soffan, men först ska jag göra mig lite laxpasta.

Ha det gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Röda Korset. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Tisdag – Kupan

 1. Gunnar skriver:

  Viktigt arbete som ni gör på Kupan. Både ett sätt att få in pengar och en viktig social verksamhet och mötespunkt

  • Ingrid skriver:

   Visst är det två syften som är nog så viktiga. I morgon eftermiddag samlas ett lite gäng pensionärer där och spelar kort och sedan ska det vara en utställning av hantverk som våra asylboende tillverkat.

 2. Gunnel skriver:

  Du har mycket vackert att titta på längs vägen. Kram

 3. Geddfish skriver:

  Jag är ju med om att räkna kollekter, så jag håller med dig om mynten!
  Kul, att du har detta!
  Kram, Gerd

 4. Det verkar vara ett förträffligt sätt att förena nytta med nöje genom att arbeta på Kupan! Det låter alltid så trevligt när du berättar om det!
  Så mycket vackert du såg på vägen dit! Är det så nära att du kan gå dit hemifrån?
  Jag hade hoppats att det skulle komma lite regn ikväll, för det är väldigt torrt här, men än så länge har det inte kommit en droppe…
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Det är faktiskt trevligt att jobba på Kupan. Man blir glad av att känna att man gör en insats och vi får ofta höra att vi har så fint, att vi är så trevliga, att det är en mysig stämning hos oss o s v och sånt sporrar.
   Kram

 5. Det är så otroligt vackert nu – ÄNTLIGEN! 😆 Men på grund av att man ligger efter med skötseln av trädgården så hinner man inte med att njuta. 😥 Visserligen försöker vi, men när man tar viloraster – som man är tvungen till, man orkar inte annars – så släpar man sig bara in till datorn eller sängen för att vila kroppen. 😕 Så mycket njuta blir det inte….. 👿
  KRAM
  Susie

 6. Bosse Lidén skriver:

  Du har en vacker väg till jobbet. Jag har heller inte blivit vän med de nya mynten. Förstår att det är lite pirrigt innan det bekräftas att allt stämmer. Märks det en stor ökning under högsäsongen? Har ni många trogna kunder som kommer dit under hela året? Eller måste det till en rejäl rea för att locka dit dem?
  Kram från ett regnigt Ystad. Vattnet från ovan behövs

  • Ingrid skriver:

   Det är ju mera folk på sommartid när det är turister här och då blir det lite större dagskassor givetvis. Vi har rätt många kunder som kommer in både en och två gånger i veckan och dricker en kopp kaffe, sitter och pratar och läser tidningen.
   Hoppas ni fick ett rejält regn!
   Kram

 7. wiolettan skriver:

  Här har du en till som hatar dessa småpengar, hopplöst att särskilja, tycker jag.
  Roligt då kassan stämmer, känner till det eftersom min förra man ett tag hade en liten affär och jag stod där ibland på lördagar och efter mitt jobb.
  Så vackert det är nu då det blommar så fint på buskar också. Fina bilder.
  Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *