Tisdag – Sudret – Årets första bad

Tisdagen blev ännu en varm och fin dag och vi gav oss iväg på en biltur till södra Gotland, till Sudret. Vårt första stopp blev vid Fröjel kyrka, där vi var inne och tittade till Åke och sedan blev nästa vid Vamlingbo kyrka.

Vamlingbo kyrka

Intill kyrkan ligger Prästgården där konstnären och fågelmålaren Lars Jonsson har en underbar anläggning. I själva prästgården ställer han ut sina fågelmålningar. Han driver även ett Prästgårdscafè i en helt underbar trädgård. I anslutning till trädgården finns det även möjligheter att köpa alla möjliga plantor. Det var tur att min plånbok låg kvar i bilen, för annars kunde det ha blivit ett dyrt stopp. I anslutning till prästgården ligger även Naturum Gotland och Forum Östersjön.

Trädgården vid Prästgårdscaféet

En av Lars Jonssons fåglar

Missa inte den här sevärdheten om du kommer till Gotland, för där finns någonting för alla.

Sedan fortsatte vi ner till Hoburgen och Majstregården, men åkte förbi den och tog kursen mot Holmhällar i stället. Där åt vi en god lunch och där fick jag se något som jag först trodde var en telefonautomat, men det visade sig var något helt annat.

Laddstaion för elbilar

Badstranden vid Holmhällar med Heligholmen utanför

Efter maten åkte vi ner till stranden och det var helt underbart där. Det blåste precis lagom avsvalkande och det var varmt i vattnet, även om det var en hel del tång som flöt omkring, men vi badade alla tre och Hassine var i två gånger. Där var massor av barnfamiljer och jag njöt verkligen när jag såg hur lyckliga barnen var där de badade, rullade sig i sanden och så sprang ut i vattnet igen.

Förra sommaren badade varken Kerstin eller jag, men nu är året första dopp avklarat och jag tror att vi ska ta oss ett bad i morgon också, för värmen verkar fortsätta.

I kväll har Kerstin och Hassine varit här hos mig och vi har ätit rådjursytterfilé som smakade väldigt gott. Tack Bosse!

Trevlig fortsättning på veckan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gäster, Utflykter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Tisdag – Sudret – Årets första bad

 1. GeddFish skriver:

  Jag har faktiskt inte badat i år än. Men om värmen fortsätter så kanske det blir. Lidköping har flera mil underbar badstrand vid Vänern.
  Vackra kort, och du hade trevligt. Så hade jag med igår. Jag njöt.
  Kram, Gerd

 2. Gunnel skriver:

  Så härligt det låter med årets första bad. Jag har inte doppat mig än, men i den här värmen hade det varit skönt. Kram

 3. Roligt att få följa med dej runt både till Stora Karlsö och nu senast till de kära platserna på Storsudret, där det kan vara varmt men ändå fläktar i något läge. Här svettas vi, värmen mellan husväggarna uppmjukar hjärnan till något oanvändbart och det gäller att röra sig sakta.

  • Ingrid skriver:

   Visst får man ta det lite varligt när det är så här varmt. Det blåste fläktande vindar på Sudret igår, men när vi kom hem var det bara hur hett som helst.
   Kram

 4. Nu är det underbara dagar och man får passa på att bada. Vilken trevligt trädgård och prästgårdscafé.

 5. Astrid skriver:

  Vilken härlig tur du har varit på
  Här har det varit 29 idag och det är fortfarande 27
  Men nu känns det riktig skönt ute
  Tur att solen försvinner några timmar nu så den inte ligger på hela dygnet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *