Tisdagen i Visby

Det var en vacker begravning igår i en fullsatt kyrka. Allt inramat av vacker sång och musik och fina välkända psalmer. Prästen höll ett känslosamt och personligt griftetal och jag fick veta saker om Nils-Erik som jag inte känt till förut. Det är så sorgligt att vår bekantskap blev så kort.

När jag körde till Tofta tittade faktiskt solen fram ett tag, men sedan mulnade det igen och när vi kom ut på kyrkbacken efter begravningsgudstjänsten var jag tacksam över att avskedet varit inne i kyrkan och inte ute vid en grav. Förutom molnen blåste det hemskt.

I dag har det regnat från och till hela dagen. Jag småpysslade med diverse på förmiddagen och vid elvatiden körde jag till Visby, för att vara med på ännu ett avsnitt av osteoporosskolan. Det är synd att jag missar två gånger nu när jag åker bort, men det är ju ingenting att göra åt. Nästa gång handlar det om kotkompressioner och det skulle jag verkligen velat vara med på.

Magi och vetenskap av Pye Engström

Jag körde först till lasarettet för jag skulle ha en ny bricka, som jag alltid måste bära i och med att jag använder Pradaxa (blodförtunnande).

-Oj, oj, sa läkaren när han fick se den gamla.
Den ser ut som om den legat nedgrävd i tvåhundra år.

Innan jag körde upp till Korpen passade jag på att äta lite lunch i lasarettets restaurang. En lunch som lämnade en hel del i övrigt att önska om man ser till det kulinariska, men jag blev mätt i alla fall.

Nu har jag just kommit hem, försedd med en försvarlig laddning broschyrer. Ämnet i dag var fallprevention och efter föreläsningen blev det ett gympapass inriktat på balansträning.

Trevlig tisdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök, Visby. Bokmärk permalänken.

10 svar på Tisdagen i Visby

 1. Znogge skriver:

  Så bra att det blev ett fint avsked för begravningar är tuffa nog ändå. Lite snopet att du missar två lektioner men en utlandsresa är ju också en form av livskvalitet.

  Kram och ha en bra kväll!

 2. Lite balansträning skulle jag också behöva; min balans är urdålig!
  Så härligt att åka utomlands denna regniga höst! Visst var det till Sardinien du skulle? Ska bli roligt att höra lite om den ön – dit har vi funderat på att resa!
  Bra att det blev en fin begravning av er ordförande. Alltid sorgligt med begravningar, om än i varierande skala.
  Sol här hela dagen, utom när vi var ute och gick, vi blev rejält blöta…Brrr!
  Ha det så gott, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Jag har aldrig varit på Sardinien förut, så det ska bli spännande att se den ön också. Sicilien har jag nog varit på sisådär 30 gånger, så jag har ju lite att jämföra med. 😉
   Solen tittar fram i dag faktiskt!
   Kram

 3. Gunnel skriver:

  Så härligt det låter att få lämna det här deprimerande vädret. Balans är något som jag också hade behövt träna lite på. Kram

 4. Skogsnuvan skriver:

  Jag är glad att det snart blir vattengympa så man får göra lite balansträning igen. Det behövs nog nu när det blir så lite dans för mig. Att cykla och gå räcker ju inte

 5. Kicki skriver:

  Det har varit en del begravningar här, där gamla bekanta har gått bort, men vi har inte varit på någon.
  Vart reser du. Det har du redan skrivit om, men inte minns jag var.
  Att äta eller fika på lasaretternas restauranger har verkligen åtskilligt mer att önska.
  Inte minst vad det gäller priserna. Hutlöst dyrt att ta en fika med något till.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Jag ska först åka och tävla i Hjärnkoll mån-tisd och sedan åker jag till Sardinien en vecka på onsdag.
   Visst är det dyrt att dricka kaffe ute. Man får gå till Kupan, där kostar en kopp kaffe bara 5:- och lägger du till en 5:- får du en bulle till också.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.